terug naar overzicht
9-DAAGSE SÜD-TIROL - ITALIË – TAUFERER AHRNTAL Een vakantiebestemming met superlatieven!

In de kijker

  • Uitmuntende keuken
  • Met overnachtingshotels

Van 8 september 2018
Tot 16 september 2018

Ten zuiden van de Alpen doorblader je het fotoboek van een prachtige streek. Wie er al is geweest, keert zeker terug. Zuid-Tirol is een landschap dat de passie voor de natuur en de bergen, de gebruiken, het wandelen, de wijn stimuleert. En dan is er nog de zuiderse sfeer en de overheerlijke keuken. Pure levensvreugde! We verblijven in het Tauferer Ahrntal, één van de mooiste hooggelegen dalen van Zuid-Tirol, met vele bergtoppen boven de 3 000 m. Daarenboven geven we je de zuivere lucht, het frisse bronwater en de blauwe hemel er gratis bij! “What a wonderful world …” (Louis Armstrong) .Het mooie ‘Historic’-hotel is zeer gekend voor zijn uitstekende culinaire keuken. Het enthousiaste jonge echtpaar ontvangt er zijn gasten met open armen. Je voelt je er thuis!

DAG 1:

In de vroege morgen vertrekken we richting Duitsland. In de vooravond bereiken we het overnachtingshotel. Daarna nog een lekker avondmaal, wat vrije tijd en … slaap lekker.

DAG 2 - GILFENKLAMM en STERZING (VIPITENO):

Na een uitgebreid ontbijt rijden we de Oostenrijkse grens over. Weldra bereiken we de Italiaanse grens en bevinden we ons in Zuid-Tirol. In Sterzing, het kloppend hart van het Boven-Eisacktal, genieten we van de historische stad en van de Zuid-Tiroolse en Italiaanse sfeer. Na een lekker typisch middagmaal wandelen we door de Gilfenklamm en genieten we van de natuur. Daarna bereiken we het Tauferertal en het mooie ‘Historic’-hotel.

DAG 3 - MUSEUM MARANATHA en KRONPLATZ Na het uitstekende ontbijtbuffet bezoeken we het wonderlijke Maranatha-museum, Europa’s meest stemmige kribbenmuseum, waar ook de volkskunst zoals beeldhouwwerken, maskers,… aan bod komen. Een bezoek dat ons lang zal bijblijven. ’s Namiddags zoeken we het in de hoogte. Kronplatz (met de lift 2 000 m hoog), het alombekende skigebied, biedt je een 360° zicht. Het uitzicht op de grillige Dolomietentoppen is er overweldigend. Hier heeft Messner zijn laatste indrukwekkende museum opgericht. Genieten en ontspannen in het gekende ski-oord. DAG 4 - een dagje DOLOMIETEN:

Met spannende autocartochten en prachtige wandelingen verken je je vakantieregio en geniet je met volle teugen van de veelzijdigheid van Zuid-Tirol. Na Sexten bereiken we het paradijselijke Fischleinboden om er een verrassende wandeling met zicht op de Dolomietentoppen te maken. Na het middagmaal rijden we naar de indrukwekkende Drei Zinnen. Daar botsen we op de wild romantische, gekloofde dalen. Indien mogelijk wandelen we van de Auronzohütte (2 320 m) tot de Lavaredohütte (2 321 m) en genieten we van het mooie uitzicht tot Auronzo di Cadora. Dolomietenbeleving ten top!

DAG 5 - ST.-JOHANN, MINERALENMUSEUM en KASERN:

Na een rustige morgen rijden we richting Taufers, waar het Tauferertal overgaat in het afgelegen Ahrntal. Het mineralenmuseum in St.-Johann biedt de bezoeker interessante verrassingen en bezorgt glinsterende ogen. Daarna rijden we door tot Prettau-Kasern, het noordelijkst gelegen dorp van Zuid-Tirol. ’s Namiddags maken we kennis met het unieke karakter van de prachtige omgeving. Het H.-Geestkerkje, de imposante 3 000 m hoge bergen en de schilderachtige gebouwen creëren een sprookjeslandschap. We wandelen rustig tot de Prastmannalm, enkelen wandelen tot de Adleralm.

DAG 6 - SAND IN TAUFERS en ‘SPEK, KAAS en WIJN:

’ We genieten met volle teugen van het rijke ontbijtbuffet. Daarna bezoeken we Sand in Taufers, het inkoopstadje van het Tauferer-Ahrntal. We kuieren door de straatjes, bekijken de winkels, genieten in het kleine park of brengen een bezoek aan het ‘Naturparkhaus’. Daar worden we geconfronteerd met de grenzen van de natuur en van de mensen. Na het middagmaal trekken wij bij mooi weer de hoteltuin in waar de hotelier, onder het motto, “Spek, kaas en wijn”, ons kennis laat maken met Zuid-Tiroolse en Italiaanse geneugten. Proost! Wie van de omgeving wil genieten komt er zeker ook aan zijn trekken.

DAG 7 - NEUSTIFT, BRIXEN en de PUSTERTALER SONNENSTRASSE:

‘s Voormiddags brengen we een indrukwekkend bezoek aan de Augustijner-abdij van Neustift, één van de vele bezienswaardigheden die men in Zuid-Tirol zeker moet bezocht hebben. Na een typische “Kloster-Jause” bezoeken we de bisschopsstad Brixen, de inkoopstad van het Midden-Eisacktal. Na een geleid bezoek aan deze historische stad bekomen we vrije tijd om te winkelen, te flaneren, een terrasje,… Op de panoramaweg van de “Pustertaler Sonnenstrasse” rijden we door het middelgebergte en krijgen een prachtig uitzicht op het Pustertal en de Dolomieten.

DAG 8 - SCHLOSS AMBRAS:

Unieke natuurimpressies rijker nemen we afscheid van het Tauferer Ahrntal en van Zuid-Tirol. We rijden via het Pustertal, het Eisacktal en de Brennerpas tot Innsbruck voor een bezoek aan Schloss Ambras. We worden er overweldigd door het imposante slot met zijn rijke geschiedenis en een prachtige tentoonstelling. Pas in de late namiddag vatten we de terugreis naar het overnachtingshotel aan.

DAG 9:

Met prachtige herinneringen aan de andere kant van Zuid-Tirol, rijden we terug naar ons land, overtuigd dat dit vakantieland een droombestemming voor genieters is.
  • Prijs

    PRIJS: € 995,00 Per persoon in vol pension€ 1015,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 aprilToeslag éénpersoonskamer: € 125,00
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.