terug naar overzicht
8-daagse Gardameer

In de kijker

 • Half pension
 • Centraal gelegen
 • Buitenzwembad

Van 26 augustus 2020
Tot 2 september 2020

Het Gardameer is met zijn 370 km² het grootste en mooiste meer van Italië. In het noorden doen het azuur- blauwe water en de loodrechte rotsen denken aan Noorse fjorden. In het zuiden zijn er cipressen, oleanders, wijngaarden en vooral olijfgaarden. De vele pittoreske en historische stadjes met hun nauwe steegjes en fotogenieke hoekjes maken het plaatje compleet. De vele terrasjes, maar ook de uitstappen naar Verona, Sirmione, een autocar-rondrit aan de oevers van het meer en een boottocht maken van deze reis een topper.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Vertrek te Moorslede richting Basel, Zürich en de Gotthardtunnel. Overnachting in de omgeving van Como.

DAG 2:

Na het ontbijtbuffet gaat de reis verder naar het Gardameer. Ons hotel ligt in Sirmione, de “parel van het Gardameer”. Dit stadje, gelegen op een schiereiland, wordt gedomineerd door het sprookjesachtige Scaligeri-kasteel. De kronkelige steegjes met vele winkels, cafés en fotogenieke plekjes zorgen voor een zuiderse betovering. Bij aankomst maken we een spectaculaire boottocht helemaal rond het schiereiland. Niet te missen!

DAG 3:

Vrijdagvoormiddag is het marktdag in Garda, een charmant stadje op de oostelijke oever van het Gardameer. Het is er heerlijk flaneren op de gezellige boulevard langs het meer. In de omgeving wordt de lekkere Bardolino wijn geproduceerd. We genieten van deze uitzonderlijke wijnen tijdens een degustatie op het wijndomein Cantina Zeni. Het vrije middagmaal nemen we in Lazise, een oud vestingstadje aan het Gardameer. Ook hier zal het historisch centrum ons bekoren. We besluiten de dag in het Olive Oil museum. De Nederlandstalige film en rondleiding in het kleine, gezellige museum leren ons heel wat over de olijf en de productie van olijfolie vroeger en nu.

DAG 4:

In de voormiddag verkennen we één van de oudste dorpen van het Gardameer: Desenzano del Garda. Naast de vele kleine straatjes is er ook de oude binnenhaven, de Porto Vecchio, omringd door uitnodigende terrassen en mooie historische panden. Na de middag rijden we naar het Parco Giardino Sigurta in Valeggio Sul Mincio. Met het parktreintje doorkruisen we dit 50 ha grote park. De rijke mediterrane flora in het heuvelig landschap maakt dit park tot de mooiste van Europa.

DAG 5:

Vandaag starten we in Solferino waar we kort halt houden aan de “knekelkapel”. De slag van Solferino in 1859 lag aan de basis van het ontstaan van het Rode Kruis. Daarna trekken we naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Naast het beroemde balkon van het verliefde koppel telt de stad nog tal van bezienswaardigheden: de arena uit de Romeinse tijd, de Piazza delle Erbe, de indrukwekkende Duomo,… Na Rome is Verona de stad met de meeste Romeinse ruïnes.

DAG 6:

Daguitstap rond het Gardameer. In de voormiddag rijden we via de Adige-vallei tot Riva, gelegen aan het noordelijke punt van het meer. Riva ligt geklemd tussen het meer en de uitlopers van de Alpen. Van hieruit varen we heen en terug naar Limone. Het oude stadsgedeelte is een wirwar van steegjes waar we rustig rondkuieren. We zien vooral veel winkels en eetgelegenheden in het thema “limoen”. In de namiddag nemen we nog de tijd om het leuke historisch centrum van Riva te ontdekken. We rijden langs de oevers van het meer terug naar ons hotel.

DAG 7:

Vooraleer Italië te verlaten bezoeken we in Bergamo nog de “Citta Alta”. De funiculaire brengt ons naar het hoger gelegen stadsdeel met de mooie en schilderachtige straatjes, pleintjes en monumenten. We wandelen ook langs de 16de-eeuwse Venetiaanse vestingmuren. Na de vrije lunch in Bergamo rijden we verder naar ons overnachtingshotel.

DAG 8:

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts waar we in de vooravond aankomen.
 • Prijs

  PRIJS: € 945,00 Per persoon in half pension€ 965,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 190,00
 • Inbegrepen

  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van het Gardameer op zondag 1 december 2019om 14u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.