terug naar overzicht
6-daagse Oostenrijk – Andre Rieu In Wenen

In de kijker

 • Half pension

Van 2 mei 2019
Tot 7 mei 2019

Wenen doet je denken aan Johann Strauss, Lippizaners en Sachertorte. Dagen kan je in de Oostenrijkse stad rondwandelen, volop genietend van de typisch Weense sfeer. In deze oude, stijlvolle stad valt altijd wat te beleven. De pracht en praal van een groots verleden is nog overal aanwezig. De rijkdom aan historische gebouwen zal je onmiddellijk verrassen: het Parlement, het Habsburger Paleis, de Staatsopera, de St.-Stephansdom… en de vele Jugendstilgebouwen. Het stadscentrum is voor het grootste gedeelte verkeersvrij zodat je ongestoord kunt rondslenteren in de exclusieve winkelwandelstraten. Misschien breng je ook een bezoekje aan één van de vele koffiehuisjes? Een bezoek aan Wenen en Wienerwald… een lang gekoesterde droom die voor jou eindelijk in vervulling gaat!

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Vertrek in de vroege morgen naar de omgeving van Passau voor het avondmaal en overnachting.

DAG 2:

Na het ontbijt rijden we via Linz naar St.-Florian voor een bezoek aan de wereldberoemde abdij, een parel van de Oostenrijkse barok. Met een beetje geluk worden we daar onthaald met een stukje klassieke muziek. Daarna gaat het richting Wenen. Bij aankomst brengen we een bezoek aan Wiener Prater, het Weense amusementspark met zijn reuzenrad, het grootste ter wereld. Daarna installeren we ons in ons 4*hotel, net buiten de ring van de stad gelegen.

DAG 3:

Na het ontbijt maken we een stadswandeling en rondrit langs de belangrijkste pleinen en bezienswaardigheden van de stad: Freyung met de Schottenstift en de Austriabrunnen, Am Hof, de Judenplatz, de Hoher Markt met het Anker Uhr, de Graben met de Pestzuil, de Stephansplatz met de St.-Stefansdom. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de Spaanse rijschool. Het is één van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Het instituut wordt voor het eerst in 1565 genoemd en is hiermee de oudste nog bestaande rijschool ter wereld. Daarna bereiden wij ons voor om het concert met André Rieu in de stadshallen van Wenen bij te wonen. Dan is het zover, ANDRE RIEU - LIVE. Sluit je ogen, luister naar de beroemde Weense Opera-melodieën, bekende volksliedjes en walsen. Laat je meeslepen door de lievelingsnummers van het publiek in zijn bruisende walsen. Een concert dat je niet missen mag.

DAG 4:

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar de keizerlijke zomerresidentie Schönbrunn. Het kasteel ligt in een prachtig park. Een lokale gids leidt ons door het kasteel en de Oostenrijkse familiegeschiedenis. Na het middagmaal bezoeken we de Kapuzinerkirche en de Kapuzinergruft, waar o.a. de keizerin Sissi, Franz-Joseph en hun zoon Rudolf begraven liggen naast tal van andere leden van de keizerlijke familie. In de vooravond rijden wij naar Grinzing, het wijnstadje van Wenen voor een avondmaal met wijn, Schrammelmusik en ambiance.

DAG 5:

Na het ontbijt vertrekken we richting Melk voor een bezoek aan de mooiste barokabdij van Oostenrijk. Walhalla is een neoclassicistische eretempel op een hoog terras gebouwd in opdracht van koning Ludwig I van Beieren en is voorzien van bustes en plaquettes van belangrijke staatslieden, militairen, wetenschappers en kunstenaars uit de “Duitstalige wereld”, waaronder traditioneel ook Nederland en België worden gerekend. We vinden er onder andere de schilders Antoon van Dyck, Jan van Eyck, Hans Memling en Peter Paul Rubens. We keren terug naar de omgeving van Regensburg voor de laatste overnachting.

DAG 6:

Na een vroeg ontbijt zetten we onze reis verder huiswaarts.
 • Prijs

  PRIJS: € 695,00 Per persoon in half pension€ 715,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 135,00
 • Inbegrepen

  • Concert van Andre Rieu in de stadshallen van Wenen in 2de categorie
  • Avondmaal met wijn in Grinzing
  • Lokale Nederlandstalige gids Schönbrunn en stadsrondrit Wenen
 • Opgelet

  • Half pension
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.