terug naar overzicht
7-daagse wandelreis Galtür

In de kijker

 • Half pension

Van 18 juli 2020
Tot 24 juli 2020

Dit is een wandelreis in de bergen van Tirol, Oostenrijk. Het programma stelt per dag een wandeling voor. De wegen zijn meestal breed en goed begaanbaar. Uiteraard kunnen er alternatieven aangeboden worden voor wie iets meer wil. Ook kan het programma aangepast worden aan de weersverwachtingen. Galtür is het hoogste dorpje op de weg naar de Silvrettapas. Naast de voorgestelde wandelingen zijn het Alpinarium, het wildpark, het zwembad en het kerkhofje zeker een bezoekje waard. Al deze bezienswaardigheden zijn met onze gastenkaart trouwens gratis. Ook kan er steeds gratis gebruik gemaakt worden van de lokale bus.

DAG 1:

We vertrekken in de vroege morgen. Via autosnelwegen bereiken we Tirol en onze verblijfplaats.

DAG 2 - SILVRETTA STAUSEE (7 KM EN 100 HM):

Als inloper mag de See ons betoveren met zijn prachtige kleur. We bezichtigen het Silvrettameer vanuit alle hoeken. De verschillende invalshoeken zorgen voor een pallet aan tinten blauw en groen. Voor de picknick stijgen we een stukje richting Klostertaler Hütte en stoppen bij een idyllisch plekje bij een stroomversnelling en watervalletje. Wie wat meer uitdaging wil, kan doorstappen tot aan de Hütte. Met wat geluk stap je dan door een aantal sneeuwvelden. 10 km en 300 HM. De Hütte zelf is echter niet toegankelijk. We kunnen afsluiten met een drankje op het terras van Piz Buin. Hier heb je een laatste nostalgische blik op de Stausee.

DAG 3 - JAMTAL – SCHEIBENALM(12 KM EN 250 HM):

Recht tegenover het hotel ligt het Jamtal. Bij het verlaten van het dorp mogen we genieten van een prachtig zicht op de gletsjers van het Jamtal. De wandeling start met een pittig klimmetje. Via de Menta Alm leidt de tocht ons tussen de koeien naar de Scheibenalm. Hier wordt op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Er is een kaasdegustatie voorzien. Ook is er de mogelijkheid om in deze alm een lunch te nemen. Na het middageten keren we terug naar het dal. Wie wat meer uitdaging wil, kan nog doorstappen naar de Jamtal Hütte.

DAG 4 - SAMNAUN (4 KM EN 100 HM):

Een rustige dag. Verschillende soorten liften, 5 in totaal, leiden ons over een hoogte van 2 732 mvan Ischgl naar Samnaun in Zwitserland. Het dorpje staat bekend als taxfree winkelparadijs. De geschiedenis verwijst ook naar de verschillende smokkelroutes tussen Samnaun en Oostenrijk. Midden op onze route komen we trouwens een tolhuisje van de douane tegen.De dag is een afwisseling tussen genieten van magnifieke zichten vanop de lift, stukjes wandelen en 2 uur shoppen of eten in Samnaun.

DAG 5 - KOPSSEE – GASTHOF ZEINISJOCH (12 KM EN 300 HM):

Via brede, licht hellende wegen stappen we van Wirl naar de Kopssee. Onderweg steken we de grens over van Tirol naar Vorarlberg en passeren we de scheidingslijn tussen het stroomgebied van de Donau en de Rijn. Tussen de vele rotsblokken kan een geoefend oog zeker een marmot spotten.Gasthof Zeinisjoch heeft een eenvoudige maar lekkere keuken. Hier kan de lunch genuttigd worden. Het terras biedt een mooi zicht op de bergen en het meer. Terugkeren kan te voet of met de bus, zowel vanuit Zeinisjoch als vanuit Wirl.

DAG 6 - AFDALING ISCHGL(15 KM EN 100 HM, 1000 M DALEN):

Voor de laatste dag wordt een iets intensievere wandeling voorzien. Er zijn echter meerdere rustigere alternatieven. We nemen de lift vanuit Ischgl naar Idalp. Van daar zetten we de afdaling (900 HM) terug in richting Ischgl. We krijgen een beeld van de verschillende skipistes die in de winter duizenden skiërs lokken. Daarnaast stappen we door bloementapijten in de alpenweides. Bloemenliefhebbers kunnen vandaag hun hartje ophalen.De lunch kan genomen worden in Paznauer Thaja. De hut is in de winter een openluchtdiscotheek, in de zomer een rustig restaurant met een zeer verzorgde keuken. Zowel de Kaiserschmarnen als de Gulashsuppe zijn een aanrader.In de namiddag is er de mogelijkheid om de Erlebniswanderung van Ischgl te stappen. Die leidt naar een hangbrug van 115 m over het dal. Uiteraard loopt er een alternatieve weg naar beneden voor wie hoogtevrees heeft. Deze tocht is zeker een mooie afsluiter met diverse wandelingen die een goede kijk geven op Tirol en Oostenrijk.

DAG 7:

De vakantie zit erop. Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts met de autocar.
 • Prijs

  PRIJS: € 695,00 Per persoon in half pension€ 715,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 75,00
 • Opgelet

  • Half pension
   OPGELET
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van wandelreizen op zaterdag 30 november 2019om 10u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.