terug naar overzicht
6-daagse nieuwjaarscruise op de Loire

In de kijker

 • All in aan boord
 • Categorie 5 ankers
 • Oudejaarsavondmenu

Van 28 december 2020
Tot 2 januari 2021

Scheep in voor een cruise op de Loire, rivier van de koningen van Frankrijk. Bezoek Nantes, stad der hertogen van Bretagne. Ontdek de Escal’Atlantic in Saint-Nazaire en laat je onderdompelen in de magische wereld van de grote pakketboten. Geniet van de betoverende kastelen van de Loire. Proef de muscadetwijn ‘sur lie’ in één van de legendarische kastelen.

 • Schipvoorstelling

  Kenmerken schip MS LOIRE PRINCESSE(categorie 5 ankers)(onder voorbehoud van wijzigingen)Bouwjaar: 2015Lengte: 80 meterBreedte: 11 meterAantal kajuiten: 48 kajuitenCapaciteit: 96 passagiersFaciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen.

DAG 1 - MOORSLEDE – NANTES:

Na een koffiestop en een vrij middagmaal onderweg houden we halt bij het familiebedrijf Cointreau waar de beroemde vierkante flessen gevuld worden met de lekkere likeur. Een gids ter plaatse leert ons een lekkere Cointreau-cocktail maken. Daarna trekken we verder naar Nantes waar we inschepen. De bemanning stelt zichzelf voor, we drinken onze welkomstcocktail en zijn klaar voor onze eerste heerlijke maaltijd.

DAG 2 - NANTES – SAINT-NAZAIRE - NANTES:

We verkennen de stad Nantes met een toeristentreintje. We wandelen langs het kasteel van Anne de Bretagne, de enige vrouw die twee keer koningin van Frankrijk was. In de kathedraal liggen haar ouders begraven. Na een middagmaal aan boord trekken we verder naar Saint-Nazaire. In de voormalige Duitse duikboothaven bezoeken we Escal’Atlantic. We keren terug naar de tijd van de grote pakketboten die de overtocht naar Amerika maakten in de jaren 1900. We gaan terug aan boord van ‘ons eigen’ schip in Saint-Nazaire voor de nacht.

DAG 3 - NANTES– ANCENIS:

In de voormiddag varen we naar Ancenis. Na een middagmaal aan boord ontdekken we de wijnstreek van de Muscadet. Een echt plezier voor al wie houdt van een frisse witte wijn. We rijden door de wijngaarden, bezoeken een wijndomein, proeven van de Muscadet sur lie. We houden ook halt in Clisson, een stad die helemaal Italiaans is van uitzicht en sfeer. De gids vertelt hoe dit stukje Italië hier terecht gekomen is.

DAG 4 - ANCENIS – KASTELEN VAN DE LOIRE - BOUCHEMAINE :

Dagexcursie naar de kastelen van de Loire. Vertrek per autocar richting het kasteel van Azay-le-Rideau, daarna naar Chinon voor een wijnproeverij. Na de lunch, ontdekking van het koninklijk fort van Chinon. Oudejaarsdiner met aangepaste wijnen en een glaasje champagne.

DAG 5 - BOUCHEMAINE – ANGERS – NANTES:

Vandaag bezoeken we Angers, stad van kunst en geschiedenis. Het is één van de steden in de Loirevallei waar het goed wandelen is, vanaf het château met z’n 17 torens, tot aan het dynamische stadscentrum. Het is een stad waar cultureel toerisme en levenskunst prima samengaan. Terug aan boord is het tijd voor de gala-avond.

DAG 6 - NANTES – MOORSLEDE:

Na het afscheid keren we terug naar Moorslede.De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.
 • Prijs

  PRIJS IN BENEDENDEK: € 1195,00 Per persoon in ALL IN € 1215,00 Per persoon in ALL IN bij inschrijving na 1 juniToeslag superieure kajuit: € 190,00 Per persoon (identieke grootte van de kajuiten, enkel dek is verschillend)Toeslag éénpersoonskajuit: Op aanvraag (enkel in standaardkajuit)
 • Inbegrepen

  • Oudejaarsdiner en gala-diner aan boord
  • Alle dranken tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)
  • Animatie aan boord
  • Uitstap dag 4 met toegangsgelden
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van Kerst- en Nieuwjaarsreizen op zaterdag 30 november 2019 om 11u30in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.