terug naar overzicht
4-daagse, het andere Normandië

In de kijker

 • Alle middagmalen begrepen

Van 20 april 2020
Tot 23 april 2020

Er is een pareltje van Normandië dat veel kenners nog niet hebben ontdekt. Het schiereiland van de Cotentin verrast je met zijn landschappen, het verschil tussen de wilde Atlantische rotskust en de beschermde zandige Oostkust is enorm. In Cherbourg gaan we slapen met zicht op de schepen in de haven. Deze haven was de trots van Napoleon en ook de laatste halte van de Titanic. Het is de ideale reis voor wie wild is van de verhalen van de zee in al zijn variaties. 

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Deze vierdaagse reis laat ons kennismaken met een stukje Normandië dat altijd overgeslagen wordt door de Vlaming op reis, maar dat zeker wat aandacht verdiend. Via Franse wegen rijden we naar de Seine die zich in allerlei bochten kronkelt richting zee. Eén van de gronden aan de oevers van de Seine wordt ingenomen door de abdij van Jumièges die we gaan bezoeken. In het koor van de kerk ligt geen heilige begraven, maar wel Agnes Sorel, de minnares van de koning. De namiddag brengt ons aan de voet van de Cotentin met een bezoek aan één van de Duitse bolwerken (Batterij van Azeville), een stukje van de Atlantic Wall van waaruit 40 km kustlijn onder schot gehouden werd.

DAG 2:

Vandaag een verkenning van Cherbourg, hiervoor stappen we op het toeristentreintje waar onze gids ons de nodige uitleg geeft over de stad en de haven. Cherbourg werd vooral onder Napoleon uitgebouwd tot de militaire haven van Frankrijk. Een gordel van forten in zee die we vanop het treintje kunnen zien bewaakt de haveningang. De rit door de stad eindigt met een bezoek aan de manufactuur van paraplu’s van Cherbourg. De beroemdste (en dan ook duurste) handgemaakte paraplu’s van Frankrijk worden hier geassembleerd, genaaid en verkocht. De namiddag brengt ons naar de westelijke kant van de Cotentin. We ontdekken het Normandische Ierland (zo genoemd omdat het landschap goed lijkt op dat van Ierland) en bezoeken het uiterste puntje (Goury) van waaruit we een zicht hebben op de Kanaaleilanden. Via het kasteel van Briquebecq komen we bij één van de plaatsen waar nog de traditionele Normandische ‘confiture de lait’ wordt gemaakt. Na de demonstratie en het proeven weten we alles over deze melkconfituur.

DAG 3:

Vandaag begint de dag opnieuw in de haven van Cherbourg. We gaan op bezoek in het Cité de la Mer. Cherbourg is sinds jaar en dag de duikboothaven van de Franse Marine. We wandelen langs een bijzondere verzameling duikboten naar die ene gigantische onderzeeër, de Redoutable. Binnen in de buik van dit gigantische schip ontdek je het leven van de mariniers aan boord. De haven van Cherbourg is ook de plaats van waaruit de Fransen vertrokken naar de ‘Nieuwe Wereld’ (Amerika). De Titanic haalde hier de laatste passagiers op alvorens voor zijn eerste en laatste reis te vertrekken. We bezoeken de authentieke zaal waar vele duizenden hun bagage lieten controleren. In de namiddag trekken we naar de oostkust van de Cotentin. Hier bezoeken we de 17de-eeuwse haven van Saint-Vaast van waaruit we met een amfibievaartuig naar het eiland Tatihou trekken. Op Tatihou werd de bemanning van schepen met zieken aan boord in quarantaine gezet. Voor de kust vergingen dertien gigantische oorlogsschepen van Louis XIV. Een museum brengt ook dat verhaal weer tot leven.

DAG 4:

Dag 4 beginnen we aan een hangar voor de Dirigeables (de Franse Zeppelins). De hangar is 150 m lang en 30 m hoog en dateert uit 1917. Voor een dergelijk bouwwerk in moerasgebied werd een bijzondere techniek gebruikt die de lokale gids je uitlegt tijdens het bezoek. Op de terugweg komen we langs het bekende vissersdorpje Honfleur. Hier beëindigen we onze vierdaagse met een boottocht op de Seine. We varen door de sluis van Honfleur langs de haven van Le Havre (aan de overkant) – de tweede grootste haven van Frankrijk. We bekijken de bijzondere ligging van Honfleur als dorpje en gaan dan verder tot aan de Pont de Normandie waar we onder varen en waar we alles horen over de bouw van dit bijzonder bouwwerk. Na de boottocht is het stilaan tijd om huiswaarts te keren, hiervoor rijden we nog over de Pont de Normandie en kijken hierbij terug op een mooie vierdaagse.
 • Prijs

  PRIJS: € 595,00 Per persoon in vol pension€ 615,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 165,00
 • Inbegrepen

  • Alle middagmalen
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze themareportage van het andere Normandië op zondag 1 december 2019om 17u00 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.