terug naar overzicht
5-daagse riviercruise op de Rhône

In de kijker

 • All in aan boord
 • Categorie 5 ankers
 • Super mini-cruise

Van 14 augustus 2020
Tot 18 augustus 2020

Een mooie kennismaking met al het goede en lekkere wat Zuid-Frankrijk je te bieden heeft. Het water van de Rhône is de rode draad, de uitstappen brengen ons naar Avignon, de Provence, de Camargue, de Ardèche en Lyon. Voeg hierbij het genot van een all in riviercruise met culinaire keuken en een stralend Provençaals zonnetje en deze vakantie kan niet meer stuk.

 • Schipvoorstelling

  Kenmerken schip MS Camargue II (categorie 5 ankers) (onder voorbehoud van wijzigingen) Bouwjaar: 1995, gerenoveerd in 2015Lengte: 110 meterBreedte: 10 meterAantal kajuiten: 54 kajuiten Capaciteit: 104 passagiersFaciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen.

DAG 1:

We rijden langs Franse autosnelwegen naar Lyon, waar misschien nog tijd is voor een wandelingetje door Vieux Lyon. We gaan aan boord en beginnen meteen te varen langs de eerste sluis. Na de voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail is er ons eerste heerlijke diner.

DAG 2:

We varen verder richting zuiden. De Côtes du Rhône glijden voorbij tijdens ons ontbijt en aperitief. Wie dat wenst, gooit de beentjes los tijdens de ochtendgym. Het middagmaal is aan boord, zoals altijd op deze reis. Na het aanmeren in Arles volgt een rit door de vlakte van de Camargue. We brengen een bezoek aan Saintes-Maries-De-La-Mer, de “hoofdstad van de Camargue”, bekende badplaats en bedevaartsplaats van de zigeuners. We varen door het moeras en op de Middellandse zee (met een ander schip van ter plaatse). Een koeienwachter op het typische witte paard komt ons even groeten met zijn kudde zwarte runderen. We wandelen tot aan de kerk van Saintes-Maries en van de patroonheilige der zigeuners, Sainte Sara. We keren terug naar Arles. Na het avondeten aan boord kunnen de liefhebbers de stad verkennen, samen met de gids. Het oude amphitheater uit de tijd van de Romeinen wordt nog altijd gebruikt voor de corrida’s. Arles is ook de stad waar Van Gogh zijn oor afsneed, we komen langs de plaats van zijn gele huis.

DAG 3:

Na het ontbijtbuffet komen we aan in Avignon. We leggen aan dicht bij de beroemde Pont Saint-Bénézet, de brug uit het lied van “Sur le pont d’Avignon” waar men danst, “on y danse”... De wandeling brengt ons langs het befaamde paleis van de pausen en de tuin bij de rots. De ommuurde, prachtig gerestaureerde stad is vooral bekend door het kortstondige verblijf van een aantal pausen die in de 14de eeuw Rome ontvlucht waren. We nemen het middagmaal aan boord en varen verder in de richting van ‘Châteauneuf-du-Pape’, waar onze autocar wacht voor een nieuwe ontdekkingstour. De mooiste canyon van Frankrijk staat op het programma: de Gorges de l’Ardeche. We volgen de loop van de rivier die zich een weg heeft gebaand door het rotsachtige landschap. Op verschillende plaatsen zijn belvedères aangelegd waar men een prachtig zicht op dit natuurfenomeen heeft. Fotografen kunnen hun hartje ophalen langs dit adembenemende natuurfenomeen. Heel wat mensen komen hier zwemmen of de rivier afvaren per kano, in het prachtige kader van de Pont d’Arc waar wij ook halt houden. Een lokale wijnboer laat ons proeven van zijn heerlijke oogst. We gaan terug aan boord in de bisschopsstad Viviers. Diner aan boord gevolgd door een optreden van de bemanning.

DAG 4:

We vertrekken in de vroege ochtend vanuit Viviers. Er is een ontbijtbuffet op het cruiseschip. In de voormiddag varen we langs de Côtes du Rhône naar La Voulte. We nemen het middagmaal aan boord. Nadien rijden we richting Romans-sur-Isère, de schoenmakersstad, waar we een truffelboerderij bezoeken en waar we van deze zwarte lekkernij kunnen proeven. We keren terug aan boord van het schip in Tain l’Hermitage, waar we nog wat genieten van het stadje aan de rivier. Galadiner aan boord. Vertrek naar Lyon.

DAG 5:

Deze gevarieerde en unieke vakantie zit er op. Na het ontbijt verlaten we Lyon en vertrekken met de autocar, volgeladen met koffers, souvenirs en mooie herinneringen.
 • Prijs

  PRIJS IN BENEDENDEK: € 925,00 Per persoon in ALL IN€ 945,00 Per persoon in ALL IN bij inschrijving na 1 maartToeslag superieure kajuit: € 105,00 Per persoon (identieke grootte van de kajuiten, enkel dek is verschillend) Toeslag éénpersoonskajuit: op aanvraag (enkel in standaardkajuit)Toeslag suite: € 210,00 Per persoon
 • Inbegrepen

  • Galadiner met dans aan boord
  • Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne)
  • Animatie aan boord
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van riviercruises op zaterdag 30 november 2019om 9u30 in GC DE BUNDER te Moorslede
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.