terug naar overzicht
6-daagse Caranval inVenetië

In de kijker

 • Half pension
 • Topprogramma
 • Laat je meeslepen in het bekendste carnaval van Europa

Van 20 februari 2020
Tot 25 februari 2020

Venetië is een stad om van te houden of om te haten. Maar wie verliefd of toch een beetje romantisch is, ruikt de kanalen en ziet de scheefgezakte huizen niet. Integendeel want Venetië met zijn vele gondels, paleizen, prachtige pleinen en de vele fotografische hoekjes en bruggetjes is een stad die men moet bezocht hebben in zijn leven. Het Carnaval van Venetië is een jaarlijks terugkerend festival. Het feest duurt 12 dagen en eindigt op vastenavond, de dag voor Aswoensdag. Tijdens het carnaval is het “the place to be” en zijn de straten gevuld met gemaskerde mensen gekleed in waanzinnig mooie kostuums. Naast dit evenement, gebaseerd op traditie en entertainment, bezoeken wij in de buurt nog de eilanden Murano en Burano en vertoeven wij in Sottomarina.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Wij vertrekken ’s morgens vroeg richting Luxemburg, Oostenrijk en Zuid Tirol. Avondmaal en logies.

DAG 2:

Na een stevig ontbijt vervolgen wij onze weg richting Venetië. Verona ligt op onze heenreis en een bezoek aan deze stad van Romeo en Julia is zeker de moeite waard. Naast het beroemde balkon treft men er tal van bezienswaardigheden, maar ook op gastronomisch gebied staat het hoog aangeschreven. Pastissada de cavàl, de saus Pearà, de Valpolicella wijn en veel andere lekkernijen vindt men terug in de vele betaalbare restaurantjes. Na het vrije middagmaal reizen we verder naar ons hotel in Sottomarina.

DAG 3:

Vandaag bezoeken wij de eilandjes Murano en Burano. Het eerste eiland is vooral gekend voor zijn glasindustrie en het tweede eiland als vissersdorp met zijn vele fotogenieke beschilderde huizen. Vooral in Venetië treft men prachtige kunstvoorwerpen aan uit Murano. Op Burano kan men in de vele kleine restaurantjes het middagmaal nemen. Nadien varen we naar Venetië voor een begeleide wandeling naar onder andere de Rialtobrug, het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Mensen die het wensen kunnen een tochtje met een gondel maken door de vele kanaaltjes.

DAG 4:

Alles staat in het teken van carnaval. Vooral op het San Marcoplein en de vele kleine straatjes errond vindt het spektakel plaats. Mooie kostuums, handgemaakte maskers en opgezweepte folkloregroepen zorgen voor een onvergetelijke dag. Vandaag staat ook de mooiste maskercompetitie op het programma. De deelnemers paraderen op de catwalk en concurreren met kostuums, maskers en pruiken. De competitie wordt nog rijker in emoties, kleuren en verrassingen: dit jaar beslist het publiek elke dag over de winnnaars, dankzij een knock-out mechanisme, waarbij het plein en zijn gasten betrokken zijn bij de mooiste maskers van de parades. Vrij avondmaal in de stad om nog langer van het carnaval te kunnen genieten.

DAG 5:

Op de terugweg houden wij halt in Padua, de stad van Antonius. Prachtig bezoek aan de basiliek met de overblijfselen van Antonius van Padua. Tijdens de stadswandeling word je verrast door de schoonheid van de stad.

DAG 6:

Terugweg via de Brennerpas naar Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 545,00 Per persoon in half pension€ 565,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 decemberToeslag éénpersoonskamer: € 125,00
 • Inbegrepen

  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • Half pension
  • Vrij avondmaal dag 4
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.