terug naar overzicht
4-daagse Vogezen

In de kijker

 • Alle middagmalen inbegrepen
 • Niet zo ver, o zo mooi

Van 4 augustus 2020
Tot 7 augustus 2020

Wat een prachtige tuin! Dat zijn de eerste indrukken die men heeft bij het ontdekken van de Elzas en de Vogezen. Kleurrijke velden, met wijnranken begroeide flanken, donkere naaldwouden en nog zoveel meer. De gastronomie biedt naast uitstekende wijnen met onder andere de Gewürztraminer, de Silvaner en de Riesling ook vele soorten kazen met onder andere de Munsterkaas. Ons hotel ligt centraal in het centrum van Ostheim.

DAG 1:

Vertrek in de vroege morgen richting Luxemburg. Ons eerste bezoek betreft een toeristische attractie van formaat, namelijk het hellend vlak van St- Louis-Arzviller. Na het middagmaal bezoeken we Molsheim, de stad van de legendarische Bugatti, maar ook van het roze graniet. Overnachting in Ostheim.

DAG 2:

Na een uitstekend ontbijt gaan we kijken hoe de Munsterkaas wordt gemaakt. We ontdekken zijn geur en smaak. Daarna trekken we de bergen in, de hoge Elzas. Langs de Route des Cretes rijden we van het ene formidabele landschap naar het andere, onderweg horen we ook het verhaal van de route in de eerste wereldoorlog.Na het middagmaal toeren wij met een toeristisch treintje in Colmar, het kleine Venetië van de Vogezen.

DAG 3:

Op korte afstand van ons hotel ligt de burcht van Haut-Koeningsbourg met een prachtig panorama over de Vogezen. Na dit bezoek rijden wij naar “La Montagne des Singes”, waar apen in volle natuur te bekijken zijn. Na het copieuze middagmaal staan er nog een roofvogelshow en een bezoek aan een lokale wijnboer op het programma.

DAG 4:

Na ons laatste ontbijt plannen wij nog een laatste bezoek aan een foie gras bedrijf. Na de nodige uitleg over het bedrijf voorziet men een aantal degustaties. Een ware culinaire maaltijd wordt opgediend in de hoppestreek van de Vogezen. Met het fototoestel vol herinneringen vatten wij onze terugweg aan.
 • Prijs

  PRIJS: € 555,00 Per persoon in vol pension€ 575,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 maartToeslag éénpersoonskamer: € 70,00
 • Inbegrepen

  • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van Elzas – Vogezen op zondag 1 december 2019om 16u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.