terug naar overzicht
8-DAAGSE MADEIRA

In de kijker

 • Het lievelingseiland van keizerin Sissi
 • Excursies inbegrepen!
 • Vol pension

Van 28 mei 2018
Tot 4 juni 2018

Dit bijzonder charmant eiland van vulkanische oorsprong is gekend voor zijn unieke bloemen- en plantenweelde en een waar paradijs voor wandelaars. Stranden zijn er niet, wel een bijzonder afwisselende kust met rotspartijen en inhammen. Een woeste bergketen verdeelt het eiland in een zacht glooiend zuiden met de hoofdstad Funchal als centrum en een ruiger noorden. Het milde klimaat en de ontspannen sfeer maken van dit eiland een zonnige bestemming het hele jaar door. Wij kozen deze periode omdat deze ideaal is voor de unieke bloemenpracht. Gemiddelde temperatuur in mei +/- 20°c.

 • Extra

  Volgorde van bezoeken, voorgestelde hotels, kunnen nog wijzigen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en/of programma. Prijs onder voorbehoud van eventuele toeslagen van koersverschillen, fuel- en luchthaventaksen

DAG 1:

We vertrekken met de autocar vanuit Moorslede naar de luchthaven van Zaventem. Inscheping voor de vlucht naar Funchal. Bij aankomst transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 2:

In de voormiddag worden we verwelkomd door het lokale team en krijgen we wat uitleg over Funchal en de omgeving. Het middagmaal nemen we in ons hotel. ’s Namiddags staat een bezoek aan de Botanische tuin op het programma, waar we de tropische vogels kunnen bewonderen. In Quinta do Lago vinden we de grootste verscheidenheid aan flora en fauna. We worden er rondgeleid en genieten van de pracht der natuur. Op het einde van de dag is er een folkloristisch optreden en avondmaal voorzien.

DAG 3:

Deze morgen vertrekken we naar het uiterste oosten van het eiland, Sao Lourenço. We nemen er even de tijd om een onvergetelijk zicht rondom ons op te nemen. Daarna rijden we verder naar Porto da Cruz, gekend bij de surfers. Het charmante kuststadje wordt ook wel ‘Haven van de Kruisen’ genoemd. Hier werd een kruis geplaatst aan de kust om de Portugese ontdekkingsreizigers duidelijk te maken waar de haven was. Daarna gaan we door naar Santana, gekend om zijn kleine huisjes met strodaken, gebouwd tussen bloemen, wijngaarden en appelbomen. We nemen de lunch in Faial waar we het indrukwekkende werk zien van de Madeirezen, de steile terrassen bovenop elkaar typeren de omgeving. Later komen we aan in het binnenland, meer bepaald in Ribeiro Frio. Hier brengen we een bezoek aan een forelkwekerij en genieten van de luxueuze vegetatie rondom ons. Samen stijgen we naar de Pico do Arieiro op 1 810 m hoogte, langs de Pioso pass op zo’n 1 400 m. Na de beklimming verder naar het afgelegen dorpje Monte. Je krijgt er de kans om in een rieten slee 1,5 km af te dalen, bestuurd door 2 mannen in wit pak, met een strooien hoed. Een unieke ervaring! (facultatief)

DAG 4:

Deze ochtend brengen we door in het centrum van Funchal, de hoofdstad van het eiland. Een markt mag zeker niet ontbreken op het programma. Je kunt er de tentoongestelde bloemen en exotisch fruit aanschouwen, mooi uitgestald rondom het centrale terras. We grijpen er de kans om te proeven van een 4-tal wijnen en kunnen daarna wat shoppen. Na de lunch kan je deelnemen aan een excursie op zee. (facultatief)

DAG 5:

Onze daguitstap gaat richting Quinta Grande en alle kleine dorpjes waar we terug onze ogen uitkijken op de terrassen die worden gebruikt voor het telen van groenten, fruit,… Verder richting Ribeira Brava, Ponta do Sol en Madalena do Mar. Hier staat een bezoek aan een bananenplantage op het programma. Daarna klimmen we naar Paul da Serra, het enige plateau gelegen op 1 400 m hoogte. Dit plateau, weergegeven als natuurpark staat sinds 1999 genoteerd op de Unesco werelderfgoedlijst. Verder naar Porto Moniz, bekend om zijn natuurlijke zwembaden uitgehouwen uit lava. Van hieruit maken we een prachtige rit langs enkele van de oudste en mooiste wegen: de Corniche coastal road, smal en ruig, uitkijkend over de zee, geeft ons een magnifiek zicht. Deze magische rit zal ons naar het dorpje Sao Vicente leiden. We nemen de lunch aan de kust met daarna nog wat vrije tijd om Sao Vicente te verkennen. ’s Namiddags verlaten we de kust en volgen de Encumeada pass tot 1 007 m. Bij goed weer krijgen we zicht op beide kanten van het eiland. We eindigen de dag met een rit door ontelbaar veel kleine dorpjes tot aan de klif van Cabo Girao. Eén van de hoogste kliffen van Europa, die rijst op tot 610 m hoog en geeft je een uitzonderlijk zicht over Funchal.

DAG 6:

Na ons ontbijt maken we een rit door de bergen, verrijkt met eucalyptus en kastanjes. Er wordt gestegen tot 1 094 m hoogte. Vanuit Eira do Serrado krijgen wij een zicht op de vallei. Na deze prachtige stop dalen we tot Curral das Freiras, het Nonnendorp, gelegen in de vallei tussen de vulkanische bergen. We verlaten het binnenland en trekken naar de belangrijkste zeehaven van Madeira: Camara de Lobos. Hier is er wat tijd voorzien om het pittoreske haventje te verkennen met daarna lunch. In de namiddag staan de tuinen van Quinta Vigia op het programma. Verder naar het klooster van Santa Clara. Dit mooie klooster deed dienst voor veel verschillende activiteiten doorheen de geschiedenis. Tegenwoordig is het een lagere school.

DAG 7:

Vandaag maken we een wandeling door de Levadas (halve dag). We trekken door het binnenland van Madeira en maken kennis met de irrigatiekanalen en de fauna en flora van het eiland. Daarnaast heb je nog een halve dag vrij om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel.

DAG 8:

Helaas zit deze magnifieke reis er al op. Na het ontbijt kunnen we eventueel nog wat genieten van wat vrije tijd. Transfer naar de luchthaven van Funchal voor de terugvlucht naar Zaventem. Bij aankomst transfer met de autocar naar Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 1799,00 Per persoon in ALL IN € 1849,00 Per persoon in ALL IN bij inschrijving na 31 decemberToeslag éénpersoonskamer: € 175,00
 • Inbegrepen

  • Vervoer van en naar de luchthaven met de autocar
  • Vlucht Zaventem – Funchal heen en terug
  • Transfer van en naar het hotel en verplaatsingen beschreven zoals in het programma
  • Middagmalen, tafeldranken tijdens excursies
  • Nederlandstalige lokale gids
  • Alle vermelde excursies
  • Begeleiding Reizen Patteeuw
  • Verblijf op basis van ALL IN
 • Opgelet

  Niet inbegrepen:
  • Maaltijden tijdens de vlucht
  • Dranken tijdens excursies behalve tafeldranken
  • Niet vermelde toegangsgelden
  • Rieten slee (dag 3: +/- € 15 pp)
  • Excursie op zee (dag 4: +/- € 45 pp)
  • Eventuele luchthaventaksen en fueltoeslagen
  • Een volledige annulatie- en bijstandsverzekering
  • Alle fooien
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.