terug naar overzicht
7-daagse Winterreis Zillertal

In de kijker

 • Dagrit
 • 4*hotel
 • Uitstappen en sportieve mogelijkheden

Van 22 maart 2020
Tot 28 maart 2020

Genieten in het natuurpark Zillertal, een natuurlijke schoonheid. Bij Strass vloeit de Zillerrivier in de machtige Inn, de levensader van Tirol. Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om aan je vakantiewensen te voldoen: panoramische zichten, natuur beleven, wandelingen maken, bezienswaardigheden bezoeken, sportieve verwezenlijkingen, . . .De muzikaliteit van de Zillertalers is alom bekend. Het is er een wezenlijk deel van het dagelijkse leven. Het vrolijke karakter van de inwoners uit zich ook in hun dialect. Kortom, een waaier aan mogelijkheden midden een kroon van Alpentoppen. Men kan er wandelen en skiën maar ook bezoeken brengen. Voor elk wat wils.Deze reis is een combinatie van skiën of wandelen en bezoeken. Aan jullie de keuze!

MUZIEKHOTEL PACHMAIR****Midden de majestatische Zillertaler bergwereld ben je hartelijk welkom in het historische hotel (1453). De leuze luidt er:“Traditie als erfgenaam van gisteren en vandaag als uitdaging voor morgen” en dit al sinds vele generaties. Smaakvolle en klare comfortkamers met bad of douche, wc, tv, safe, koelkast, haardroger... Een verwenpension met menukeuze, een voorgerechten-, soepen-, groenten- en dessertbuffet of 2x in de week een culinair buffet met showkeuken. De dranken (bier, wijn en alcoholvrij) zijn bij het avondeten inbegrepen. Een groot ontbijtbuffet met een gezondheidshoek, sekt-bar en drankbronnen sterken je ’s morgens. ’s Namiddags is er steeds een stuk taart en een kop koffie te verkrijgen.Het verwarmd zwembad, de whirlpool, het solarium en de infraroodcabine kunnen je dag aangenaam maken. Op maandag en vrijdag kan je gebruik maken van de sauna en het dampbad.Leven, lachen, dromen en zich goed voelen, dat is vakantie in hotel Pachmair.

DAG 1:

Via Belgische, Luxemburgse, Duitse en Oostenrijkse autosnelwegen bereik je het Zillertal in al zijn pracht. Algauw kan je de kamer betrekken en aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Smakelijk!

DAG 2 - Dorpswandeling en kaasmakerij:

Vandaag maak je kennis met het dorp en wandel je tot het historische kerkje St. Pankraz. Onderweg verneem je heel wat over het dorp en de vallei maar geniet je ook van de pracht van het Zillertal.Na het middagmaal bezoek je de kaasmakerij, de “Zillertaler Heumlich-Sennerei” van Fügen. Je krijgt er inzicht in de arbeidswereld van een kaasmakerij. Het bezoek begint met het bekijken van een film over hoe alles er in het werk gaat om daarna de kaasmeester bezig te zien. Het museum toont je de geschiedenis van de kaasmakerij en geeft je een idee van de kaasproductie over 100 jaren. Natuurlijk kan er geproefd worden. De wandelaars maken deze uitstap uiteraard te voet, de mindermobielen worden gevoerd.

DAG 3 - Mayrhofen en Zell am Ziller:

In de voormiddag wordt een bezoek aan de heimelijke hoofdstad van het Zillertal gebracht. Mayrhofen biedt naast de vele hotels talrijke winkels, bars en restaurants. Wandel door de hoofdstraat en ontdek het veelsoortig aanbod dat je er terugvindt. Na het middagmaal brengt de autocar je naar de historische hoofdplaats van het dal, Zell am Ziller. We wandelen langs de Ziller tot in Hippach om dan via de andere oever terug Zell am Ziller te bereiken. Uiteraard is het ook voorzien dat je in deze plaats nog wat kunt rondkuieren.

DAG 4 - Het Karwendelgebergte:

Na een rustige morgen brengt de autocar je tot aan de Achensee. Onderweg krijg je een mooi zicht op het fjordachtige meer en het Rofangebergte. Vanaf Pertisau wandel je het wonderlijke Karwendelgebergte in, met zijn unieke uitzicht. Het middagmaal wordt in een typisch “Jausenstation” aangeboden. Een maaltijd passend bij deze omgeving.Nadien wandel je terug tot Pertisau. De niet-wandelaars worden met de autocar tot het “Jausenstation” gebracht. Op de terugweg wordt nog halt gehouden bij een indrukwekkend uitzichtpunt met zicht op de Inn-vallei en het Zillertal.Nadien kan je in café Dorfplatzl bij een kop koffie en een stuk taart je ervaringen van vandaag met andere reizigers delen.

DAG 5 - Wandeling langs de Ziller en het Feuerwerk – Holzerlebniswelt:

In de voormiddag wandel je op een rustig tempo stroomafwaarts langs de Ziller. Genieten van de omgeving, van de natuur en de wandelaars om je heen. ‘s Namiddags brengt de autocar je tot in Fügen om een bezoek aan het “Feuerwerk” te brengen. Tijdens de rondleiding krijg je een inkijk in de fascinerende technische inrichtingen in één van de modernste en efficiëntste bio-massa-krachtcentrales van Europa. Ook de 13 minuten durende film daaromtrent geeft iets extra. Een bezoek waar je nog lang zult over napraten. De wandelaars kunnen na het bezoek zeker en vast wandelend terug naar het hotel.

DAG 6 – Innsbruck:

Uiteraard mag een bezoek aan de hoofdplaats van Tirol niet ontbreken. Ook in de winter straalt Innsbruck een zekere charme uit. Je brengt er een bezoek aan de Hofkirche, het ‘Gouden Dak’, de Maria Theresiastrasse met zijn winkelgalerij, …‘s Middags voert de autocar je nog tot bij de bekende Olympische springschans. Een bezoek aan het “Bergisel Stadion” en/of het “Tirol Panorama Museum” mag niet ontbreken.

DAG 7:

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan deze mooie winterreis. Na het ontbijt wordt de terugreis aangevat. Onderweg kan je wegdromen bij de mooie herinneringen aan deze toch wel verrassende winterreis naar het Zillertal.
 • Prijs

  PRIJS: € 825,00 Per persoon in half pension€ 845,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 decemberToeslag éénpersoonskamer: € 45,00Toeslag dubbele kamer voor alleengebruik: € 150,00
 • Inbegrepen

  • Tafeldranken (bier, wijnen & alcoholvrije dranken)bij het avondmaal
  • Gratis gebruik van zwembad, dampbad, whirlpool en verschillende sauna's
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.