terug naar overzicht
7-daagse Vorarlberg

In de kijker

  • Avondprogramma in hotel
  • Op de grens van Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk

Van 19 augustus 2020
Tot 25 augustus 2020

In het westen van Oostenrijk ligt Vorarlberg, de kleinste deelstaat; goede buur van Duitsland, Zwitserland en van het Vorstendom Liechtenstein. Zijn ware grootte echter is de veelzijdigheid: een prachtig landschap tussen de oevers van de Bodensee, de imposante bergtoppen en gletsjers van de Silvretta, tussen Alpenrhein en Arlberg. Hier zijn de levenskwaliteit en gastvrijheid vanzelfsprekend. Precies zo zijn de ‘Vorarlbergers’. De magie van het kleine landje zit in de samenhorigheid, de meren en bergen, het moderne en antieke. Het Bregenzerwald, qua oppervlakte de grootste vakantieregio van Vorarlberg, is landschappelijk ook de meest veelzijdige: de zacht glooiende heuvels van het ‘Alpenvorland’ gaan over in steile hellingen en bossen tot 2 500 m hoge toppen. Hier worden traditie, oude agrarische structuren, historische gebouwen en modern wooncomfort met elkaar verenigd.

DAG 1 - MOORSLEDE – FELDKIRCH:

Vanuit Moorslede rijden we via Belgische, Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen naar het Oostenrijkse Bregenzerwald. In Feldkirch worden we verwelkomd met een vriendelijke ‘Hallo Freunde!”

DAG 2 - FELDKIRCH – BREGENZERWALD:

We verkennen Feldkirch, onze verblijfplaats. De stad met zijn middeleeuwse karakter wordt gedomineerd door zijn imposante kasteel Schattenburg. Het heemkundig museum dat in het kasteel is ondergebracht toont de bezoeker de gebruiken van door de eeuwen heen. Men is zeer trots op een collectie sacrale en profane kunst uit de 15de eeuw. Vanop een platform krijgen we een sensationeel uitzicht over Feldkirch. Een wandeling in de stad is een logisch verlengstuk. Daarna rijden we langs de hellingen van het Bregenzer woud naar een typische kaasmakerij. Na dit bezoek verder naar het gezellige Schwarzenberg. Het kleine dorpje betovert zijn gasten met geklasseerde huizen. Na een korte stop sluiten we de dag af met het proeven van een schnaps of honinglikeur.

DAG 3 - 3-PASSENTOCHT:

Na het ontbijt beginnen we met de eerste beklimming van de dag. De Faschinajog verbindt de valleien van de Bregenzer Ache en de vallei van de Lutz. Daarna is de Hochtannbergpass aan de beurt met een hoogte van 1 676 m. Langs de route krijgen we prachtige zichten op de vallei van de Bregenzer Ache. Na een fotostop in het skidorp Warth rijden we Tirol binnen voor het middagmaal. In de namiddag rijden we via het mondaine Lech en de Flexenpas richting St. Christoph am Arlberg. Een fantastische dag met adembenemende zichten.

DAG 4 - SÄNTIS – VADUZ:

Dankzij de gunstige ligging in het hart van Europa zijn uitstapjes buiten de landsgrenzen niet veel meer dan kattensprongetjes. Daarom wippen we de Zwitserse grens over om een dag rondom de 2 504 m hoge Säntis door te brengen. Via Appenzell bereiken we de “Schwägalp”-pashoogte. Met de kabelbaan gaan we de Säntis op naar de wondere bergwereld rondom ons. De terugweg brengt ons naar Vaduz, de hoofdstad van de ministaat Liechtenstein.

DAG 5 - SILVRETTA:

Na het ontbijt vertrekken we naar het bergpanorama van de Silvretta. De weg wordt smaller en kronkelt zich naar boven, met fraaie uitzichten en een heerlijk gevoel alsof we naar het topje van de wereld rijden. Het Montafon, het zuidelijkste dal, begint even voorbij de stad Bludenz en loopt over in de Silvretta- Hochalpenstrasse. Dit is één van de bekendste Alpenwegen van Oostenrijk. Op de top krijgen we een prachtig uitzicht over de vele bergtoppen in de omgeving. Na de afdaling nemen we de bekende Arlbergtunnel richting ons hotel.

DAG 6 - BREGENZ – PFÄNDER:

Het landschap van de mediterrane oevers van de Bodensee stijgt spectaculair in de imposante bergwereld. Bregenz is net groot genoeg voor een stad, maar klein genoeg voor een vakantieoord aan het meer. De bergen beschermen de hoofdstad van Vorarlberg. Genieten van het contrast vanaf het meer, maar eveneens vanuit de hoogte! Vanop de bekende uitzichtsberg Pfänder bekijken we het meer, de Zwitserse oever en Lindau in Duitsland.

DAG 7 - FELDKIRCH – MOORSLEDE:

We ontbijten wat vroeg. Tijdens de terugreis kunnen we nog mijmeren over de bijzondere indrukken en sensaties die Vorarlberg heeft nagelaten.
  • Prijs

    PRIJS: € 915,00 Per persoon in vol pension€ 935,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 150,00
  • Inbegrepen

    • Avondprogramma in het hotel
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.