terug naar overzicht
14-daagse rondreis Spanje met Andalusië

In de kijker

 • De mooiste steden van Spanje
 • Lokale Nederlandstalige gidsen
 • Alhambra
 • Wijn inbegrepen bij de maaltijden

Van 6 april 2019
Tot 19 april 2019

Andalusië wordt de schatkamer van kunst en cultuur van Spanje genoemd. De Romeinse en Arabische bezetters hebben hun bouwstijlen met die van Spanje vermengd. Het Alhambra in Granada of steden als Cordoba, Salamanca en Madrid laten ons kennis maken met deze indrukwekkende geschiedenis. Onze rondreis begint in het noorden. We bezoeken er het Baskenland met de woeste Pyreneeën en het middeleeuwse Burgos. We maken kennis met Madrid, de prachtige hoofdstad van Spanje. Het echte en authentieke Spanje vind je niet terug aan de quasi Europese kust maar hier in het binnenland! Met lokale gidsen in Cordoba en Granada bewijzen we je dit. Daarna verblijven we twee dagen in het welbekende Torremolinos, waar uitstappen in de namiddag zijn voorzien. We vervolgen onze rondreis met bezoeken aan Valencia en Barcelona.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1 - MOORSLEDE – SAN SEBASTIAN:

We vertrekken in de vroege morgen richting Parijs en Bordeaux naar de omgeving van San Sebastian voor onze eerste overnachting.

DAG 2 - SAN SEBASTIAN – BURGOS – SALAMANCA:

In de voormiddag rijden we door het Baskenland. Oorspronkelijk zijn de Basken een bergvolk met eeuwenoude tradities en een groot bijgeloof. Ook staan zij bekend om, naast hun serieuze levenshouding, uitbundig feest te vieren. Net voorbij Bilbao gaan we richting Burgos voor een kort bezoek aan deze voormalige hoofdstad van Castilië. We vinden er enkele indrukwekkende voorbeelden van de Spaanse architectuur. We hebben er ook het middagmaal. Daarna gaan we naar het hotel in de omgeving van Salamanca voor avondmaal en overnachting.

DAG 3 - SALAMANCA – AVILA – SEGOVIA:

In de voormiddag bezoeken we met een lokale gids de prachtige stad Salamanca. Salamanca was samen met Brugge de culturele hoofdstad van Europa (2002) en daardoor is alles prachtig gerestaureerd. Het middagmaal wordt genomen in Avila, gekend omwille van de goed bewaarde middeleeuwse stadsomwalling en een prachtig panorama. Deze stad ligt halverwege het traject naar Madrid. Wij overnachten in Segovia, een ommuurd vestingstadje. Tal van bezienswaardigheden, middeleeuwse gebouwen en fotogenieke plaatsen vind je er. De stad wordt gedomineerd door een aquaduct, zowat de belangrijkste Romeinse constructie op het Iberische schiereiland.

DAG 4 - MADRID:

In de voormiddag bereiken wij Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje. Een eerste kennismaking laat ons zeker niet onberoerd. Je hebt er een adembenemende architectuur, bedrijvige pleinen, gezellige straten, een prachtig stadspark,… De grote indrukwekkende monumentale bouwwerken zijn kunstwerken op zich. Na het middagmaal bezoeken we het Palacio Real. Dit koninklijk paleis overtreft alles wat Spanje te bieden heeft. Het is het werkpaleis van de koning en telt ongeveer3 400 kamers. Daarmee is het één van de grootste paleizen in Europa. We vinden er enorm veel pracht en praal uit voorgaande eeuwen. De volledige dag worden we vergezeld door een Nederlandstalige gids. Avondmaal en overnachting in Madrid.

DAG 5 - MADRID – CORDOBA:

Vandaag houden wij halt in Consuegra, beroemd omwille van zijn vele molens, waarvan er heel wat gereconstrueerd zijn. Het zijn ook de molens waartegen “Don Quijote” en zijn knecht Sancho Panza vochten. We nemen het middagmaal op een site waar Don Quijote ooit ronddwaalde. In de namiddag rijden we verder door de historische streek La Mancha richting Cordoba.

DAG 6 - CORDOBA – SEVILLA:

Vandaag bezoeken we Cordoba. Een lokale gids toont ons één van de oudste steden van Spanje. Blikvanger is hier de indrukwekkende Mezquita, een kathedraal die oorspronkelijk als moskee werd gebouwd in de 8ste eeuw. Hier bevinden zich meer dan 800 zuilen van marmer en graniet waarop tweekleurige hoefijzerbogen steunen, mozaïek, druk bewerkte plafonds, gedetailleerd houtsnijwerk en gouden altaren,… We komen ook voorbij het Juderia district of het Joodse ghettogedeelte met zijn synagoge. In de namiddag rijden we richting Sevilla. Bij aankomst bezoeken we de prachtige Plaza de Espana. Dit halvemaanvormige plein, het bekendste van Sevilla, werd ontworpen voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929.

