terug naar overzicht
4-daagse Jura

In de kijker

 • Alle middagmalen inbegrepen
 • Prachtige natuur

Van 11 juli 2020
Tot 14 juli 2020

De Jura is de streek die met eindeloze golvende weiden en bossen de aanloop neemt naar de Alpen. Hier op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland zullen niet alleen de riviervalleien met gletsjerdalen en de 1001 meren je verbazen, maar we genieten ook van de gerookte vleeswaren, de gerenommeerde kazen en de jurawijnen. Onderweg hierheen klinken we op onze reis in de champagnestreek.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Vertrek uit Moorslede richting Reims en Troyes. Ook de regio Aube heeft excellente champagnes. We bezoeken een familiaal bedrijf dat al sinds 1847 champagne, ratafia en het digestief Vieux Marc produceert. En we kunnen er drie van hun heerlijke champagnes proeven. Het middagmaal nemen we in Colombey-les-Deux-Églises. Tot zijn overlijden woonde Charles de Gaulle in dit pittoreske dorpje. We bezoeken zijn graf, komen langs zijn woonhuis en zien in de verte het memoriaal ter ere van ‘Le Grand Charles’, een Lotharings kruis op de heuvel. Daarna trekken we verder naar de Jura. Net voor we richting ons hotel vertrekken houden we alvast een eerste keer halt bij het keteldal van Baume-les-Messieurs. Het hotel is in Lons-le-Saunier.

DAG 2:

Na het ontbijtbuffet gaan we de Jura verkennen, een langgerekte bergketen tussen de Rhône en de Rijn. Vanuit het raam van de autocar genieten we van de heerlijke panorama’s van de Jura: de afwisseling van berg en dal, van weide en bossen, van wijnvelden en koeienweiden vormt een schitterend schouwspel. In de voormiddag bezoeken wij een typische rook-ast waar worsten, hespen en andere vleeswaren gerookt worden. In ons middagrestaurant proeven wij al deze delicatessen. Nadien varen wij gedurende een 15-tal km op de rivier de Doubs, op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Een korte wandeling brengt ons tot aan de waterval van de Doubs. Daarna keren we terug naar het hotel in Lons-Le-Saunier voor avondmaal en overnachting.

DAG 3:

De hele voormiddag staat in het teken van zout. Eeuwenlang hebben de reusachtige zoutreserves een grote aantrekkingskracht gehad. In Salins-les-Bains bezoeken we de zoutwaterbronnen, de Salines genoemd. We dalen af tot in de kelders waar het zout naar boven gepompt werd. Het middagmaal wordt terug in een typisch restaurant genomen. In de namiddag verkennen we het stadje van ons hotel: Lons-le-Saunier, waar we de twee grote sterren van de stad niet kunnen vermijden. We gaan langs in het bezoekerscentrum van ‘Vache-qui-Rit’ en houden halt bij het geboortehuis van de componist van het Franse volkslied, de Marseillaise.

DAG 4:

Na het ontbijt worden we betoverd door de ondergrondse magie in de grotten van Moidons. De vele verlichte zalen en galerijen maken het allemaal nog sprookjesachtiger. Het middagmaal nemen wij onderweg in de omgeving van Langres, de grootste ommuurde stad van Frankrijk. Daarna bezoeken we met een treintje dit middeleeuwse stadje. Dan is het stilaan tijd om huiswaarts te keren, terug naar Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 575,00 Per persoon in vol pension€ 595,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 120,00
 • Inbegrepen

  • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
  • 1/4 wijn en koffie inbegrepen bij avondmaal
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van de Juraop zondag 1 december 2019 om 16u00in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.