terug naar overzicht
9-daagse reis Italië op zijn best! Pisa, Firenze, Rome, Siena en Assisi

In de kijker

 • Half pension
 • Voorjaarsreis naar de Italiaanse kunststeden

Van 6 april 2019
Tot 14 april 2019

Rondkuieren aan de voet van de imposante scheve toren van Pisa, genieten van de stemmige stad Siena, sprakeloos worden bij het zien van de reusachtige Dom van Firenze. De prachtige hoofdstad Rome, de eeuwige stad met een onuitputtelijke rijkdom aan historische gebouwen, steegjes en pleinen met reusachtige fonteinen, … steden die iedere bezoeker betoveren. Wie droomt er ook niet van een bezoek aan Vaticaanstad, eens te staan op het immense Sint-Pietersplein voor de basiliek en overdonderd te worden door de grootsheid en de pracht van de Vaticaanse musea? Ook dit jaar staan de beroemde marmergroeven van Carrara op het programma alsook het bedevaartsoord Assisi.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

We vertrekken in de vroege morgen. Langs de Zwitserse autosnelwegen rijden we naar Italië waar we overnachten.

DAG 2:

We rijden langs de Italiaanse Riviera naar Pisa. Onderweg komen we voorbij de wereldberoemde marmergroeven van Carrara. Op de “Piazza dei Miracoli” staat niet alleen de overbekende “scheve toren”, maar ook de prachtige Dom en de imposante doopkapel. We rijden door het Toscaanse landschap naar ons hotel in Montecatini Terme.

DAG 3:

Vandaag staat een bezoek aan Firenze, één van de rijkste steden van Italië, op het programma. In het verkeersvrije centrum bezoeken we de beroemde Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio, het ruiterstandbeeld van Cosimo I, de reusachtige Neptunusfontein, de David van Michelangelo,… We maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stadaan de Arno: de marmeren Dom, de doopkapel, de klokkentoren van Giotto, de Ponte Vecchio, het Uffizi-museum,…. Voor wie graag winkelt, is Firenze het paradijs van de Italiaanse mode! Aan de San Lorenzo kerk is er elke dag een typisch Italiaanse ledermarkt. Na dit bezoek verlaten we de stad en rijden we naar Rome, de hoofdstad van Italië. Overnachting in Rome.

DAG 4:

Een volledige dag gewijd aan Vaticaanstad. We beginnen op het indrukwekkende Sint-Pietersplein, omarmd door de colonnade van Bernini met in het midden de Egyptische obelisk, geflankeerd door twee bruisende fonteinen. Daarna bezoeken we het Campo Santo Teutonico binnen de muren van Vaticaanstad.We gaan binnen in de immense Sint-Pietersbasiliek met o.a. de Pietà van Michelangelo, het baldakijn van Bernini en het graf van paus Johannes Paulus II. Na de lunch bezoeken we de Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel als hoogtepunt. Overnachting in Rome.

DAG 5:

Na het ontbijt nemen we de metro naar het stadscentrum van de Eeuwige Stad. Gedurende onze wandeling zien we de mooiste hoogtepunten, zoals het prachtig gerestaureerde Colloseum en het Forum Romanum, die ons 2000 jaar terugbrengt in de tijd. Het elegante Capitool en het drukke Piazza Venezia met het imponerende Vittoriano zullen ons zeker in vervoering brengen. Eén van de levendigste pleinen, het Piazza Navona, met de beroemde Vierstromenfontein van Bernini mogen we zeker niet missen, net als de immense Trevifontein, waar we, zoals de traditie het vraagt, een muntje over onze schouder gooien. We genieten slenterend nog van het Pantheon, het mooie olifantje van Bernini, de uitnodigende Spaanse Trappen en van heel wat obelisken, zuilen, gezellige pleinen en klaterende fonteinen.

DAG 6:

Na het ontbijtbuffet verlaten we Rome richting Assisi, een bekende historische stad in de regio Umbrië, gedomineerd door het silhouet van de Basilica di San Francesco. Sinds de 13de eeuw is de stad een beroemd bedevaartsoord, gewijd aan de Heilige Franciscus die er in 1181 geboren werd. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is uiteraard de indrukwekkende Basilica di San- Francesco, waar het lichaam van de Heilige rust. In de buurt van Assisi voelt men nog steeds de aanwezigheid van Sint Franciscus die, zoals het verhaal vertelt, de vogels deed zwijgen en de zon, de maan, het water en het vuur zijn broeders noemde.

DAG 7:

Na het ontbijt verlaten we Assisi en vertrekken richting Siena, een parel in het Toscaanse landschap. De middeleeuwse ommuurde stad heeft één van de mooiste pleinen van Italië, de Piazza del Campo, op dit schelpvormig plein wordt twee maal per jaar de wereldbefaamde paardenwedstrijd, de Palio, gehouden. Siena is een stad met een warm hart, geliefd bij de toeristen. We overnachten opnieuw in de omgeving van Montecatini Terme.

DAG 8:

Na het ontbijt rijden we naar de marmergroeven van Carrara. Een lokale gids leidt ons rond in de streek van het ‘witte goud’. We bezoeken er de marmergroeven, het museum en een beeldhouwersatelier. Daarna rijden we terug richting Frankrijk voor de overnachting.

DAG 9:

Na het ontbijt vatten we definitief de terugreisrichting België aan.
 • Prijs

  PRIJS: € 955,00 Per persoon in half pension€ 975,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 185,00
 • Inbegrepen

  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.