terug naar overzicht
7-daagse winterwandelreis Voralberg waar moderne architectuur samengaat met de traditionele bouwkunst

In de kijker

 • Half pension
 • Prachtige wandelingen

Van 10 maart 2019
Tot 16 maart 2019

Vorarlberg is de kleinste deelstaat van Oostenrijk en grenst aan Liechtenstein, Duitsland en Zwitserland. Ons verblijfshotel, dat centraal ligt ten opzichte van deze 4 landen, biedt zowat elke avond animatie. Zowel het ontbijtbuffet als het 4-gangen diner zijn rijkelijk voorzien van verse en gevarieerde producten. Naast de talloze wandelingen en uitstapjes met de car zijn er ook skimogelijkheden in de buurt van het hotel.

 • Extra

  SKIGEBIED
  • De mensen die eventueel een dagje willen gaan skiën kunnen in het skigebied van Latern-Gapfohl terecht. Een klein maar aangenaam gebied met 27 km aan pistes.

DAG 1:

Vertrek in Moorslede in de vroege morgen om via Luxemburg en Colmar de Zwitserse grens te bereiken. Na het vrij middagmaal vervolgen wij onze weg richting Chur en net over de grens bereiken wij Feldkirch voor logies en avondmaal.

DAG 2:

Innerlijk gesterkt na het ontbijtbuffet ontdekken we de voorzieningen van het hotel en maken kennis met onze verblijfplaats. Feldkirch bezit een wildpark dat de moeite waard is om te bezoeken. Je kan er zo’n 23 verschillende diersoorten zien met o.a. de moeflon, de lynx, de steenbok, wolven, … Vooral in de winter kan men in het park prachtige wandelingen maken en iets warms drinken onderweg.

DAG 3:

In de voormiddag maken we een lichte wandeling in de buurt van Feldkirch op één van de vele verschillende geruimde winterpaden. In de namiddag rijden wij door het Brandnertal naar Brand. Met een kabelbaan gaat het naar de Lünersee. De Lünersee, ooit één van de grootste natuurlijke bergmeren in de oostelijke Alpen, ligt 1 970 m boven de zeespiegel. Dit is het startpunt voor een wandeling in de frisse berglucht. Hier aanschouwen wij een prachtig panorama op de vele bergtoppen van meer dan 2 800 m.

DAG 4:

Er is een geleide wandeling voorzien in de omgeving van Bürserberg. Na de middag bezoeken we Bludenz, een levendig stadje op een kruispunt van maar liefst vijf valleien: het Montafon-, Brandner-, Kloster-, Walser- en Waligaudal. Twee stadspoorten bleven bewaard en in de Altstadt ontdek je schilderachtige steegjes. Op amper enkele minuten met de kabelbaan sta je op de Muttersberg, op1 401 m hoogte, een wandelparadijs prachtig gelegen tussen de vele bergen van Voralberg.

DAG 5:

Geleide wandeling in de omgeving van Thüringerberg. Op onze wandeltocht bevindt zich ook een melkerij met heerlijke producten.

DAG 6:

Vandaag ontdekken wij Bregenz, hoofdstad van de Vorarlberg. Je vindt in het historische centrum veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind. Eén van de hoogtepunten is de Martinsturm uit 1601, een grote ronde toren die ooit deel uitmaakte van het paleis van de graaf van Bregenz. Het charmante Deuringschlössle iets verderop, het Altes Rathaus uit 1662 en het in een 19de-eeuwse villa gevestigde klooster Marienberg zijn andere bezienswaardigheden. De Kaiserstraße, een sierlijke winkelstraat met veel restaurants, is ook mooi om door te wandelen.Vrije tijd in de toeristische benedenstad, met onder andere het wereldberoemde Festspieltheater gelegen aan de Bodensee. Nadien wandelen wij in en rond Schwarzenberg met zijn speciale met hout beklede huizen.

DAG 7:

Na een laatste ontbijt verlaten wij deze prachtige streek om via Zwitserland terug in Moorslede te belanden met een koffervol mooie herinneringen.
 • Prijs

  PRIJS: € 625,00 Per persoon in half pension € 645,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 decemberToeslag éénpersoonskamer: € 130,00
 • Inbegrepen

  • Sauna
  • Begeleide wandelingen
 • Opgelet

  • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze thema reportage van winterwandelreis Oostenrijk op zaterdag 8 december 2018 om 14 u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.