terug naar overzicht
8-DAAGSE LANGUEDOC

In de kijker

  • Lokale specialiteiten
  • De zonnigste kust van Frankrijk

Van 10 september 2018
Tot 17 september 2018

De Languedoc kent iedereen die naar Spanje trekt maar nooit de tijd heeft om er te verblijven. De rots van Sète gelijkt, vanop de autosnelweg, een beetje op een reusachtige aangespoelde walvis. Deze stad heeft iets met water, niet alleen door de vele kanaaltjes maar ook door de vissershaven en de binnenzeeën. Maar ook verder langs de kust, richting Spanje, kan men hier veel ontdekken. Zoals wijngaarden met zicht op het blauwe water, olijfgaarden, oesterkwekerijen, ansjovisbedrijven, kleine vissersdorpjes met charmante authentieke haventjes, enz…. De streek heeft een mild en zonnig klimaat, een rijke geschiedenis, zandstranden en lagunes met oesterkwekerijen.

DAG 1:

Vertrek vanuit Moorslede in de vroege morgen richting Reims, Lyon naar de Provence. Avondmaal en overnachting.

DAG 2:

Na het ontbijt vertrek voor een eerste kennismaking met Sète, de grootste vissershaven aan de Franse Middellandse zee. Een piratenhol, een vissersnest en een stad met haar op zijn tanden. Met een beetje geluk kunnen wij de roeiers zien oefenen voor de jaarlijkse “jeux de joutes”. Dit zijn heftige steekspelen op het water.

DAG 3:

Het “Canal du Midi” dat werd aangelegd onder Lodewijk XIV, is ongeveer 20 m breed, gemiddeld 2 m diep en telt 69 sluizen. De Atlantische Oceaan wordt via het zijkanaal van de Garonne verbonden met de Middellandse Zee door het Canal du Midi over een lengte van 193 km. Een sluizencomplex van 9 sluizen ligt in de onmiddellijke omgeving van Béziers. Dit complex wordt nu uitsluitend gebruikt voor het toerisme. Prachtig om enkele plezierbootjes dit hoogteverschil te zien nemen. Met een lokale gids ontdekken wij de stad Béziers, één van de oudste steden van Frankrijk. Een prachtige binnenstad met 2 arena’s, een gotische kathedraal en vele historische gebouwen.

DAG 4:

Op woensdag is het marktdag in Sète. Honderden kramen plegen geweldloze aanslagen op geur, smaak en ogen. Vrij middagmaal. ’s Namiddags verkennen wij Sète met onder andere de “street art”, alom tegenwoordig, een enorm Mariabeeld dat uitkijkt op de binnenstad en de havens, prachtige beeldhouwwerken en vele andere bezienswaardigheden.

DAG 5:

Vandaag een uitstap richting Spaanse grens naar Coullioure, gelegen tussen eindeloze wijnvelden en bergwanden. Heerlijk is het om door de kronkelige straatjes van het schilderachtige stadje te flaneren, om dan neer te vleien op een terrasje aan de haven met zicht op het middeleeuwse kasteel. Hier bezoeken wij een ansjovisbedrijf, vroeger een specialiteit van de streek. Niet ver hiervandaan opent een olijfoliebedrijf voor ons haar deuren. In een gehucht bij Banyuls, op een klein boerderijtje te midden de velden, woont een azijnmaakster. Na een degustatie zal het duidelijk zijn dat je nooit meer zomaar azijn zegt tegen azijn. De drie bezoeken zijn als parels voor lekkerbekken.

DAG 6:

Marseillan is een plaats aan het Bassin van Thau. Flamingo’s en reigers zijn in het Bassin van Thau bijna het hele jaar door, op korte afstand, te bewonderen. Naast de ontelbare mossel- en oesterkwekerijen is het toerisme een grote bron van inkomsten. Natuurlijk proeven wij van de oesters die hier gekweekt worden. Het bedrijf Noilly Prat, dat ons ontvangt, maakt droge vermout. Dit is een wijn die droog is, vol en amberkleurig, net als een Sherry. Na het middagmaal maken wij een boottochtje op de kanalen van Sète, het Venetië van Frankrijk genoemd.

DAG 7:

Na ons laatste ontbijt in Sète bezoeken wij de Franse blauwschimmelkaas bij uitstek, namelijk de Roquefort. Het is een schapenkaas met een rijpingstijd van 3 tot 10 maanden. Slechts 7 bedrijven maken deze heerlijke kaas. Wij vatten onze terugweg aan via de spectaculaire brug van Millau over de rivier de Tarn. Deze brug is een lang viaduct met 7 pylonen, waarvan de hoogste 245 m lang is. Men heeft er 3 jaar aan gewerkt en het kostenplaatje bedroeg 394 miljoen euro. Wij volgen het adembenemend traject langs de Tarn en nemen ons middagmaal in Sainte-Enimie, gerekend onder “les plus beaux villages de France”. Vervolgens rijden wij naar ons hotel.

DAG 8:

Na een stevig ontbijt rijden wij via Orleans en Parijs naar Moorslede waar wij in de vooravond aankomen.

  • Prijs

    PRIJS: € 999,00 Per persoon in vol pension€ 1025,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 aprilToeslag éénpersoonskamer in dubbele kamer: € 275,00

  • Opgelet

    • Vrij middagmaal dag 4
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.