terug naar overzicht
9-daagse Hongarije

In de kijker

 • Hongaarse Nederlandstalige gids
 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Binnen- en buitenzwembad

Van 1 augustus 2020
Tot 9 augustus 2020

Opzwepende muziek gebracht door artiesten in traditionele klederdracht, mannen één met hun paarden gedurende hun show in de Poesta. Spectaculaire middeleeuwse gevechten in een burchtruïne. Dit zijn nog maar enkele van de vele smaakmakers voor een reis naar Hongarije. Maar er is zoveel meer: Boedapest, het parlement, een kasteel van Sissi, oude sfeervolle steden, …. Heb je al stierenbloed geproefd? Dit is de bekendste rode wijn van de streek. Ons hotel beschikt over een ruim terras, wellnesscentrum en een openluchtzwembad met ligweide. In het stadje Visegrad bevinden zich verschillende gezellige typische kroegen met terrasjes.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

We rijden via Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Passau.

DAG 2:

Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting Hongarije. In de namiddag bezoeken wij de 10de- eeuwse abdijkerk van Pannonhalma waar prinses Stefanie van België begraven ligt. Daarna bereiken we onze eindbestemming Visegrad. Daar nemen we het avondmaal in ons 4*hotel. Hier bevinden wij ons in het mooiste stukje natuur dat Hongarije te bieden heeft, namelijk de Donauknie. Wij worden hartelijk verwelkomd in het restaurant. Avondmaal en logies.

DAG 3:

De hoofdstad Boedapest bezoeken we in 2 keer. In de voormiddag wordt het de Pestzijde. We bezoeken er het interieur van het Parlement, een ervaring om nooit meer te vergeten. Maar ook de Heldenplaats laat ons niet onberoerd. Daarop volgt een middagmaal in een sfeervol bootrestaurant. Vervolgens vertrekken we naar het stadsdeel Boeda.

DAG 4:

Na het ontbijt bezoeken we Gödöllö, het grootste koninklijk slot van Hongarije, gebouwd door Anton Grassalkovich. Dit kasteel is vooral bekend geworden als de geliefkoosde verblijfplaats in Hongarije van keizer Frans-Jozef en zijn vrouw, keizerin Sissi. Vervolgens worden wij verwacht in de paardenboerderij. Er wacht ons in een typische csarda, een volledig poestaprogramma met middagmaal en wijn inbegrepen. Dit is een wervelende show van paarden, ruiters en lekker eten!

DAG 5:

Vandaag brengen we een bezoek aan Szentendre. Een mooi kunstenaarsdorpje met schilderachtige huisjes en straatjes. Daarna terug naar de Donauknie waar we enkele middeleeuwse ambachten bezoeken in het paleishuis en het middagmaal nemen in de open keuken. Vervolgens bezoeken we het koninklijk paleis en de bovenburcht van Visegrad. Daarna is er vrije tijd om een wandeling te maken langs de Donauboulevard of te genieten van de faciliteiten van het hotel.

DAG 6:

Na het ontbijtbuffet rijden we via Estergon naar het plaatsje Bela in Slovakije waar wij het slot ontdekken. Dit slot, omgebouwd tot hotel, werd uitgeroepen tot het meest romantische en historische gebouw van Europa. Na ons bezoek maken wij een tocht per spoor in het gebergte. Het treintje is de sensatie van de dag. Op het einde van de rit wordt een boerenmaal aangeboden in de vrije natuur. In de namiddag bezoeken we de autofabriek van Suzuki, waar al meer dan 2,5 miljoen wagens geproduceerd werden. Een megafabriek met meer dan 3 000 werknemers.

DAG 7:

Na het ontbijt rijden wij naar Boedapest voor een bezoek aan de markthallen en de mogelijkheid tot shopping. Ook kunnen wij baden in het befaamde en sprookjesachtig badhuis Gellert. Vrij middagmaal. Nadien trekken we naar de Salamonstoren waar ridderspelen opgevoerd worden. De ridders bewijzen hun kennis in het boogschieten, speerwerpen,… Ook wij kunnen onze behendigheid in deze wapens uitproberen. Vervolgens maken we een boottocht bij zonsondergang langs de donauknie. ’s Avonds staat een koninklijk feestmaal in het renaissancerestaurant op het programma. De muzikale omlijsting zorgt voor een grandioze avond en de wijn aan tafel is inbegrepen.

DAG 8:

Na het ontbijt rijden we richting Oostenrijk voor het middagmaal. Terugkeer via de abdij van Melk. Hier wordt een stop ingelast met de mogelijkheid tot een vrij bezoek.

DAG 9:

Via Regensburg, Würzburg & Koblenz gaat het richting Moorslede waar wij in de vooravondaankomen.
 • Prijs

  PRIJS: € 1235,00 Per persoon in vol pension€ 1255,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 135,00
 • Inbegrepen

  • Binnen- en buitenzwembad
  • Alle toegangsgelden: het interieur van het parlement, kasteel van Gödöllö, ridderspelen, spektakel op de Poesta, treintje, bezoek Suzuki, bezoek paleishuis, boottocht op de Donau
  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • Vrij bezoek abdij van Melk
  • Vrij middagmaal dag 7
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage Hongarijeop zondag 1 december 2019 om 11u00in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.