terug naar overzicht
5-daagse Nederland fietsvakantie, de onvermoede charmes van Twente

In de kijker

 • Fietsbegeleider
 • Half pension

Van 19 juni 2020
Tot 23 juni 2020

Twente is een landstreek in het oosten van Nederland. De bewoners worden de tukkers genoemd. Het heeft een kleinschalig coulisselandschap met natuurgebieden, meanderende rivieren en groene landgoederen. Het is een prachtig landschap om door te fietsen. Onder leiding van onze fietsgids fiets je door pittoreske dorpjes, passeer je verschillende watermolens en oude boerderijen.

DAG 1- MOORSLEDE – FIETSTOCHT IN DE OMGEVING (+/- 20 KM):

Deze korte tocht voert je door het weinig bewoonde deel van de gemeente. Hier en daar valt een stukje heide te bespeuren en even vang je al een glimp op van het uizonderlijke Twentse landschap, één van de mooiste streken van Nederland.

DAG 2 - OP VERKENNING IN EIGEN TUIN (+/- 53 KM):

De havezate Herinckhave en het dorp Tubbergen zijn het middelpunt van een afwisselend gebied in Noordoost-Twente. Het ligt buiten de invloedssfeer van de grote steden en daarom is het landschap hier het best bewaard gebleven. Grafheuvels, heidevelden, beekdalen, essen, heuveltjes, watermolens, oude boerderijen en schuren: de hele staalkaart van het oude Twentse landschap krijg je onderweg te zien. Een hoogtepunt is Het Stift van Weerselo, het mooiste dorpspleintje van Noordoost-Twente.

DAG 3 - NAAR DE LUTTE EN HET DINKELDAL (+/- 59 KM):

Je fietst oostwaarts naar de grens met Duitsland en naar het dal van de Dinkel, een bijriviertje van de Vecht. Het parcours bevat nu en dan een lichte klim. Zo overwin je de Zonnenberg (58 m) en de Paasberg (80 m). Het gaat verder door het aantrekkelijke landschap van Landgoed Singraven, een ruim 400 ha groot bos waar de rivier de Dinkel dwars doorheen stroomt. Een groot deel van de dag fiets je langs beschaduwde lanen, door bos en langs lommerrijke wegjes.

DAG 4 - AARZELEND TUSSEN KUNST OF AMBACHT(+/- 34 KM):

De korte rit geeft je de kans het unieke stadje Ootmarsum, één van de oudste Twentse steden, te ontdekken. Je hebt ruim de tijd om één van de talrijke galerijen en musea te bezoeken of een stadswandeling te maken door kleine steegjes, langs kunstige vakwerkhuizen. Via de bekende watermolens Bels en Frans, verscholen in de bossen, passeer je even over het Duitse grondgebied om spoedig de prachtige natuur rond het Springendal in te duiken.DAG 5 - HOGE VELUWE - MOORSLEDE (+/- 40KM)Vertrek na het ontbijt naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar maken we een laatste fietstocht. We fietsen dwars door de Veluwe en via gezellige dorpen als Otterlo en Hoenderlo. Een rit langs weidse heidevelden en mooie bosgebieden. Daarna terug naar Moorslede.

DAG 5 - HOGE VELUWE -MOORSLEDE (+/- 40KM)

Vertrek na het ontbijt naar het Nationale Park DeHoge Veluwe. Daar maken we een laatste fietstocht.We fietsen dwars door de Veluwe en via gezelligedorpen als Otterlo en Hoenderlo. Een rit langsweidse heidevelden en mooie bosgebieden. Daarnaterug naar Moorslede.

 • Prijs

  PRIJS: € 695,00 Per persoon in half pension€ 715,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 110,00Toeslag kamer met balkon: € 55,00

 • Inbegrepen

  Gelieve bij inschrijving volgende door te geven:- Uw lichaamslengte - Elektrische fiets of gewone fiets.

 • Opgelet

  • Half pension
  • Toeslag electrische fiets: € 50,00
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage fietsreizen op zaterdag 30 november 2019 om 10u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.

Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.