terug naar overzicht
De hel van het Noorden

In de kijker

  • Paris-Roubaix achterna

Van 28 maart 2020
Tot 29 maart 2020

Twee weken voor de beroepsrenners het parcours van Paris-Roubaix bestormen gaan wij op verkenning in de streek die al lang voor die koers bekend stond als “de Hel van het Noorden”. We maken kennis met het rijke verleden van de streek, de steenkoolmijnen, het bier en het lekkere eten. Onderweg komen we langs de kasseistroken die van Paris-Roubaix de mooiste koers van het jaar maken.

DAG 1:

We beginnen de tweedaagse op de grens in Bonsecours. Het kasteel van de heren van Croy brengt ons naar Condé sur l’Escaut en via Sebourg richting een lokale brouwerij met een bijzonder bierverhaal (en proeverij). In de namiddag laat de mijnsite van Wallers-Arenberg ons kennismaken met het mijnverleden, maar ook met één van de legendarische stroken uit de koers waar vorig jaar Wout van Aert bleef haperen aan de kasseien. Ex-winnaar Stablinski was ooit mijnwerker op deze site. Dan zijn we al dicht genaderd bij de bijzondere hoofdstad van deze regio, Valenciennes, een stad die je zeker zal verbazen. We verkennen de binnenstad waar we die avond ook gaan slapen. Een heerlijk restaurantje maakt onze eerste dag compleet.

DAG 2:

Op zondagmorgen duiken we onder in de wereld van de steenkoolmijn. Een ex-mijnwerker vertelt ons hoe het leven was in de ondergrond van Lewarde en daarna nemen we zelf de lift richting mijnschachten. Tijdens een ontdekking onder de grond vernemen we alles over het leven van de kompels (waaronder heel wat Vlamingen). We zijn blij na het bezoek terug het licht te zien aan de oppervlakte. Na de middag staan nog heel wat andere kasseistroken uit Paris-Roubaix op het programma, waaronder uiteraard de Carrefour de l’Arbre. Het eindpunt van deze reis ligt net zoals bij de koers op de wielerbaan van Roubaix, de plaats waar Philippe Gilbert vorig jaar nog zijn overwinning mocht vieren.
  • Prijs

    PRIJS: € 255,00 Per persoon in vol pension € 275,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 45,00
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.