terug naar overzicht
4-daagse kerst in de Loire

In de kijker

  • Versiering in de kastelen
  • Unieke Kerstsfeer

Van 10 december 2020
Tot 13 december 2020

Waar kan je de sprookjestijd van eindejaar en kerst beter beleven dan in de sprookjeskastelen van de Loire. Elk kasteel doet in december zijn best om ons via speciale versiering te lokken en onder te dompelen in een koninklijke kerstsfeer.

DAG 1:

Na een vrij ontbijt en middagmaal onderweg komen we aan bij het kasteel van Chambord. Chambord is het meest bijzondere kasteel van de Loire. We rijden door het enorme jachtdomein tot aan het kasteel dat we langs de buitenkant bewonderen, een constructie die misschien wel van de hand van architect Leonardo da Vinci kan zijn. Van daaruit rijden we naar Chenonceau, het kasteel van de dames dat gebouwd is op een brug over de rivier. Hier is een gerenommeerd team van bloemschikkers aanwezig dat speciaal voor deze kerstdagen een tandje bijsteekt. Na dit bezoek is het maar even rijden naar ons hotel in Amboise.

DAG 2:

Deze dag beginnen we in Amboise zelf. In het koninklijke kasteel van Amboise (waar Da Vinci werd begraven) is een tentoonstelling ondergebracht dat kerststallen en kerstversiering van over de hele wereld laat zien, vooral de kerststallen uit Napels zijn heel bijzonder. Na het bezoek gaan we bij een lokale wijnboer langs waar we de kans krijgen om de wijn te proeven die binnen een paar weken op je feesttafel staat. ’s Middags eten we in een restaurant dat uit de rotsen is gekapt, een grotwoning, om daarna verder te trekken naar Azay- le-Rideau waar verschillende tafels gedekt zijn, allemaal versierd met de nodige zorg met decors uit een sprookjesfilm. Er valt aan deze tafels ook één en ander te proeven.

DAG 3:

De derde dag brengt ons naar de paardenuniversiteit van Frankrijk waar paarden worden opgeleid tot echte balletdansers. Het Cadre Noir bezoeken we met een lokale gids die ons de paardenstallen en het trainingscentrum van deze olympische atleten laat zien. We bezoeken in Saumur ook een distillerie waar Triple Sec wordt gemaakt op basis van sinaasappelschillen. Na de middag trekken we verder naar Chinon, de stad waar het verhaal van Jeanne d’Arc begon en de stad die in de kerstperiode wordt versierd met een bijzondere verzameling kerstbomen. Hier zie je de spar en de den in alle maten en gewichten met alle mogelijke versieringen.

DAG 4:

De laatste dag brengen we een bezoek aan de binnenstad van Tours. Hier krijgen we wat vrije tijd in de winkelstraten of op de kerstmarkt, waar lokale specialiteiten te verkrijgen zijn in de typische kerstkraampjes. Daarna trekken we terug richting Moorslede met heel wat inspiratie voor de komende kerst en met lekkers om tijdens de feesten op tafel te zetten.
  • Prijs

    PRIJS: € 465,00 Per persoon in vol pension€ 485,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 juniToeslag éénpersoonskamer: € 95,00
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.