terug naar overzicht
7-daagse Périgord

In de kijker

  • 4 verschillende streken
  • Onbekend Frankrijk

Van 24 juni 2020
Tot 30 juni 2020

De Périgord is één van de meest landelijke streken van Frankrijk, waar natuur en geschiedenis elkaar de hand geven. Bovendien is het de plaats waar de lekkerste landbouwproducten groeien en bloeien. De groene Périgord brengt ons groene natuur, de witte Périgord het leven op en rond de kalkrotsen, de paarse Périgord is één van de fijne wijnstreken en de Périgord Noir levert ons de truffel, de zwarte diamant van hier. En alles samen vormt dit een regio waar kastelen, grotten en de bijzondere keuken vertellen over een rijk verleden

DAG 1:

Na een flinke rit via Franse autosnelwegen brengtons eerste bezoek ons meteen in de stemming van de Périgord. Het dorpje Saint-Jean-de-Côle lijkt zo weggelopen uit een romantisch prentenboek met zijn kabbelend riviertje, zijn natuurstenen brug en zijn bijzondere kerk en kasteel. Van hieruit is het maar even tot aan ons hotel, wij slapen tijdens deze reis in de orangerie van een kasteel.

DAG 2 -DE GROENE PÉRIGORD:

Deze ochtend brengt ons naar Brantôme, het Venetië van de Périgord, waar we aan boord gaan van een bootje dat ons over een heerlijk riviertje laat glijden doorheen de groene Périgord. We bezoeken de abdij aan het water. De grotten zijn al sinds het begin der tijden een verzamelplaats voor mensen van goede wil. In het ecomuseum van de truffel wordt ons de kweek van deze lekkernij van naaldje tot draadje uitgelegd, een kleine demonstratie laat zien hoe de boer deze zwarte diamantjes kan terugvinden tussen de eikenbomen.

DAG 3 -DE WITTE PÉRIGORD:

Ook op dag 3 duiken we de grotten in, die liggen aan de oever van de rivier de Vezeyre. Hier wandelen we langs grotwoningen die tot 50 jaar geleden bewoond waren. Een heel dorp is hier in de heuvel uitgehouwen, het huis van de bakker en de kapel zijn de twee best bewaarde woningen. We blijven verder terugkeren in de tijd, want in de namiddag hebben we een afspraak in Lascaux bij de wereldberoemde grotten met de prehistorische rotstekeningen. De kopie van de originele grot laat ons kennismaken met kunst die ouder is dan ons alfabet.

DAG 4 -DE ZWARTE PÉRIGORD:

Het wekelijkse hoogtepunt van de Périgord is de markt van Sarlat-la-Canéda. Midden de heerlijke straatjes van dit pittoreske dorp brengen lokale kwekers hun heerlijkheden aan de man, je gaat er van de ene geur naar de volgende kleur. Na de middag trekken we verder naar de oevers van de Dordogne bij Castelnaud. Op de heuvel staat het kasteel dat gekocht werd door Josephine Baker, de ster van het Parijse nachtleven die daar als een echte moeder kinderen van alle continenten adopteerde en opvoedde. Het hele kasteel is een ode aan deze bijzondere vrouw, van haar bananenrokje tot de medailles die ze kreeg voor haar verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog.

DAG 5 -DE PAARSE PÉRIGORD:

Paars verwijst naar de kleur van de wijn van Bergerac. Tijdens een fijne wandeling maken we kennis met de stad waarvan Cyrano de bekendste inwoner is. Van daaruit is het niet zover meer naar Monbazillac, waar een lokale wijnboer ons laat genieten van zijn oogst. In de namiddag zijn we te gast in een kasteel waar we op een speelse manier kennis maken met het leven van alledag in een middeleeuws decor.

DAG 6 -DE LUXE PÉRIGORD:

Deze laatste dag in de regio brengt ons naar een domein waar de steur wordt gekweekt voor zijn beroemde kaviaar. We nemen een duik in de wondere wereld van deze vis en zijn eitjes. Daarna gaan we dineren in de ridderzaal van een bijzonder kasteel en wandelen in de botanische tuin langs het kasteel. De namiddag brengt ons nog naar de hoofdstad Périgueux. We verkennen de stad en genieten van wat vrije tijd.

DAG 7:

Na het laatste ontbijt vatten we de weg terug aan met alle kleuren van de Périgord als een mooie regenboog in ons achterhoofd.

  • Prijs

    PRIJS: € 895,00 Per persoon in vol pension€ 915,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 115,00

bekijk algemene voorwaarden
  • Fotoreportage

    Kom naar onze themareportage vande Périgord op zondag 1 december 2019om 16u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.

Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.