terug naar overzicht
8-DAAGSE RONDREIS SCHOTLAND WOEST EN RUIG, TRAGISCH EN ONTROEREND MAAR WONDERMOOI!

In de kijker

 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Schaapherder demonstratie
 • Schots optreden

Van 1 september 2018
Tot 8 september 2018

Schotland is een land van meren en bergen, valleien en heideland; vaak woest en desolaat, een land met een dramatische en ruige schoonheid. De Schotten geven het land zijn cultuur en vriendelijkheid, zijn gevoel voor humor, levenslust en gastvrijheid. Maar bovenal toont de Schot zich trots op zijn land. Deze rondreis toont je alles wat Schotland te bieden heeft: de Uplands (het Zuid-Schotse bergland), de Lowlands (die eigenlijk nooit echt laag zijn), de Highlands (de Hooglanden) en een paternoster van meren die door Centraal-Schotland loopt. Je kunt de kilts en de tartans bewonderen, de bagpipes beluisteren, de Schotse Whisky proeven of wegdromen in één van de Schotse kastelen.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1 - MOORSLEDE – GRETNA GREEN:

Met de shuttle bereiken we Folkestone en het Engels grondgebied. Londen laten we deze maal links liggen. We trekken via de ringwegen en door het Engelse industriële bekken naar de Schotse grens. In Gretna Green, dat beroemd geworden is door de spoedhuwelijken bij de smid, houden we halt.

DAG 2 - GRETNA GREEN – STIRLING – PITLOCHRY:

Op weg naar Stirling stoppen we aan het Falkirk Wheel; dit is een unieke scheepslift in de vorm van een wiel dat twee kanalen verbindt. Het Stirling Castle is een belangrijk monument voor de Schotten en de Schotse identiteit. Verschillende zalen herinneren ons aan het ontzaglijk verleden en de heldhaftigheid van Schotland.

DAG 3 - PITLOCHRY – BLAIR ATHOL – INVERNESS:

In Pitlochry bezoeken we de Atholl-distilleerderij waar we ook een proevertje kunnen nuttigen. Vandaar gaat het naar Blair Castle, dat wordt omschreven als één van de bekendste kastelen omgeven door een prachtig park en dat zelfs door een privélegertje ‘bewaakt’ wordt. Op weg naar Inverness maken we een indrukwekkende demonstratie van schaapherders mee.

DAG 4 - HIGHLANDS:

De hele dag vertoeven we in de Highlands. In dit barre maar schitterende landschap, met desolaat karakter, volgen de verrassende panorama’s elkaar op. In Poolewe bezichtigen we de vermaarde Inverewe Gardens. Na het avondmaal is een Schots optreden voorzien met een doedelzakspeler en enkele dansers.

DAG 5 - INVERNESS – FORT WILLIAM:

’s Morgens verkennen we Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Tijdens een boottocht op het Loch Ness gaan we actief op zoek naar het monster van Loch Ness. Wie het monster het eerst ziet, krijgt een grote premie. In Drumnadrochit bezoeken we vervolgens de ruïne van het Urquhart-kasteel. Verderop in Fort Augustus bezichtigen we een technisch hoogstandje uit de 19de eeuw, het sluizencomplex van het Caledonian Canal.

DAG 6 - FORT WILLIAM – GLENCOE – EDINBURGH:

’s Morgens rijden we door de Glencoe, één van de mooiste valleien van Schotland met een droevige geschiedenis. We rijden verder langs de “bonnie, bonnie banks of Loch Lomond”. Zo bereiken we de haven van Edinburgh; we wanen ons tussen koningen en keizers op de Royal Yacht Britannia, het voormalige jacht van Koningin Elisabeth II. Het schip ligt permanent aangemeerd in de haven van de hoofdstad. Op de ‘Royal Mile’ ontdekken we verder de historische binnenstad, gelegen tussen het Edinburgh Castle en het Palace of Holyrood House.

DAG 7 - EDINBURGH – MOFFAT – LAKE DISTRICT:

Het ‘Scottish Parliament’ is een toonbeeld van moderne architectuur in de oude stad. Het gebouw is met de vele onderliggende symboliek een uitdrukking van de Schotse autonomie. Daarna vertrek richting de Borders. Moffat is sinds mensenheugenis het centrum van de wolindustrie. Voor de overnachting trekken we opnieuw de Schots-Engelse grens over.

DAG 8 - LAKE DISTRICT – MOORSLEDE:

Met vele nieuwe indrukken en goedgeluimd vatten we de terugreis aan. Met de ferry bereiken we het vasteland, vol herinneringen aan een onvergetelijke reis.
 • Prijs

  PRIJS: € 1375,00 Per persoon in vol pension€ 1395,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 aprilToeslag éénpersoonskamer: € 375,00
 • Inbegrepen

  • Bezoeken en toegangsgelden: Scottish parliament, Royal Yacht, Blair Castle & Gardens, Inverewe Gardens, whiskydistilleerderij, boottocht op Loch Ness, kasteel Urquhart, Stirling Castle, Schots optreden, schaapherder-demonstratie
  • Audiogids (zie pag. 2)
 • Opgelet

  • De hotels in Schotland zijn vaak traditioneel en soms historisch, ze kunnen niet vergeleken worden met de sterren van onze hotels. We nemen de best beschikbare hotels in de streek.
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze thema reportage van Schotland op zaterdag 9 december 2017 om 17u00 in CC De Bunder te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.