terug naar overzicht
6-daagse Frankrijk - Cruise op de Loire

In de kijker

 • All in aan boord
 • Categorie 5 ankers

Van 26 juli 2020
Tot 31 juli 2020

Scheep in voor een cruise op de Loire, de rivier van de koningen van Frankrijk, waarvan de schoonheid van de landschappen legendarisch is. Bezoek Nantes, ontdek Saint-Nazaire met zijn scheepswerven. Laat je verleiden door de kastelen van Angers en Nantes. Geniet ook van het lekkers van hier: de Muscadet en de Cointreau.

 • Schipvoorstelling

  Kenmerken schip MS LOIRE PRINCESSE(categorie 5 ankers)(onder voorbehoud van wijzigingen)Bouwjaar: 2015Lengte: 80 meterBreedte: 11 meterAantal kajuiten: 48 kajuitenCapaciteit: 96 passagiersFaciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen.

DAG 1 - MOORSLEDE – NANTES:

Via een koffiestop en een vrij middagmaal onderweg rijden we richting Nantes, de fiere hoofdstad van Bretagne gelegen aan de Loire. We schepen in en genieten meteen van alle heerlijkheden die een all in riviercruise ons biedt. De bemanning stelt zichzelf voor, we drinken onze welkomstcocktail en zijn klaar voor onze eerste heerlijke maaltijd.

DAG 2 - NANTES – SAINT-NAZAIRE:

We verkennen de stad Nantes met een toeristentreintje. We wandelen langs het kasteel van Anne de Bretagne, de enige vrouw die twee keer koningin van Frankrijk was. In de kathedraal liggen haar ouders begraven. Na een middagmaal aan boord trekken we verder naar Saint-Nazaire, waar we de scheepswerf bezoeken waar de grootste cruiseschepen van de wereld vervaardigd worden. In de Duitse duikboothaven is de Escal’Atlantic. Hier heb je het gevoel dat je aan boord gaat van een pakketboot uit de jaren 1900 richting Amerika. We gaan terug aan boord van ‘ons eigen’ schip in Saint-Nazaire voor de nacht.

DAG 3 - SAINT-NAZAIRE – ANCENIS:

In de voormiddag varen we naar Ancenis. Na een middagmaal aan boord ontdekken we de wijnstreek van de Muscadet. Een echt plezier voor al wie houdt van een frisse witte wijn. We rijden door de wijngaarden, bezoeken het wijndomein waar ooit de eerste Muscadet werd gemaakt en proeven uiteraard. We houden ook halt in Clisson, een stad die helemaal Italiaans is van uitzicht en sfeer. De gids vertelt hoe dit stukje Italië hier terecht gekomen is. 

DAG 4 - ANCENIS – BOUCHEMAINE:

In de voormiddag varen we tot Bouchemaine waar het middagmaal wordt geserveerd. Na de middag bezoeken we in Saumur de paardenuniversiteit van Frankrijk. Een gids ter plaatse neemt ons mee langs de paardenstallen en het trainingscentrum van deze olympische atleten op vier poten.

DAG 5 - BOUCHEMAINE – ANCENIS:

Deze dag is voorbehouden voor een aantal Loirekastelen. Het was na een nachtje in het kasteel van Ussé dat Charles Perault zijn ‘Schone Slaapster’ schreef. Na het bezoek aan dit kasteel trekken we verder naar een kasteel dat nog bewoond is. In dit kasteel in de buurt van Azay-le-Rideau had Camille Claudel geheime afspraakjes met Auguste Rodin. Hoe hun tragische liefdesverhaal is afgelopen vertelt de gids ter plaatse. Dat moeten we even laten bezinken bij een lokale wijnboer. Terug aan boord is het tijd voor de gala-avond.

DAG 6 - ANCENIS – MOORSLEDE:

Na het afscheid keren we terug via de Franse snelwegen naar Moorslede.De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.
 • Prijs

  PRIJS IN BENEDENDEK: € 1445,00 Per persoon in ALL IN € 1465,00 Per persoon in ALL IN bij inschrijving na 1 maartToeslag superieure kajuit: € 205,00 Per persoon (identieke grootte van de kajuiten, enkel dek is verschillend)Toeslag éénpersoonskajuit: € 475,00 (enkel in standaardkajuit)
 • Inbegrepen

  • Galadiner met dans aan boord
  • Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)
  • Animatie aan boord
  • Uitstap dag 5 met toegangsgelden
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van riviercruises op zaterdag 30 november 2019 om 09u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.