terug naar overzicht
8-daagse rondreis Fjorden Noorwegen

In de kijker

 • BuitenkajuitenColor Line
 • Toegangsgelden inbegrepen

Van 26 mei 2020
Tot 2 juni 2020

NOORWEGEN, waar wild natuurschoon en zuivere romantiek elkaar ontmoeten. In geen enkel Europees land vindt u zoveel ongerepte en afwisselende natuur als in Noorwegen. Daar ruisen inderdaad de uitgestrekte wouden nog onbekommerd en zal u met verbazing kennismaken met wilde bergbeken, blauwgroene meren, schitterende gletsjers, klaterende watervallen en “last but not least”, de grandioze fjorden. We maken een weergaloze ontdekkingstocht langs de drie grote fjorden: de GEIRANGERFJORD, de SOGNEFJORD en de HARDANGERFJORD. Daarenboven zien we al het schone van de twee grootste steden: OSLO en BERGEN. De NOORWEGEN-reis gemaakt door Reizen Patteeuw is enig in zijn soort. Om onze reis te optimaliseren nemen we de ferry heen en terug naar Oslo met Color Line. Een unieke ervaring om nooit te vergeten die zorgt dat u onze rondrit door Noorwegen uitgerust begint. Het eerste middagmaal aan boord is inbegrepen!

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1 - MOORSLEDE - KIEL:

In de vroege ochtend rijden we via Antwerpen, Venlo, Münster over Bremen naar Kiel, waar we inschepen aan boord van Color Line. Middagmaal in het restaurant waar we voor de eerste maal genieten van het fameuze Noorse koldtbord: een fantastisch uitgebreid buffet. Aan boord is er verder een winkelcentrum, discobar, showzaal en een casino. Avondmaal en overnachting in tweepersoonsbuitenkajuiten met douche en toilet.

DAG 2 - OSLO – HAMAR:

Na het ontbijtbuffet aan boord genieten we van het binnenvaren in Oslo, wat rustgevende beelden geeft. We ontschepen in de Noorse hoofdstad Oslo. Gedurende een stadsrondrit bezoeken we vele merkwaardigheden zoals het parlement, het Akershus, het stadhuis, het Vigelandpark,… In de namiddag rijden we over het historische Eidsvoll naar het Mjøsameer om uiteindelijk Hamar te bereiken.

DAG 3 - HAMAR - GEIRANGER:

Wanneer we door het Gudbrandsdal rijden, snuiven we de sfeer op die beschreven wordt door Sigrid Undset of andere grote Noorse schrijvers. Ringebu laat ons zijn 13de-eeuwse Staafkerk bewonderen en in Dombås bereiken we het spectaculaire Romsdal. Dichtbij Åndalsnes rijden we over de beroemde Trollenweg. Deze adembenemende tocht zal u altijd bijblijven. De bergweg met zijn hoge bergtoppen en diepe dalen komen voor in de vele volkssagen. Na een korte overtocht naar Eidsdal zien we de Arendsweg, om uiteindelijk het fantastische Geiranger te bereiken. In dit wereldberoemde oord overnachten we.

DAG 4 - GEIRANGER – STALHEIM:

We starten onze dag met een schitterende overtocht van één uur op de Geirangerfjord. We bewonderen er vele watervallen zoals “De Bruidssluier”, “De Minnaar” en “De Zeven Zusters”. In Hellesylt nemen we de weg naar de Nordfjord. In Olden rijden we even tot aan de Briksdal-Gletsjer om dit natuurwonder te bewonderen. Via spectaculaire dalen bereiken we het schilderachtige Jölstermeer. We rijden vanuit Skei naar de Fjaerlandtunnel en zien de Böyagletsjer. Daarna nemen we een korte ferry over een arm van de Sognefjord en vervolgens rijden we door de langste tunnel ter wereld. We verblijven in het wereldvermaarde historische Stalheimhotel.

DAG 5 - STALHEIM - BERGEN:

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tvindefossen. Nadien vervolgen we onze weg via de prachtige N7 ‘turistveg’ van Voss naar Bergen. Ons middagmaal nemen we in het centrum van deze prachtige Hanzestad. In de namiddag starten we met een historische stadswandeling in de havenbuurt met een rondleiding doorheen de bekende vismarkt, de Bryggen en de vele kleine pittoreske straatjes. Daarna krijgen we vrije tijd om deze mooie stad te bezoeken.

DAG 6 - BERGEN – GOL:

In de voormiddag naar Ulvik met een tussenstop in Voss. In Ulvik krijgen we een wijds uitzicht op de Hardangerfjord. In deze regio bezoeken we twee merkwaardige watervallen: de Skjervefossen en de Vöringsfossen, met zijn 182 m één van de hoogste van Noorwegen. Nadat we het natuurpark Hardangervidda gedwarst hebben, bereiken we het wintersportplaatsje Gol voor de overnachting.

DAG 7 - GOL – OSLO:

We nemen de weg die loopt door het Hallingdal met zijn typische gebouwen om weldra het Kroderenmeer te bereiken. Langsheen de Tyrifjord zien we weer de skyline van de hoofdstad Oslo opdoemen. Na een bezoek aan het Vikingschipmuseum maken we ons klaar voor de overtocht naar Kiel. Deze tocht op de Oslofjord laat u genieten van veel natuurschoon en biedt u ook de luxe van een groot cruiseschip.

DAG 8 - KIEL - MOORSLEDE:

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping in Kiel en via deautosnelwegen bereiken we weldra de thuishaven.
 • Prijs

  PRIJS: € 1750,00 Per persoon in vol pension€ 1775,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 490,00
 • Inbegrepen

  • Noorwegenspecialist
  • Buitenkajuiten
  • Eerste klasse hotels
  • Middagmaal eerste dag aan boord van Color Line
  • Alle toegangsgelden
  • Heen- en terugreis met de Color Line. De meest luxueuze schepen die de verbinding tussen Duitsland & Scandinavië maken.
  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • BTW in Noorwegen kan volgend jaar stijgen van 12 naar 15 of 23% en kan aldus doorgerekend worden.
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van Noorwegen op vrijdag 29 november 2019 om 20u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.