Oudejaar in de vallei van de Seine

De magie van Oud en Nieuw op de Seine

 • Oudejaarsavondmenu
 • Alle toegangsgelden inbegrepen
 • Parijs
 • Rouen
 • Honfleur
 • All-in aan boord

Onze mening

De Seine is een levendige stroom: commerciële vaartuigen en pleziervaartuigen navigeren op en af. Zeker in de Franse hoofdstad Parijs is de stroom een ware levensader. 's Zomers organiseert de stad 'Paris Plage', maar ook in de winter heeft de Seine een bijzondere uitstraling. De lichtstad doet in deze donkere weken zijn bijnaam alle eer aan. Straatverlichting en oudejaarsverlichting geven de stad een romantische aanblik. Een 'chocolat chaud de chez Pouchkine' kan evengoed in de binnenstad. Op deze riviercruise maken we kennis met deze oudejaarsfeer in Parijs. De steden Rouen en Honfleur doen eveneens hun uiterste best om de bezoeker te behagen. Een heel unieke ervaring.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Parijs

In de namiddag vertrekken we richting Parijs. Vanaf 17u00 kunnen we aan boord. De bemanning zorgt voor onze bagage zodat we rustig de kajuiten kunnen betrekken. Later worden we in het salon vergast op een welkomstdrink. De Commissaire stelt de kapitein en de chef-kok voor alsook de bemanning. Zij zullen de komende dagen het beste van zichzelf geven om ons een aangename en fijne riviercruise te bezorgen. Tijdens ons eerste avondmaal verlaten we Parijs.

DAG 2: Les Andelys - Rouen

De Seine meandert van Parijs tot aan de Atlantische Oceaan. Onderweg houden we halt in Rouen. De aanlegplaats van Rouen ligt net buiten de stad. Dit maakt het ons bijzonder gemakkelijk om de stad te verkennen. Een geleid bezoek brengt ons langs de kathedraal. Deze werd bij verschillende weersomstandigheden door een zekere Claude Monet in zijn stijl van het impressionisme geschilderd. Op de Place du Vieux Marché werd volgens de overlevering Jeanne d’Arc op de brandstapel terechtgesteld. De plaats wordt nu aangegeven door een hoog kruis. Onderweg zullen we al gezien hebben hoe laat het is. De Gros Horloge is duidelijk aanwezig. De kapitein en zijn bemanning brengen ons verder naar Honfleur.

DAG 3: Honfleur - Côte Fleurie

Het historische centrum van Honfleur wordt gedomineerd door de aanwezigheid van de Vieux Bassin en de Sint-Catherinekerk. De voormalige vissers- en handelshaven is ondertussen uitgegroeid tot een indrukwekkende jachthaven. De kerk kenmerkt zich door de volledig houten structuur en door het feit dat de campanile, of klokkentoren, helemaal los staat van de kerk zelf. De Côte Fleurie is een strook van de kustlijn tussen Ouistreham aan de monding van de Orne in het westen en Honfleur zelf in het oosten. De belangrijke steden zijn Trouville en Deauville en zijn de meer mondaine pleisterplaatsen voor kustgangers. 's Avonds is de afvaart voorzien richting Parijs.

DAG 4: Parijs

De aanlegsteiger in Parijs van Croisieurope ligt in de onmiddellijke omgeving van de Eiffeltoren. De hele dag kunnen we volop genieten van de vele aspecten die de Franse hoofdstad te bieden heeft. De keukenchef met zijn medewerkers bereiden het galadiner al voor. De bemanning in de bediening zorg er natuurlijk voor dat de tafels piekfijn zijn gedekt voor het uitgebreide oudejaarsmaal. 

DAG 5: Parijs

Gelukkig Nieuwjaar!! We blijven nog even in Parijs. Na een lange en uitbundige oudejaarsnacht wacht ons het eerste ontbijt van 2023. We worden zeker wakker van een korte maar deugdoende wandeling naar Place Trocadero en de Eiffeltoren. Na het middagmaal aan boord wandelen wij naar de omgeving van de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon. Jammer, alle musea zijn vandaag gesloten maar de omgeving en de sfeer zijn meer dan de moeite waard. Van hieruit naar de Pont des Invalides is het maar een sprongetje. Wie kan zeggen dat ze op nieuwjaarsdag kan flaneren op de Champs Elysées. We keren terug naar het cruiseschip voor het avondmaal en overnachting.

Dag 6: Parijs - Moorslede

We vertoeven nog even in Parijs. De Avenue des Champs-Elysées, de Arc de Triomphe, de Place de la Concorde, het Louvre, de Eiffeltoren en nog zo veel andere monumenten hebben ongetwijfeld een blijvende indruk gemaakt. Tenslotte gaat het dan toch richting Moorslede.

Hotel

 • MS Botticelli

  De MS Botticelli kreeg een make-over in 2016. Het is een gezellig schip met 4 ankers van 110 m lang en 11,40 m breed. Het biedt plaats aan 149 passagiers in 75 kajuiten die zijn verdeeld
  over twee dekken. De inrichting in taupe- en beigetinten, met accenten in smaragdgroen, zorgt samen met de goudbruine tinten van de kajuiten en de kostbare stoffen uit Venetië voor een elegant en gezellig geheel.

Terug naar overzicht

6 Daagse

€ 1.275 per persoon all-in

Toeslagen:

Eénpersoonskajuit op benedendek: € 420 per persoon
Superieure kajuit: € 125

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AFR12SEIN

Inbegrepen

 •  Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)
 • Alle excursies en toegangsgelden
 • Oudejaarsdiner - Galadiner

Cruise

Kenmerken schip MS Botticelli (categorie 4 ankers) (onder voorbehoud van wijzigingen)

Bouwjaar                2004
Renovatie               2016
Aantal kajuiten        75
Aantal passagiers   149
Afmetingen             11,4 m breed & 110 m lang

Het riviercruiseschip MS Botticelli beschikt over 2 dekken waar de kajuiten en de publieksruimte zijn ondergebracht alsook een zonnedek. De kajuiten zijn voorzien van tv, badkamercel met douche en toilet, safe, omkeerbare airconditioning en wifi.

De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!