terug naar overzicht
5-daagse Midsomer Murders helpen oplossen met inspector Barnaby

In de kijker

 • Alle middagmalen inbegrepen
 • Toegangsgelden inbegrepen

Van 2 juli 2020
Tot 6 juli 2020

De Britse televisiereeks werd al in 1997 voor het eerst uitgezonden op ITV. Ondertussen werden de tv-rechten verkocht aan ruim 220 landen, waaronder België natuurlijk. Het 21ste seizoen is trouwens al in de maak. In elke aflevering wordt in het graafschap Midsomer een misdrijf gepleegd. Vanuit zijn woonplaats Causton leidt Inspector Barnaby zijn onderzoek. Gelukkig is dit dodelijkste fictieve graafschap van Engeland en de fictieve stad Causton bijzonder veilig voor de toerist die de filmlocaties opzoekt. Tijdens deze reis ontdekken we enkele van deze plaatsen maar ook de studentenstad Oxford als de weidste omgeving.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Via Calais en Dover bereiken we de Engelse bodem. Via de Grote Ring rond London, de Orbital, bereiken we in de late voormiddag Oxford. De voorde om ossen de rivier te laten oversteken is in de loop der vele eeuwen uitgegroeid tot een bloeiende en bruisende industrie- en universiteitsstad. We wandelen doorheen het centrum van de stad, langs de Hertford Bridge die bij de studenten beter bekend is als de ‘Brug der Zuchten’, de Radcliffe Camera en het Sheldonian Theatre. Voor de overnachting trekken we tot net buiten de stad.

DAG 2:

Vandaag gaan we helemaal op zoek naar de dodelijke locaties uit de tv-serie rond de stad Thame. In het middeleeuwse Dorchester-on-Thames ontdekken we de Abbey Church, historische herbergen en het postkantoor uit Midsomer Murders. Causton is de fictieve naam in de serie; het echte stadje heet Wallingford. In vele afleveringen zien we Inspector Barnaby op het marktplein of rijdt hij over de Wallingford Bridge. Als afsluiter van de dag bezoeken we Warborough met verschillende bekende huizen, openbaar groen en de Six Bells pub, die meermaals voorkomt in de reeks.

DAG 3:

Naar verluidt is Watlington het kleinste stadje van Engeland. Zijn bibliotheek vormt het decor van de bibliotheek van Causton. Een korte verplaatsing brengt ons naar het Stonor House. Het domein, met huis en gronden, was ruim 850 jaar in het bezit van de familie Stonor. Het park biedt een niet te missen uitzicht. Vandaar gaat het naar Henley-on-Thames waar eveneens talloze scenes zijn opgenomen. Als sluitstuk voor vandaag trekken we nog naar Greys Court. Dit 16de eeuwse herenhuis was tot voor kort de thuisbasis van de familie Brunner. Het huis zelf wordt omschreven als een oase van rust. Verschillende kleurrijke ommuurde tuinen vormen een rustgevende afwisseling met de middeleeuwse ruïnes.

DAG 4:

Vele pittoreske dorpen kenmerken deze landelijke regio. We bezoeken Burford, één van de kleinste en mooiste dorpen van Engeland. Ruim 900 jaar geleden kregen kooplieden van de stad al een handvest om er markt te houden. Vooral Arlington Row in Bibury is wereldberoemd. Deze typische stenen woningen waren weleer wolwinkels verbonden met het plaatselijk klooster. Blenheim Palace werd gebouwd door John Churchill, 1ste Hertog van Marlborough. Het gebouw werd opgetrokken bij wijze van beloning na de overwinning in de Slag bij Blenheim (Spaanse Successieoorlog) in 1704. In 1874 werd Winston Churchill in het paleis geboren. Ondertussen staat het domein op de UNESCO werelderfgoedlijst.

DAG 5:

Baron Ferdinand de Rothschild bouwde in 1874 het Waddesdon Manor in een Franse Neorenaissancestijl. Het lag in zijn bedoeling om zijn welgestelde vrienden te amuseren en zijn rijke kunstcollectie tentoon te stellen. In de Victoriaanse tuin gaan we terug in de tijd. Het landhuis werd als filmdecor gebruikt in diverse films en feuilletons waaronder The Queen en Downton Abbey. In deze omgeving nemen we het middagmaal. Met de shuttle keren we terug van Folkestone naar Calais en zo naar Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 925,00 Per persoon in vol pension€ 945,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 165,00
 • Inbegrepen

  • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
  • 2 dagen lokale gids
  • Toegangsgelden: Stonor Park, Greys Court
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.