Nederland Fietsvakantie

Onvermoede charmes van Twente

 • Half pension
 • Voor elke fietsliefhebber
 • eigen fietsbegeleider
 • fietstransport inbegrepen

Onze mening

Twente is een landstreek in het oosten van Nederland. De bewoners worden (de) tukkers genoemd. Het heeft een kleinschalig coulissenlandschap met natuurgebieden, meanderende rivieren en groene landgoederen. Het is een prachtig landschap om door te fietsen. Onder leiding van onze fietsgids fiets je door pittoreske dorpjes en passeer je verschillende watermolens en oude boerderijen.

bekijk het volledige programma

DAG 1: MOORSLEDE – FIETSTOCHT IN DE OMGEVING (+/- 20 KM)

Vertrek 's morgens naar Tubbergen. Na de middag staat een korte, verkennende tocht door het weinig bewoonde deel van de gemeente Tubbergen op het programma. Hier en daar valt een stukje heide te bespeuren en even vangen we al een glimp op van het uizonderlijke Twentse landschap, één van de mooiste streken van Nederland.

DAG 2 :- OP VERKENNING IN EIGEN TUIN (+/- 53 KM)

De havezate Herinckhave en het dorp Tubbergen zijn het middelpunt van een afwisselend gebied in Noordoost-Twente. Het ligt buiten de invloedssfeer van de grote steden en daarom is het landschap hier het best bewaard gebleven. Grafheuvels, heidevelden, beekdalen, essen, heuveltjes, watermolens, oude boerderijen en schuren: de hele staalkaart van het oude Twentse landschap krijgen we onderweg te zien. Een hoogtepunt is het Stift van Weerselo, het mooiste dorpspleintje van Noordoost-Twente.

DAG 3 : NAAR DE LUTTE EN HET DINKELDAL (+/- 59 KM)

We fietsten oostwaarts naar de grens met Duitsland en naar het dal van de Dinkel, een bijriviertje van de Vecht. Het parcours bevat nu en dan een lichte klim. Zo overwinen we de Zonnenberg (58 m) en de Paasberg (80 m). Het gaat verder door het aantrekkelijke landschap van Landgoed Singraven, een ruim 400 ha groot bos waar de rivier de Dinkel dwars doorheen stroomt. Een groot deel van de dag fietsen we langs beschaduwde lanen, door bos en langs lommerrijke wegjes.

DAG 4 : AARZELEND TUSSEN KUNST OF AMBACHT (+/- 34 KM)

Deze korte rit geeft ons de kans het unieke stadje Ootmarsum, één van de oudste Twentse steden, te ontdekken. We hebben ruim de tijd om één van de talrijke galerijen en musea te bezoeken of een stadswandeling te maken door kleine steegjes, langs kunstige vakwerkhuizen. Eerst fietsen we via de bekende watermolens Bels en Frans, verscholen in de bossen, paseren we even over het Duitse grondgebied om spoedig de prachtige natuur rond het Springendal in te duiken.

DAG 5 : HOGE VELUWE - MOORSLEDE (+/- 40 KM)

Vertrek na het ontbijt naar het Nationale Park De Veluwe zoom. Daar maken we een laatste fietstocht. We fietsen dwars door de Veluwe en via gezellige dorpen als Otterlo en Hoenderlo. Een rit langs weidse heidevelden en mooie bosgebieden. Daarna brengt de autocar ons terug naar Moorslede.

Hotel

 • Droste's Herberg

  Het hotel Droste's Herberg ligt aan de rand van Tubbergen, tussen weilanden en boerderijen. Het restaurant is door de Guide Michelin bekroond; in de keuken gebruikt de chef vooral lokaal geteelde ingrediënten. De kamers zijn modern en zeer gezellig.

Terug naar overzicht

5 Daagse fietsreis

€ 720 in half pension

Toeslagen:

Eénpersoonskamer: € 105
Patio of Large kamer: € 40 per persoon

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21ANL07FIET

Nederland Fietsvakantie

Inbegrepen

 • fietsvervoer met professioneel ingerichte aanhanger 
 • eigen fietsbegeleider

Opgelet!

 • Half pension 
 • U kan ook een fiets ter plaatse huren : prijzen op aanvraag

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!