terug naar overzicht
6-daagse riviercruise Bordeaux, de Gironde en de Dordogne - op ontdeking in de Bordeaux wijnstreek

In de kijker

 • All in aan boord
 • Galadiner
 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Categorie 5 ankers

Van 4 juli 2020
Tot 9 juli 2020

In het zuidwesten van Frankrijk ligt het estuarium van de Gironde, ontstaan uit de samenvloeiing van de Garonne en de Dordogne, een open deur naar de stad Bordeaux. Die is in de hele wereld vermaard om zijn nobele wijnen: Pauillac, Saint-Emilion, Médoc, Sauternes… om er maar enkele te noemen. Maar de Gironde is ook het departement met charmante dorpjes zoals Cadillac en Bourg. Laat je meevoeren door een heerlijk riviercruiseschip op de Gironde, de Dordogne en de Garonne, dit is pure verwennerij op het water.

 • Schipvoorstelling

  Kenmerken schip MS CYRANO DE BERGERAC (categorie 5 ankers) (onder voorbehoud van wijzigingen) Bouwjaar: 2013Lengte: 110 meterBreedte: 11,40 meterAantal kajuiten: 87 kajuitenCapaciteit: 174 passagiersFaciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen.

DAG 1 - BORDEAUX:

We rijden langs de Franse autosnelwegen naar de kaai in de heerlijke stad Bordeaux waar ons schip is aangemeerd. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail. Avondmaal en overnachting aan boord van ons riviercruiseschip.

DAG 2 - BORDEAUX – PAUILLAC:

Na het ontbijtbuffet aan boord varen we de Garonne af en via de Gironde langs het eiland Patiras bereiken we Pauillac, een havenstad destijds gebouwd door de wijnhandelaren in de goudgele natuursteen. Net zoals alle andere middagen eten we aan boord van “ons schip”. In de namiddag vertrekken we op ontdekking door de Médoc, een prestigieus gebied met de bekendste rode wijnen van deze planeet. We komen langs het merendeel van de appellations van de Médoc (Saint-Julien, Margaux, …) op de bekende kastelenroute. Een paar beroemde kastelen zoals de Châteaux Lafite-Rothschild en Latour ontbreken zeker niet op deze rit. In één van de kastelen van de appellation Chateau Margaux gaan we proeven. Terugkeer aan boord voor het avondmaal, gevolgd door animatie.

DAG 3 - PAUILLAC – ESTUARIUM VAN DE GIRONDE – BLAYE:

Afvaart van de cruise in de vroege ochtend met ontbijtbuffet aan boord. We varen op de Gironde tot aan het estuarium. We komen voorbij de moerassen, het stadje Meschers-sur-Gironde met de steile kliffen, de holwoningen en de vissershuisjes en bereiken in de namiddag Blaye. Het middagmaal wordt geserveerd tijdens het varen. Daarna vertrekken we te voet naar de citadel, een bouwwerk van Vauban. Samen met een fort in het midden en één aan de overkant vormde dit het slot op de Gironde. De uitstap gaat verder via ‘de route van de Corniche’, een smalle en pittoreske weg langs het water. Je ontdekt er mooie tuinen en oude vissershuizen tegen de kliffen gebouwd. Verder zijn er ook de beroemde “carrelets”, eigenaardige vissershutjes die boven het water bengelen. We rijden tot waar we zicht hebben op de samenvloeiing van Garonne en Dordogne, waar de Gironde begint. Terugkeer aan boord voor het avondmaal, gevolgd door een dansavond.

DAG 4 - BLAYE – LIBOURNE – SAINT-EMILION:

Ontbijtbuffet aan boord en afvaart van de cruise naar Libourne. In de namiddag bezoeken we een familiaal wijnbouwdomein in de regio “Entre Deux Mers” waar we kunnen proeven van wijn en bijhorende verrassende hapjes. Nadien is er een geleid bezoek aan de ondergrondse monumenten van het dorp Saint-Emilion. Deze bijzondere stad is gebouwd bovenop een rots en de kerk is uitgekapt uit die rots. Een lokale gids neemt ons mee naar de catacomben en naar de grot waar ooit Emilion leefde. Terugkeer aan boord in Libourne voor het avondmaal.

DAG 5 - LIBOURNE – BORDEAUX:

We varen naar Bordeaux, waar we in de loop van de voormiddag aankomen. Middagmaal aan boord. We brengen een bezoek aan Bordeaux. De stad is één van de meest bruisende plaatsen van Frankrijk. We liggen aangemeerd op een zucht van de Fontein de Girondins. De wandeling neemt ons verder mee langs het theater en de winkelgalerijen, de kathedraal en het bijzondere justitiepaleis. We keren terug langs de middeleeuwse nauwe straatjes van de quartier Saint Pierre. We wandelen terug langs de heerlijke oevers van de rivier met zijn bijzondere waterpartij, de waterspiegel laat ons de mooie stad dubbel zien. Terugkeer aan boord voor het galadiner, gevolgd door dans.

DAG 6 - BORDEAUX:

Ook deze gevarieerde en unieke vakantie zit er op. Na het ontbijt vertrekken we met de autocar, volgeladen met koffers, souvenirs en mooie herinneringen.De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.
 • Prijs

  PRIJS IN TUSSENDEK: € 1245,00 Per persoon in ALL IN€ 1265,00 Per persoon in ALL IN bij inschrijving na 1 maartToeslag superieure kajuit: € 20,00 Per persoon (identieke grootte van de kajuiten, enkel dek is verschillend)Toeslag éénpersoonskajuit: op aanvraag (enkel in standaardkajuit)
 • Inbegrepen

  • Galadiner met dans aan boord
  • Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)
  • Alle uitstappen en toegangsgelden (wijnkasteel in de Médoc, wijnkasteel in Blaye, ondergronds Saint-Emilion, bezoek Bordeaux)
  • Animatie aan boord
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van riviercruises op zaterdag 30 november 2019 om 9u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.