terug naar overzicht
5-daagse Engeland - In de voetsporen van de Britse koninklijke familie

In de kijker

 • Half pension
 • Lokale Nederlandstalige gids

Van 19 maart 2018
Tot 23 maart 2018

Ruim 65 jaar al regeert “The Queen” over het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. Alle leden van de familie zijn elk op hun manier populair bij het grootste gedeelte van de Britse en Europese bevolking. Royalist of net niet, de Britse koninklijke familie blijft voor iedereen toch een boeiend thema. Op deze reis bezoeken we verschillende Londense plaatsen maar ook paleizen die verbonden zijn met de Britse koninklijke familie. Sommige van deze paleizen worden bovendien nu nog door de Royals bewoond. Misschien zien we hen wel binnen- of buitenrijden.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Vanuit Moorslede vertrekken we naar Calais voor een overtocht per ferry naar Dover. In Royal Tunbridge Wells flaneren we over ‘The Pantiles’. De heilzame bron lokte in de 18de eeuw vele edellieden alsook Royals naar de Parade. Aan de oevers van de Theems ligt het Hampton Court Palace. Toen kardinaal Wolsey de goedkeuring van de paus niet verkreeg om het huwelijk van Koning Hendrik VIII te ontbinden moest hij zijn paleis wel aan de koning schenken. Tal van Britse koningen verbleven nadien in Hampton Court Palace tot Koningin Victoria het ombouwde tot een museum. Avondmaal en overnachting in de buurt van Guilford.

DAG 2:

Sedert Willem de Veroveraar in 1066 worden bijna alle koningen gekroond in Westminster Abbey. Prins William trad er in het huwelijk met Prinses Catherine. Belangrijke Britse personaliteiten werden bijgezet in de Abbey: Charles Darwin van de evolutietheorie, Charles Dickens van Oliver Twist, David Livingstone van de bronnen van de Nijl, Rudyard Kipling van Jungle Book, enz... Verder ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In Kew Palace werden in de 18de en 19de eeuw de prinsjes en prinsesjes opgevoed. Dit wellicht kleinste koninklijk paleisje is opgetrokken uit rode bakstenen en wordt al eens het Hollands Huis genoemd. Prins Charles hield er in 2006 een diner ter ere van de 80ste verjaardag van zijn moeder Queen Elisabeth II.

DAG 3:

In de Tower of London zijn de kroonjuwelen ondergebracht. Kroningslepel, scepters, kronen en alle andere juwelen, zilveren en gouden schalen en vazen, eetgerei, enz... zijn te bezichtigen. We bezoeken ook de White Tower met een expositie over Normandische krijgsarchitectuur en de Koninklijke Collectie van wapens en harnassen. Uiteraard blijven de raven een belangrijk gegeven van de Tower of London. In de mooiste nog operationele stallingen ter wereld zijn de historische rijtuigen en voertuigen van de Royals ondergebracht. De Royal Mews zijn al sedert 1760 hiervoor verantwoordelijk wanneer George III zijn rijtuigen dichter bij zich wilde. We zien er de glazen koets, de luxueuze Australische staatsiekoets met centrale verwarming en de schitterende gouden staatsiekoets waarin alle kroningen plaatsvonden sedert 1821. De laatste aanwinst is de koets voor het diamanten jubileum (60 jaar) van het Koningschap van Elisabeth II.

DAG 4:

Queen Victoria werd geboren in Kensington Palace. Op 18-jarige leeftijd werd ze koningin en hield haar eerste kroonraad in het rode salon. In één van de zalen bemerken we een indrukwekkende collectie aan avondjurken van verschillende koninginnen en prinsessen, waaronder die van Prinses Diana. Tot haar overlijden in Parijs woonde Prinses Diana op het paleis. Prins William en Prinses Catherine alsook Prins Harry wonen nog steeds in een zijvleugel. Kunstvoorwerpen uit de klassieke oudheid tot de moderne tijd worden tentoongesteld in het British Museum. Verschillende zalen tonen het mooiste dat de antieke Egyptische, Griekse en Romeinse kunst te bieden hebben, waaronder de Steen van Rosetta. Deze hielp taalkundigen om de Egyptische hiërogliefen te ontcijferen.

DAG 5:

De residentie van ‘The Queen’ ligt net buiten de hoofdstad. Windsor Castle is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Na de brand in 1992 werd besloten om delen van Windsor Castle open te stellen voor het publiek. Vooral de State Apartments en de St-Georges Chapel zijn bijzonder qua Britse architectuur. Na al deze koninklijke indrukken gaat het richting Dover voor inscheping en terugreis via Calais naar Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 725,00 Per persoon in half pension € 745,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 december Toeslag éénpersoonskamer: € 125,00
 • Inbegrepen

  • Overtocht per ferry heen & terug Calais – Dover
  • Bezoeken en toegangsgelden: Hampton Court Palace, Westminster Abbey, Kew Palace, Tower of London, Royal Mews, Kensington Palace, British Museum (exclusief tijdelijke tentoonstelling), Windsor Castle
  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.