Kerst aan de Loire

 • Unieke kerstsfeer
 • Versieringen in de kastelen

Onze mening

met audiogids

Waar kan je de sprookjestijd van eindejaar en kerst beter beleven dan in de sprookjeskastelen van de Loire, je voelt je eventjes zelf de prinses op het bal of de prins of het witte paard. Dat de koningen hier bleven hangen, had alles te maken met het goede weer bij de Loire en met al het lekkers dat hier groeit: fruit en groenten, maar ook druiven om wijn van te maken: de Loire is een regio voor lekkerbekken en tijdens deze reis nemen we uitgebreid de tijd om daarvan te genieten. En elk kasteel doet in december extra zijn best om zijn bezoekers te verwennen en onder te dompelen in een koninklijke kerstsfeer. 

bekijk het volledige programma

DAG 1

Na een vrij ontbijt en middagmaal onderweg komen we aan bij het kasteel van Chambord. Chambord is het meest bijzondere kasteel van de Loire. We rijden door het enorme jachtdomein tot aan het kasteel dat we langs de buitenkant bewonderen, een constructie die misschien wel van de hand van architect Leonardo da Vinci kan zijn. Van daaruit rijden we naar Chenonceau, het kasteel van de dames dat gebouwd is op een brug over de rivier. Hier is een gerenommeerd team van bloemschikkers aanwezig dat speciaal voor deze kerstdagen een tandje bijsteekt. Na dit bezoek is het maar even rijden naar ons hotel in Amboise.

DAG 2

Deze dag beginnen we in Amboise zelf. In het koninklijke kasteel van Amboise (waar Da Vinci werd begraven) is een tentoonstelling ondergebracht, die kerststallen en kerstversiering van over de hele wereld laat zien, vooral de kerststallen uit Napels zijn heel bijzonder. Na het bezoek gaan we bij een lokale wijnboer langs waar we de kans krijgen om de wijn te proeven die binnen een paar weken op de feesttafel staat. ’s Middags eten we in een restaurant dat uit de rotsen is gekapt, een grotwoning, om daarna verder te trekken naar de befaamde tuinen van Villandry waar de winterse tuin bezoeken . Hier ontdekken we de tuin van de liefde.

DAG 3

De derde dag brengt ons naar de paardenuniversiteit van Frankrijk waar paarden worden opgeleid tot echte balletdansers. Het Cadre Noir bezoeken we met een lokale gids die ons de paardenstallen en het trainingscentrum van deze olympische atleten laat zien. In Saumur bezoeken we ook een distillerie waar Triple Sec wordt gemaakt op basis van sinaasappelschillen. Na de middag trekken we verder naar Tours, de stad van Sint Maarten waar we ons laten onderdompelen in de grote kerstmarkt. Wie dat wenst kan ook met de gids een wandeling door de binnenstad van Tours maken, met een bezoekje aan de kathedraal en de mooiste pleintjes van de stad.

DAG 4

Blois is de volgende halte op deze kerstreis. We bezoeken het bijzondere koninklijke kasteel dat uitkijkt over de stad en de brug over de Loire.  Dit kasteel was de plaats waar koninklijke moorden werden gepleegd, waar Catherina de Medici haar gif bewaarde en waar Maria de Medici door het raam probeerde te ontsnappen, het diende als gevangenis voor de grootste vijand van koning Lodewijk XIV, kortom het is een vat vol bijzondere historische verhalen. Tijdens de kerstperiode wordt het kasteel aangekleed met honderden versierde kerstbomen.

Daarna trekken we terug richting Moorslede met heel wat inspiratie voor de komende kerst. Vrij Middagmaal onderweg. 

Hotel

 • Novotel Amboise

  Het hotel Novotel Amboise ligt tussen de kastelen van de Loire en biedt een terras en zwembad met panoramisch zicht op het kasteel van Amboise.

  De kamers zijn uitgerust met airconditioning, minibar, flatscreen-tv met satellietzenders en eigen badkamer met gratis toiletartikelen.

  In het restaurant serveert men hoofdzakelijk traditionele Franse gerechten.

Terug naar overzicht

4 Daagse

€ 525 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 95

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AFR12LOIR

Kerst aan de Loire

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!