terug naar overzicht
7-daagse Haute-Savoie

In de kijker

 • Culinair tophotel
 • Wijn inbegrepen tijdens maaltijden in het hotel

Van 21 juni 2020
Tot 27 juni 2020

Wijn, kaas, stokbrood, croissants, … genieten op zijn Frans. Het departement Haute-Savoie heeft dit allemaal. Dit stukje Frankrijk is gelegen aan de grens met Zwitserland, op een hoogte van 1 020 m in een uniek landschap. Het hotel ligt centraal in La Chapelle d’Abondance en is het geschikte uitgangspunt voor onze uitstappen. Dit is de vakantie voor wie wil genieten van een goedgelegen hotel met een uitstekende keuken (patron aan het fornuis), zwembad en prachtige uitstappen in de directe omgeving.

DAG 1:

Via Reims, Dijon en Besançon rijden we richting Zwitserland. In de omgeving van Montreux verlaten we de autosnelweg naar ons hotel in La Chapelle d’Abondance.

DAG 2:

In de voormiddag verkennen we onze rustige verblijfplaats. Het traditionele bergdorp toont ons de charme van de vallei van de Dranse d’Abondance. Na het middagmaal rijden wij naar het prachtige en autovrije historische Yvoire, aan het meer van Genève. In dit schilderachtige stadje met zijn goed onderhouden, schitterend bebloemde gevels, gezellige winkeltjes en uitnodigende terrasjes is het aangenaam wandelen. Het kleine stadje is aan landzijde nog steeds omgeven door de 14de-eeuwse stadswal. Aan de haven krijg je een prachtig zicht op de Zwitserse oever aan de overkant.

DAG 3:

Je kan met ons meereizen over de Col de Morgins naar Broc. In de fabriek van Maison Cailler maken wij kennis met de befaamde Zwitserse chocolade. Gruyère, gekend om de gelijknamige kaas, is een toeristische hoogvlieger en ligt op een heuvel met prachtig uitzicht op de omgeving. We maken een korte stadswandeling langs de belangrijkste troeven van dit pittoreske stadje. Verder houden wij halt in Montreux en maken er een wandeling langs de oever van het Meer van Genève. Deze prachtige stad is vooral bekend voor zijn bloemrijke promenades met subtropische planten.

DAG 4:

Dit wordt onze koninginnenrit, om het in de termen van de ”Tour de France” uit te drukken. We maken een daguitstap naar Chamonix, wereldberoemd vanwege zijn ligging aan de voet van de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Deze tot de verbeelding sprekende berg en het massief zijn enig mooi. Bij aankomst maken we een wandeling in de hoofdstad van de ski. In de namiddag brengt een tandradtrein ons omhoog tot Montenvers waar we een adembenemend zicht krijgen op de grootste gletsjer van Frankrijk, de Mer de Glace. Dit wordt ongetwijfeld een uitstap om in te kaderen.

DAG 5:

Vandaag rijden we naar Évian-les-Bains. De stad is gelegen aan het Meer van Genève en bekend om zijn natuurlijke mineraalwater. We bezoeken naast de stad zelf ook de bottelarij van dit mineraalwater, die dagelijks miljoenen liters water bottelt. We maken een boottocht op het Meer van Genève. Vooraleer we terug naar het hotel gaan houden we nog halt bij een lokale wijnboer.

DAG 6:

Na het ontbijt bezoeken we Les Gorges du Pont du Diable. Hier bewonderen we de kracht van de natuur en zien we het resultaat van honderdduizenden jaren erosie. De kloof heeft indrukwekkende rotswanden waardoor de rivier de Dranse loopt.In de namiddag brengt de kabelbaan ons van Châtel via een tussenstation naar Super Châtel. Je kunt er boven prachtige bergwandelingen maken. Er zijn vele meertjes op grote hoogte en je hoort overal de bellen klinken van de grazende koeien.

DAG 7:

De mooie vakantie zit erop. Na het ontbijtbuffet verlaten wij deze mooie streek om via het Meer van Genève, Bourgondië en Reims naar Moorslede terug te keren.
 • Prijs

  PRIJS: € 865,00 Per persoon in vol pension€ 885,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 150,00
 • Inbegrepen

  • Topkeuken
  • Gratis gebruik van verwarmd binnenzwembad, jacuzzi & hammam
  • Speciale Savoie-avond met raclette en fondue
  • 1/4 fles wijn per persoon tijdens de maaltijden in ons hotel
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage vanHaute-Savoie op zondag 1 december 2019om 17u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.