terug naar overzicht
5-daagse in het spoor van de mythische N7

In de kijker

  • Alle middagmalen inbegrepen

Van 9 augustus 2020
Tot 13 augustus 2020

De Nationale 7 is de route naar de vakantie, de weg die duizenden Parisiens genomen hebben in de jaren van de Congé Payė richting de zon van de Côte d’Azur, richting Nice. Oude benzinestations en hotelletjes vertellen nog over die periode die Charles Trenet bezong in zijn Nationale 7. Deze reis blijft hangen in de eerste 200 km van deze mythische weg, de Franse Route 66. Onderweg bezoeken we verborgen schatten en proeven we van de Franse lekkernijen. We tuimelen van de ene verrassing in de andere.

DAG 1:

Na een vrij ontbijt langs de A1 nemen we de wijde bocht rond Parijs. We dwarsen hierbij het doolhof van de grootste luchthaven van Frankrijk, Parijs-Charles de Gaulle. Langs de Marne houden we halt bij de bijzondere chocoladefabriek van de familie Meunier, gebouwd boven een watervalletje op de Marne. Ons eerste middagmaal wordt geserveerd in de schaduw van een gigantische burcht. We bezoeken het kasteel van de schatbewaarder van Louis XIV, het kasteel dat model stond voor Versailles. In Fontainebleau rijden we voor het eerst op de N7. Tegen de avond komen we aan in Montargis waar we tijdens deze reis verblijven.

DAG 2:

Montargis heeft zijn bijnaam van Venetië zeker niet gestolen. Een ochtendwandeling brengt ons langs 30 bruggen en evenveel kanaaltjes, we stappen van het ene pittoreske stadszicht naar het andere. Hier ligt ook de wieg van de praslin, de voorloper van onze praline die we uiteraard proeven. Na een middagmaal in een lokaal restaurant flitsen we ons terug in de tijd. In het bos van Guédelon zijn een groep enthousiastelingen ondertussen meer dan 20 jaar bezig met het bouwen van een burcht. Hiervoor gebruiken ze de materialen en de technieken van de jaren 1200. Onze gids leidt ons door de bouwwerf waar de ambachtslieden je alles vertellen over hun middeleeuwse stiel.

DAG 3:

De N7 brengt ons naar Sancerre, het stadje op de heuvel waar de beste witte wijn van Frankrijk groeit. Het lokale geitenkaasje, de Crottin de Chavignol, past wonderwel bij de wijn. We bezoeken een geitenboerderij en proeven het kaasje. Ons middagrestaurant is er eentje met zicht op de meest wilde rivier van Europa, de Loire. Een wandeling door de straatjes van Sancerre mag ook niet ontbreken. Het huis van de Sancerrewijn vertelt ons alles over de bodem van deze heuvelachtige streek die de wijn zijn heerlijke karakter geeft.

DAG 4:

Via de N7 rijden we naar het museum van de lokale automobielclub. Tussen de voertuigen van de jaren 50 en 60 kunnen we herinneringen ophalen aan de auto’s en het verkeer uit onze jeugd. We vervolgen richting Briare waar een scheepskanaal over een rivier gaat. We gaan aan boord van een schip en varen over deze kanaalbrug. Terwijl we varen wordt ons middagmaal geserveerd. Een tochtje langs het kanaal brengt ons naar het centrum van Briare. Een lokale wijnboer uit de appelation Gien laat ons proeven van zijn oogst.

DAG 5:

De terugweg brengt ons langs de kaasstad Meaux. Een bezoek aan het huis van de kaas vertelt ons alles over de Brie. Het bezoek wordt pas echt magisch als de heren van de lokale confrérie ons ontvangen in hun traditionele kostuum en ons laten proeven van deze heerlijke witte lekkernij. Daarnaast zijn ook de kathedraal van deze stad en het huis van de bisschop meer dan de moeite waard. In de namiddag rijden we via het kasteel van Pierrefonds en het bos van Compiègne terug. We bezoeken de treinwagon waarin op de vooravond van 11 november 1918 de wapenstilstand werd ondertekend. Van daaruit gaat het terug naar Moorslede.
  • Prijs

    PRIJS: € 625,00 Per persoon in vol pension€ 645,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 115,00
  • Inbegrepen

    • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
bekijk algemene voorwaarden
  • Fotoreportage

    Kom naar onze themareportage van de mythische N7 op zondag 1 december 2019om 16u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.