Nieuwjaarscruise op de romantische Rijn

 • Oudejaarsavondmenu
 • Bezoek aan Heidelberg en Rüdesheim
 • All-in aan boord

Onze mening

We varen en genieten van deze feestelijke eindejaarscruise in de vallei van de romantische Rijn. Je zal Heidelberg ontdekken, een stad vol liefdesverhalen, maar ook Rüdesheim en haar middeleeuwse stadscentrum of Speyer en haar majestueuze romaanse kathedraal. Op oudejaarsavond genieten we van een fantastisch menu met bijpassende wijnen en vieren we samen de overgang van oud naar nieuw.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Straatsburg - Sankt Goar

Tijdens de autocarrit naar Straatsburg kunnen we al beginnen dromen van een uniek eindejaar. De bemanning brengt onze bagage aan boord. We kunnen ons installeren in onze toegewezen kajuiten van de MS Modigliani. Voor het avondmaal stelt de 'commissaire de bord' de kapitein en de chef-kok voor alsook de bemanning. Een welkomstdrank wordt rondgedeeld. We kunnen al klinken op de overgang van oud naar nieuw. Ondertussen steken we van wal richting Sankt Goar.

DAG 2: Sankt Goar - Rüdesheim

’s Morgens varen we door de zeer mooie vallei van de romantische Rijn. We leggen al aan in Rüdesheim. Naar eigen zeggen is het Siegfrieds Mechanisch Muziekkabinet het grootste muziekmuseum in zijn soort in Europa. De collectie mechanische muziekinstrumenten staat netjes opgesteld. Daarna kunnen we nog eens de sfeer opsnuiven in de Drosselgasse, dé uitgangsbuurt van Rüdesheim. Er is wellicht wat tijd voor een danspasje in een dansgelegenheid. De stad op zich staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Helemaal uitgewalst zet het cruiseschip koers naar Mannheim.

DAG 3: Mannheim - Heidelberg - Speyer

Vanuit Mannheim kunnen we dan Heidelberg bezoeken, dat dan weer aan de Neckar is gelegen. Heidelberg was vroeger de residentie van één van de keurvorsten van het Heilige Roomse Rijk. De vergadering van de zeven keurvorsten konden de Heilige Roomse koningen en later de Roomse Keizer kiezen. De stad is redelijk ongeschonden uit WO II gekomen, waardoor het historisch centrum nog steeds de authenticiteit toont van weleer. 
We maken ons klaar om op een heel unieke manier het oude jaar uit te wuiven en het nieuwe jaar te verwelkomen. We worden aan boord getrakteerd op een schitterend oudejaarsavondmenu met bijpassende wijnen en klinken op een nieuw jaar met een glaasje champagne. We feesten vervolgens verder in het salon waar we samen zullen aftellen tot middernacht. Intussen zit de kapitein weer achter zijn roer en vaart het schip stroomopwaarts tot Straatsburg.

DAG 4: Straatsburg - Moorslede

Na een lange nacht nemen we een brunch. We varen ondertussen door de sluizen van Iffezheim en Gambsheim. De ontscheping in Straatsburg is dan voorzien omstreeks 10u00. Deze riviercruise zal je overtuigen dat dit een geweldige manier is om van je vakantie te genieten; eindejaar maakt het alleen nog maar specialer en de romantische Rijn zal menig hart sneller doen kloppen! De autocar brengt ons dan terug naar Moorslede.

Hotel

 • MS Modigliani

  De MS Modigliani is in 2011 volledig omgebouwd en is een boot met 4 ankers van 110 m lang en 11,40 m breed. Het biedt plaats aan 159 passagiers, in 78 kajuiten en een suite verdeeld over twee dekken. De inrichting is netjes en de sfeer, beide elegant en vriendelijk, is in perfecte harmonie met zijn omgeving.

Terug naar overzicht

4 Daagse

€ 925 per persoon all-in

Toeslagen:

Superieure kajuit: € 90 per persoon
Eénpersoonskajuit op benedendek: € 260

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 50

Referentienummer: 22AFR12RIJ2

Inbegrepen

 • Oudejaarsdiner aan boord

 • Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)

 • Animatie aan boord

Cruise

Kenmerken schip MS Modigliani (categorie 4 ankers) (onder voorbehoud van wijzigingen)

Bouwjaar                2001
Renovatie               2011
Aantal kajuiten        78
Aantal passagiers   159
Afmetingen              11,4m breed & 110m lang

De kajuiten zijn verdeeld over 2 dekken waar de publieksruimtes zijn ondergebracht. De kajuiten zijn voorzien van tv, badkamercel met douche en toilet, safe, omkeerbare airconditioning en wifi. 

De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!