DAG 7 - SEVILLA – TORREMOLINOS:

Vandaag ontdekken we Sevilla, de economische hoofdstad van het Spaanse rijk in de 16de eeuw en nog altijd de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op vele gebieden. Sevilla wordt ook beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl Flamenco. Een lokale gids toont ons één van de oudste steden van Spanje met zijn vele barokke gebouwen. De kathedraal met de Giraldatoren (Moorse klokkentoren), de Alcazar, zijn tuinen en de verblijfplaats van de koninklijke familie als ze in Sevilla zijn, het Pilatushuis, het park Marie-Louise en het kwartier van Santa Cruz zijn enkele uitzonderlijke bezienswaardigheden. We verlaten Sevilla om verder te gaan naar Torremolinos, stad aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Sol.

DAG 8 - MARBELLA – PUERTO BANUS:

Vrije voormiddag. In de namiddag gaan we even op ontdekking in Marbella, een mondain badplaatsje. Marbella bezit meer dan tien golfterreinen, en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee. We bezoeken het oude centrum en kunnen dromen van de vele luxueuze jachten in de haven.

DAG 9 - RONDA:

Vrije voormiddag. We bezoeken ook de historische stad Ronda. De unieke brug Puente Nuevo verdeelt de stad in een nieuw en oud gedeelte en werd gebouwd over de 120 m diepe kloof El Tajo. We wandelen door de schilderachtige steegjes en komen voorbij de prachtige arena. Dit is de oudste stierenarena van Spanje en is nu vooral een museum. Er worden nog slechts enkele stierengevechten per jaar gehouden.

DAG 10 - TORREMOLINOS – GRANADA – MURCIA:

We verlaten de omgeving van Malaga en rijden verder naar Granada, één van de mooiste plaatsen van Andalusië en spiegel van de Moorse cultuur. Alle pracht en praal van de Moren uit deze streek zijn in deze stad geconcentreerd. We worden rondgeleid in het magnifieke Moorse kasteel Alhambra, gelegen op een heuvel aan de grens van de stad. Dit strategisch gebouw was de belangrijkste verblijfsplaats van de Arabische koningen. We ontdekken ook het Generalife, het zomerpaleis met zijn schitterende tuinen! In de namiddag is er nog een stop in Gudaix. Het is vooral bekend om zijn grotwoningen die dateren van na de reconquista, toen de Moren uit de gemeenschap van de Christenen werden verbannen.

DAG 11- MURCIA – VALENCIA – COMA RUGA:

We beginnen de langste rit in Spanje. We rijden terug in noordelijke richting en houden halt bij Valencia, een gezellige stad met een heerlijk Mediterraans klimaat, vele klokkentorens die overal de stad sieren, een schat aan musea en kunstgalerieën en een bruisend uitgaansleven! Niet alleen de oude cultuur maakt Valencia heel boeiend, ook de moderne architectuur zorgt voor een perfect evenwicht tussen oud en nieuw.

DAG 12 - COMA RUGA – BARCELONA:

Vertrek na het ontbijt voor een uitgebreid bezoek aan Barcelona. De hoofdstad van de eigenzinnige regio Catalonië heeft enorm veel te bieden op vlak van kunst en cultuur. De wereldberoemde ontwerpen van Gaudi zoals de Sagrada Familia of het Parc Güell, weidse pleinen als de Plaça Catalunya en monumentale gebouwen als het Palau de la Musica,…geven Barcelona de allure van een wereldstad, zonder zijn gezelligheid te verliezen. We bezoeken de Sagrada Familia van de binnenkant! Middagmaal in een typisch restaurant met tapas.

DAG 13 - BARCELONA – ESTEZARGUES:

We spenderen de voormiddag in Barcelona.Vrije maaltijd om dan te vertrekken naar ons hotel in Frankrijk.

DAG 14 - ESTEZARGUES – MOORSLEDE:

Na het ontbijt rijden we richting België waar wij in de vooravond aankomen.
 • Prijs

  PRIJS: € 2085,00 Per persoon in vol pension€ 2105,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 580,00
 • Inbegrepen

  • Bezoek aan het koninklijk paleis van Madrid, de Mezquita van Cordoba, de Giralda en kathedraal van Sevilla, het Alhambra en de tuinen van het Generalife in Granada, de Sagrada Familia in Barcelona
  • Lokale Nederlandstalige gidsen in Salamanca, Madrid, Cordoba, Sevilla, Granada en Barcelona
  • Drie nachten in Torremolinos
  • ¼ fles wijn per persoon bij alle maaltijden
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze thema reportage van rondreis Spanje op zaterdag 8 december 2018 om 17u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.