terug naar overzicht
3-daagse Frankrijk - Wandelreis baai van de Somme

In de kijker

  • Uniek programma
  • Voor natuurliefhebbers

Van 4 april 2020
Tot 6 april 2020

De Somme kronkelt langs zijn eigen broeken dwars door de historische stad Amiens in de richting van de zee. Het is deze weg die wij volgen, deels te voet, deels met de autocar. Vanaf de tweede dag is de opaalkleur van de zee onze beste vriend. De twee kapen (Gris-Nez en Blanc-Nez) vormen een ideale afsluiter. Dit is geen wandelvakantie voor kilometervreters, wandelen is tijdens deze driedaagse gelijk aan genieten. Het tempo is gezapig, de etappes kort, onderweg is veel te zien en is er tijd voor een pauze... Het programma van de driedaagse zal vooral afhangen van de waterstanden, van eb en vloed. De volgorde kan aangepast worden, maar alle onderdeeltjes blijven.

DAG 1:

Na een ochtendstop houden we halt te midden van de broeken van de Somme. Van hieruit begint een eerste wandeling, van de verlaten boerenbuiten naar het centrum van de stad Amiens. Onderweg laten we ons even meevoeren met de bootjes tussen de groentetuintjes, de “hortillonages”. Via de wijk Saint-Leu dringen we door tot het centrum van de stad, tot we stilvallen voor de grootste kathedraal van Frankrijk. In de namiddag komen we langs het huis van Jules Verne, wandelen we via de citadel van Amiens (waar nu een hypermoderne universiteit is gevestigd) tot aan de plaats waar diezelfde Jules Verne begraven is. De begraafplaats van La Madeleine staat vol 19de-eeuwse graven die overwoekerd zijn door dikke lagen klimop. Onze laatste wandeling van de dag gaat ondergronds. In de onderaardse stad van Naours wandel je door gangen waar sinds het begin der tijden mensen naartoe gevlucht zijn tijdens oorlogen. We eindigen de dag met een heerlijke maaltijd in ons hotel met zicht op zee.

DAG 2:

Dag 2 brengt ons naar de monding van de Somme nabij Le Crotoy. We steken de baai te voet over, hiervoor moet je goede laarzen (laarzen tot onder de knie) voorzien. Dit doen we onder begeleiding van een lokale gids die goed weet wanneer en waar we de overkant veilig kunnen bereiken en die ons nog meer vertelt over de flora en fauna van dit heerlijke getijdengebied. We komen aan in het mooie stadje Saint-Valery-sur-Somme en op de terugweg naar het hotel stoppen we nog in de broeken van de Authie bij de magische tuin van de abdij van Valloires.

DAG 3:

We wandelen langs het strand tot aan Quend Plage waar we zien hoe mosselen gekweekt worden op palen en waar we met een netje in de hand kunnen ontdekken welke beestjes leven in de branding. We doorkruisen de verzonken havenstad Rue. Onze volgende wandeling begint waar zee en land elkaar ontmoeten… Marquenterre is de favoriete rustplaats voor vogels die op trektocht zijn van het koude Noorden richting het warme Zuiden. Hier vinden ze een natuurdomein van meer dan 3 000 hectare tussen de laatste duinen en het strand. Na de middag rijden we tot aan de Kaap met de grijze neus (Gris-Nez), we wandelen er langs het pad van de douaniers en de smokkelaars tot in de baai van Wissant. Het slot van deze driedaagse ligt boven op Cap Blanc-Nez, daarna rijden we terug naar Moorslede.
  • Prijs

    PRIJS: € 395,00 Per persoon in vol pension € 415,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 75,00
bekijk algemene voorwaarden
  • Fotoreportage

    Kom naar onze themareportage van wandelreizen op zaterdag 30 november 2019om 10u30 in GC DE BUNDER te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.