terug naar overzicht
7-daagse Pyreneeën

In de kijker

  • Wijn inbegrepen
  • Mooie bergritten

Van 2 augustus 2020
Tot 8 augustus 2020

Frankrijk en Spanje worden door de Pyreneeën gescheiden met een natuurlijke grens. In de omgeving van Lourdes zijn er tal van bezienswaardigheden die in een normale bedevaartreis niet aan bod komen. In de vele bergmeren weerspiegelen zich de soms besneeuwde toppen van de Tourmalet, Aspin en andere bekende bergen. De vele tinten van groen komen hier tot uiting in de vele meertjes, op de bergflanken en in de wijn- gaarden.

DAG 1:

Vertrek in de vroege morgen richting Parijs, Orleans en Tarbes naar Lourdes.

DAG 2:

Verkenning van Lourdes met onze gids. Na een uitstekend middagmaal in ons hotel vertrekken wij naar de Pont d’Espagne via het dal van Cauterets. Vanaf de Pont d’Espagne (1 496 m) kan men een prachtige geleide wandeling maken naar het Lac de Gaube.

DAG 3:

Via Gabas gaat het naar de Col du Pourtalet (1 794 m). De col ligt op de grens met Spanje en zoals bij vele grensdorpjes zijn er veel winkeltjes, bars en eetgelegenheden. Van hieruit heeft men een mooi panorama met zicht op bergtoppen van meer dan 2 000 m. Daarna zakken wij af naar het benedenstation van de zweefbaan van Artouste. In zeven minuten bereikt men een hoogte van 1 940 m. Boven heb je een prachtig uitzicht op het vroegere gletsjerdal van de Gave de Brousset en het Lac de Fabrèges. Vanaf het bovenstation gaat een smalspoor doorheen de machtige natuur. Daar begint een wandeling naar Lac d’Artouste. Het meer ligt op 2 000 m en de bergen eromheen bereiken 3 000 m. Het decor wordt versierd door een prachtige bergflora.

DAG 4:

Via Luz-Saint-Sauveur nemen wij de richting van de Col du Tourmalet. Luz is een toeristisch dorpje gelegen aan de Gave de Pau. De Col du Tourmalet is één van de hoogste passen van de Pyreneeën en bekend van de Tour de France. Boven heb je een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. In La Mongie nemen wij na het middagmaal de zweefbaan naar de Pic du Midi de Bigorre (2 872 m). Verder gaat het naar de Col d’Aspin. Onderweg heeft men een uitzicht op een marmergroeve, die een groene steensoort levert met roze en wit erin. Het werd onder andere gebruikt in het kasteel van Versailles.

DAG 5:

Gavarnie bereiken wij via de Gorges de Luz. Net voorbij Luz-Saint-Sauveur ligt de Pont Napoleon. Deze brug liet Napoleon III aanleggen op aanraden van zijn Eugénie, die graag kwam kuren in deze streek. Voorbij de brug gaat de weg verder door de kloof en komt voorbij de Cascade du Lassariou. In Gavarnie maken wij een wandeling te voet of per ezel naar de loodrechte bergmuur van de Cirque de Gavarnie. Na het middagmaal ter plaatse vervolgen wij onze weg met een adembenemende beklimming naar de Hautacam.

DAG 6:

De grotten van Bétharram die wij deze voormiddagbezoeken bestaan uit vijf verdiepingen waarvan er twee open zijn voor het publiek. We bewonderen de mooie “natuurcreaties” in deze grotten. Nadien rijden we naar de streek van de Jurançon. Daar spoelen wij onze kelen in een wijnkelder in Nay. Na het middagmaal houden wij nog een stop aan de kapel van de Tour de France. In de Notre Dame des Cyclistes zijn praktisch alle truien van de Tour de France tentoongesteld. Daarna verder naar ons overnachtingshotel in Bordeaux.

DAG 7:

Vertrek huiswaarts met een koffer vol nieuwevrienden en vele foto’s en herinneringen.
  • Prijs

    PRIJS: € 825,00 Per persoon in vol pension€ 845,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 190,00
  • Inbegrepen

    • 1/4 wijn aan tafel
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.