Herfst in Catalonië

  • Het onbekende binnenland van Noord-Spanje
  • Water en wijn tijdens de maaltijden

Onze mening

met audiogids

Catalonië is een kleine regio die veel te bieden heeft. In slechts enkele uren kan je het helemaal doorkruisen en een grote verscheidenheid aan landschappen ontdekken. Deze gaan ongemerkt in elkaar over: de Pyreneeën strekken zich uit tot in de Middellandse Zee, rivieren verdwijnen kronkelend in lommerrijke bossen, wijngaarden nemen je mee van schilderachtige middeleeuwse dorpjes naar bruisende steden. Je raakt in de ban van het surrealisme van Salvador Dali, de koraalriffen van de Illes Medes, het klooster van Montserrat, de kanaaltjes van Empuriabrava, het treintje naar Vall de Nuria, steden als Besalú en de cavakelders van Codorniu.

bekijk het volledige programma

DAG 1

We vertrekken uit Moorslede richting Reims. Met onze comfortabele car rijden we via Lyon naar de omgeving van Avignon voor overnachting en logies.

DAG 2

Na het ontbijt gaat het richting Spanje. Wij nemen het middagmaal in Empuriabrava. Daarna varen wij voorbij 28 km kanaaltjes met honderden plezierbootjes, aangemeerd aan hun luxueuze appartementen en villa’s. Daarna gaat het naar Lloret de Mar voor avondmaal en logies.

DAG 3

Na het bezoek aan Monells, een middeleeuws stadje met oude steegjes en romantische hoekjes, maken wij kennis met een molen die olijfolie maakt, voornamelijk voor cosmetica. Dit bedrijf bevindt zich op een oude hoeve en wij worden er ontvangen in het Nederlands. Vrije namiddag in Lloret de Mar.

DAG 4

Na het ontbijt bezoeken wij Tossa del Mar. Een vissersplaatsje met vele fotogenieke hoekjes en middeleeuwse straatjes. Vroeger werd het vooral bezocht door schilders, onder andere Chagall. Aan het prachtige meer van Banyoles nemen wij het middagmaal en nadien bezoeken wij Besalú, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpjes. Naast de versterkte brug uit de 11de eeuw is er ook de oude Joodse wijk met zijn synagoge en badhuis. Op de rustieke Plaça Major liggen de kloosterkerk van Sant Pere en de kerk van San Vicente.

DAG 5

Vandaag is er een rit naar de Pyreneeën en het sanctuarium van Nuria. Vanuit Ribes de Freser maak je met een tandradtreintje gedurende 40 min een spectaculaire rit door Vall de Nuria naar een hoogte van 1 985 m. Prachtige uitzichten, kloven, smalle en steile passen maken deze rit adembenemend. Daar kun je genieten van de prachtige omgeving of het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Nuria bezoeken. Een moderne skilift brengt je naar een hoogte van 2 268 m met een fantastisch uitzicht over de vallei.

DAG 6

In de voormiddag bezoeken wij de cavakelders van Codorniu. Met een elektrisch treintje maken wij een spectaculaire rondrit in een deel van de oude kelders. 100 miljoen flessen liggen er opgestapeld in vijf verdiepingen en 38 km gangen. De cava wordt op dezelfde manier geproduceerd als de champagne. Natuurlijk wacht ons achteraf een degustatie en kan je eventueel aankopen. Het klooster van Montserrat, met de Zwarte Madonna, staat in de namiddag op het programma.

DAG 7

Op de heenrit houden wij halt in Peratallada, één van de vele middeleeuwse dorpjes die hier enkele jaren geleden herontdekt en gerestaureerd werden. Verder naar de onbewoonde Medes-eilanden die je met een boot, met een glazen bodem, kunt bereiken. Gedurende een anderhalf uur durende tocht bewonder je de onderwaterflora. We nemen de lunch met zicht op de Medes-eilanden. In Pubol staat het romantisch  kasteeltje van Gala, de muze van Salvador Dali, de geniale schilder en grootmeester van het surrealisme. Onvoorstelbaar wat een oeuvre die man nagelaten heeft.

DAG 8

Er is een vrije voormiddag in Lloret de Mar. We vertrekken na het middagmaal in ons hotel en overnachten in de Provence.

DAG 9

Via Lyon en Reims terug naar Moorslede.

Hotel

  • Alegria Plaza Paris

    Het hotel Alegria Plaza Paris ligt in het centrum van Lloret de Mar op wandelafstand van het strand. Het beschikt over een buitenzwembad, fitnessruimte en 'hot tub'. De kamers hebben terras en zijn voorzien van satelliet-tv, airconditioning en eigen badkamer. In het buffetrestaurant worden gerechten met een mediterrane toets geserveerd.

Terug naar overzicht

9 Daagse

€ 899 per persoon in vol pension
tot 1 mei 2022
€ 925 per persoon in vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 150

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AES10CATA

Herfst in Catalonië

Inbegrepen

  • Water en wijn tijdens de maaltijden

Opgelet!

  • Korting voor reis zonder excursies: € 75 per persoon

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!