terug naar overzicht
6-DAAGSE CHARENTE-MARITIME

In de kijker

  • Centraal gelegen hotel

Van 17 september 2018
Tot 22 september 2018

Gedurende eeuwen beheersten veetelers en landbouwers de Charente. De zee en de moerassen werden bedwongen. Oesters, kaasmakerijen, zoutwinningen, een moerasbezoek met een bootje, interessante stadsbezoeken en een boottocht naar Fort Boyard maken van deze reis een voltreffer. Kortom een gastronomische reis met mooie uitstappen. Onze thuisbasis ligt in La Rochelle. De aantrekkingskracht is zo groot dankzij zijn gemiddelde van 2 400 zonne-uren per jaar, de eilanden Ré en Oléron in de onmiddellijke omgeving, fortificaties en de gezellige winkelstraatjes

DAG 1:

Vertrek in de vroege morgen richting Parijs, Orleans en Poitiers naar La Rochelle. Onderweg houden wij halt voor een bezoek aan de tuinen van Villandry. Er wordt in de tuin gespeeld met bloemen en muziek om het thema van de liefde uit te beelden. Deze unieke tuinen met hun waterpartijen en decoratieve moestuin, zijn in het begin van de 20ste eeuw in ere hersteld en bieden het hele jaar door prachtige kleuren en motieven.

DAG 2:

Na het ontbijt wandelen we naar het centrum van La Rochelle. De hoofdstad van de Charente Maritime was in de 12de eeuw een belangrijke havenstad. Deze mooie winkelstad bezit naast zijn schilderachtige Vieux Port ook nog een jacht- en vissershaven. De overdekte markt is een ware beleving voor oog, neus en oren. In de haven nemen wij de boot naar Île d’Aix en varen ook rond Fort Boyard. Het ovaalvormige fort is 68 meter lang, 31 meter breed en 20 meter hoog en gebouwd op een zandbank. Hoewel het fort oorspronkelijk gebouwd is als bescherming tegen de Engelsen, wordt het tegenwoordig alleen maar gebruikt voor toerisme en als achtergrond voor het televisiespel De Sleutels van Fort Boyard.

DAG 3:

Via een 3 km lang viaduct vertoeven wij een ganse dag op Île de Ré. Op weg naar de vuurtoren rijden wij voorbij wijngaarden en zoutpannen. Zoutzieders leggen door middel van een labyrinth kanaaltjes en vlaktes aan waarin zeewater tot stilstand komt, verdampt en kristalliseert.De hoofdplaats op het eiland is Saint-Martin-de-Ré, een versterkt kleurrijk stadje met talrijke restaurantjes met een terras langs het water, gezellig en pittoresk.

DAG 4:

In de voormiddag bezoeken wij het oesterbassin van Marennes. In het lokale museum vertelt de oesterkweker alles over het leven van de oester, van geboorte tot op ons bord. Ook deze lekkernij kan geproefd worden met een glaasje witte wijn van de streek. Daarna gaan we naar het eiland Oléron, dat door de langste viaduct van Frankrijk met het vasteland verbonden is. Het is na Corsica het grootste eiland van Frankrijk.Dit kleurrijk eiland met zijn talrijke vissershuisjes, eindeloze zandstranden en duinen is zeker de moeite om te bezoeken.

DAG 5:

Na het ontbijt gaat het naar Brouage. Massief en indrukwekkend verschijnt Brouage te midden het moeras, beschermd achter zijn 2 km lange vestigingsmuur. Wat Lodewijk XIV hier op vrijersvoeten kwam zoeken vertelt onze gids wel.Na het middagmaal verkennen wij de zoo van La Palmyre, het belangrijkste zoölogisch park van Frankrijk en tevens één van de mooiste van Europa.

DAG 6:

Op onze terugweg naar huis verkennen wij het “Marais Poitevin” ook wel "het Groene Venetië" genoemd. Het is een moerasgebied en overblijfsel van de vroegere Golf van Poitou. Met een bootje varen wij op één van de vele kanaaltjes. De kapitein laat het water branden dankzij het moerasgas. De vakantie zit erop. Wij rijden via de autosnelwegen terug naar huis.
  • Prijs

    PRIJS: € 795,00 Per persoon in vol pension€ 825,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 aprilToeslag éénpersoonskamer: € 130,00
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.