Friesland en het eiland Texel

  • Ferry naar het eiland Texel

Onze mening

Friesland, door iedereen gekend door zijn Elfstedentocht, is een minder bezochte streek in Nederland. Eén van de hoogtepunten wordt het bezoek aan het grootste Waddeneiland Texel, met zijn ongerepte natuur, duinen, stranden en de vele schapen. Ook Sneek, IJlst, Hindeloopen en Leeuwarden, pareltjes in dit gebied, staan op ons programma. 
Vlug inschrijven... Zo’n reisje vind je nergens!

bekijk het volledige programma

DAG 1

We rijden via Amsterdam naar Den Helder. Een overtocht van 20 minuten per ferry brengt ons op het eiland Texel. Korte rondrit, vrij middagmaal en/of tijd om te wandelen. We zijn te gast in Ecomare waar zieke zeehonden verzorgd worden. In de vooravond keren we terug naar het vasteland. Daarna rijden we over de indrukwekkende, 32 km lange afsluitdijk. Avondmaal en overnachting in een sporthotel in Friesland.

DAG 2

Vanuit ons hotel rijden we naar Hindeloopen. We lopen er even het schaatsmuseum binnen tijdens de verkenning van het dorpje met zijn prachtig haventje. Nadien bezoeken we Sneek, bekend om zijn watersport, met zijn prachtige grachten en zijn 'Waterpoort'.
Na het middagmaal houden we halt in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie en de grootste van de Friese elf steden. De binnenstad van Leeuwarden - of zoals de Friezen het noemen, Ljouwert - is één van de best bewaarde geheimen van Nederland. Het is de geboortestad van de mysterieuze exotische danseres Mata Hari.


 

DAG 3

Na het ontbijt rijden we door het Friese landschap naar Giethoorn, ooit een nederzetting van veenontginners. Dit idyllisch dorpje wordt het “Venetië van het noorden” genoemd. We varen op de Giethoornse kanaaltjes waarlangs talloze rietgedekte boerderijen zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 bruggetjes zijn verbonden. 
Na het middagmaal rijden we huiswaarts via Utrecht, Breda en Antwerpen.


Hotel

  • Iselmar Sporthotel

    Het hotel staat letterlijk en figuurlijk met zijn voetjes in het water van omliggende kanaaltjes en de jachthaven. Dit garandeert een schitterend uitzicht. Het hotel biedt zijn klanten het gebruik van het zwembad, de bowlingbaan en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten.

Terug naar overzicht

3 Daagse

€ 535 per persoon vol pension
vanaf 2 april 2024

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 90

Referentienummer: 24ANL09FRIE

Friesland en het eiland Texel

Inbegrepen

  • Ferry naar het eiland Texel
  • Tweede en derde middagmaal

Opgelet!

  • Eerste middagmaal niet inbegrepen

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!