terug naar overzicht
7-daagse Loire Atlantique

In de kijker

 • Bezoek Airbus
 • Bezoek "Les Machines de L'île"

Van 3 mei 2020
Tot 9 mei 2020

Waar de langste rivier van Frankrijk (de Loire) zich in de Oceaan gooit, ligt één van de meest verrassende stukjes van Frankrijk. Tussen La Rochelle en Nantes worden schepen en vliegtuigen gebouwd, verderop is er de rust van het platteland met de zoutvelden in het noorden en de wijngaarden van de Muscadet. Verder ontdekken we al het mooie wat de kleine vissershaventjes en het mondaine badplaatsje van La Baule te bieden hebben.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Na een koffiestop in Assevillers rijden we richting Chartres, waar we tegen de middag aankomen aan één van de mooiste kathedralen van Frankrijk. We rijden met een toeristentreintje door het centrum van de stad en komen aan in ons middagrestaurant. Daarna vervolgen we onze weg richting Saint- Nazaire waar we al een eerste blik kunnen werpen op de havenstad. Rijden over de brug van Saint- Nazaire is een avontuur op zich.

DAG 2:

We blijven een hele dag in Saint-Nazaire, want hier is zoveel te beleven. Met de autocar rijden we door de scheepswerf waar de grootste cruiseschepen ter wereld gebouwd worden. We bezoeken in de bunker het museum van de pakketboot. Na de boten van de zee is het tijd om te vliegen in de lucht. In de fabriek van Airbus die we bezoeken worden de enorme onderdelen voor de A380 (het grootste passagiersvliegtuig ter wereld) en alle andere airbus-vliegtuigen geassembleerd.

DAG 3:

Deze dag trekken we het binnenland in. Langs de route des vins rijden we door de wijngaarden van de Muscadet, de droge witte wijn die zo bijzonder goed past bij vis en zeevruchten. Uiteraard gaan we stoppen om te proeven. Tegen de middag vallen we stil in het dorpje Clisson waar we eten. Clisson is na de Franse Revolutie herbouwd in Italiaanse stijl, je zult even de indruk hebben in Toscane op vakantie te zijn. Op de terugweg naar Saint-Nazaire houden we nog halt bij de vissers van Pornic en het kasteel van Blauwbaard.

DAG 4:

Vandaag staat een bijzondere site op het programma. In Carnac staan 2 600 stenen, mooi in rijtjes. De kleinste een meter hoog, de hoogste tot zes meter, over een afstand van 8 kilometer. Het blijft een mysterie hoe ze daar zijn gekomen en waarom mensen ze daar hebben neergezet. We rijden verder langs de kust van het schiereiland Quiberon. Hier zie je het dagelijkse gevecht tussen de zee en de rotsen. De Fransen spreken van de Côtes Sauvages, de wilde kusten van Quiberon.

DAG 5:

De vijfde dag brengt ons naar Nantes, de hoofdstad van deze regio, die we in de voormiddag bezoeken aan boord van een toeristentreintje. We stappen de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne binnen.Na het middagmaal steken we de brug over naar het eiland van Nantes. Daar vinden we “Les Machines de l’île”. Een mechanische olifant wandelt hier langs het water. Je klimt ook aan boord van de grootste draaimolen van de wereld en er zijn nog meer gekke constructies. Om na dit spektakel terug wat rust te vinden nemen we de navibus (een soort lijnbus op het water) tot aan het vissersdorpje Trentemoult, om daarna terug te keren naar ons hotel.

DAG 6:

De zesde dag brengt ons naar Guérande, een middeleeuws stadje dat zijn rijkdom te danken heeft aan het zout. Na een bezoek aan het stadje ontdekken we de zoutvelden. We eten ons middagmaal met zicht op zee in de vissershaven van Turballe. Een rondrit brengt ons langs de bijzondere ruwe kust en het grote Blockhaus aan de ingang van de baai. Onze dag eindigt op het strand van La Baule, het Knokke van Bretagne.

DAG 7:

Na een laatste ontbijt beginnen we aan de terugweg. Onderweg, in Angers, stoppen we nog aan een bekend bedrijf. In Angers maakt de familie Cointreau al meer dan 100 jaar haar bekende drankje op basis van sinaasappelschillen. Daarna gaat het definitief naar Moorslede en denken we op de terugweg nog even terug aan onze reis in één van de meest bruisende streken van Frankrijk.
 • Prijs

  PRIJS: € 865,00 Per persoon in vol pension€ 885,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 195,00
 • Inbegrepen

  • Middagmaal eerste dag
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.