terug naar overzicht
3-daagse Culinair weekend Luxemburg

In de kijker

  • Gastronomisch 6-gangenmenu
  • Bezoeken en wandelingen

Van 6 november 2020
Tot 8 november 2020

Dit jaar gaat ons culinair weekend richting Groothertogdom Luxemburg. Clervaux, waar ons hotel ligt, is gelegen in een diep nauw dal in het hartje van de Ardennen. Naast het gastronomisch menu in het hotel worden er ook een sekt-bedrijf en een brouwerij bezocht.

DAG 1:

Met een bezoek aan een slagerij en een brouwerij in Luxemburg starten wij ons weekend. Traditie en de 21ste eeuw ontmoeten elkaar in dit hotel annex brouwcafé. Je kan er bieren proeven in het café-restaurant, naast de glanzende brouwketels. Alle bieren worden gemaakt volgens het Duitse Reinheitsgebot. Beierhaascht heeft ook traditionele slagers in dienst. Sinds de stichting in 1918 staan ze garant voor zeer smaakvol kwaliteitsvlees en dit alles bereid op ambachtelijke wijze. Ook nemen wij er het uitgebreid buffet. ‘s Namiddags staat het bezoek en degustatie van de schuimwijn Bernard Massard in Grevenmacher op het programma. De 1 300 ha grote Luxemburgse wijngaard ligt op de oeverhellingen van de Moezel, gekenmerkt door de kalk- en leembodem die zich perfect leent tot de productie van witte wijnen, met een fris en fruitig karakter. Gastronomisch 6-gangenmenu in het hotel in Clervaux.

DAG 2:

Na een ontbijtbuffet bezoeken wij Vianden, waar de burcht de omgeving overheerst. We bezoeken het kasteel van Vianden, de indrukwekkende burcht van de graven van Vianden. Het kasteel was niet alleen een middeleeuws verdedigingsfort, maar ook een echt paleis-kasteel. Het kasteel werd gebouwd rond een tienhoekige toren die al bestond in de Karolingische tijd. Deze toren werd later tot kapel omgebouwd. De toegang tot het kasteel werd beschermd door muren, poorten en torens. Het kleine paleis heeft op het gelijkvloers een gewelfde zaal bestaande uit de kapiteinszaal en de wapenzaal. De sluitstenen van de bogen zijn versierd met de wapens van Vianden en Nassau. De byzantijnse zaal op een hoger gelegen verdieping heeft prachtige drielobbige ramen. Het grote paleis is het meest indrukwekkende gedeelte van het kasteel. De grote kelder eronder bezit dezelfde afmetingen en is uitgehouwen in de rotsen. De kapel is het meest opvallende gedeelte van het kasteel. Het middagmaal nemen wij in de omgeving van Echternach om nadien een stevige wandeling te maken of een terrasje te doen. 4-gangenmenu in het hotel.

DAG 3:

Wij verlaten deze streek met een rondrit langs kastelen, burchten, ruïnes en prachtige vergezichten. In Achouffe ontdekken en degusteren wij het gelijknamige bier. Na één of meerdere biertjes vervolgen wij onze weg naar Houffalize voor middagmaal en een eventuele wandeling. ’s Namiddags bezoeken wij nog een chocolaterie. Met de nodige calorieën erbij vatten wij de terugweg aan.
  • Prijs

    PRIJS: € 425,00 Per persoon in vol pension€ 445,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 meiToeslag éénpersoonskamer: € 75,00
  • Inbegrepen

    • Gastronomisch 6-gangenmenu en 4-gangenmenu in hotel.
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.