terug naar overzicht
5-daagse exclusieve autocar- & treinreis Zwitserland

In de kijker

 • Half pension
 • Bernina Express
 • Glacier Express

Van 5 maart 2018
Tot 9 maart 2018

Zwitserland is het land met tal van NOSTALGISCHE treinritten. De beroemde “Glacier Express” wordt de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. Met deze trein bereiken wij de eeuwige sneeuw, zien we de skiërs en langlaufers voorbijglijden en trekken we door valleien die met een ander voertuig niet te bereiken zijn. De glazen plafonds en grote ramen garanderen een maximum aan mooie indrukken en dit in een warm voertuig met alle comfort. Er is geen route die mooier is dan die met de Glacier Express.

 • Extra

  Het programma kan aangepast worden door eventuele extreme weeromstandigheden.

DAG 1 MOORSLEDE – CHUR:

We vertrekken via autosnelwegen naar Chur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 2 - CHUR – SANKT MORITZ – CHUR:

De trein brengt ons vanuit Chur naar het mondaine Sankt Moritz. In het winterseizoen wonen hier meer miljonairs dan boeren. De Bernina spoorlijn omvat in totaal 122 km spoorweg, 55 tunnels, 196 bruggen en gaat langs gletsjers, spectaculaire viaducten en bevroren meren. Enkele keertunnels zorgen voor een geleidelijke overbrugging van de hoogteverschillen. We nemen de nodige tijd om Sankt Moritz te bezoeken. We keren terug naar ons hotel in Chur voor logies en avondmaal.

DAG 3 - CHUR – BRIG:

Vandaag nemen wij de “Glacier Express” van Chur naar Brig. Vanuit deze langzaamste sneltrein ter wereld, met zijn panoramische ruiten en plafonds, beleven we verrukkelijke uitzichten en een grote verscheidenheid aan voorbijtrekkend natuurschoon. Terwijl we zachtjes door het landschap glijden wordt het middagmaal opgediend. In Disentis wordt een locomotief met tandrad aangekoppeld, want van hieruit begint de klim naar Oberalppass tot een hoogte van 2 033 m. De trein brengt ons door het alpine hooggebergte en de gletsjerwereld in het hart van Zwitserland. De Rhäthisch Bahn telt meer dan 290 bruggen en 91 tunnels, waaronder de 15 km lange Furka-tunnel. Met de “kleine Simplon Express”, een toeristentreintje, rijden we door Brig met het Stockalperschloss en door Naters met de authentieke houten woningen.

DAG 4 BRIG – ZERMATT – GORNERGRAT – BRIG:

Vanuit Brig starten wij onze volgende treinuitstap naar Gornergrat. De technische hoogstandjes harmoniëren met de charme van de overweldigende natuur. Wij bereiken Zermatt aan de voet van de Matterhorn (4 478 m). Deze reus is in goed gezelschap van 28 andere bergen die de 4 000 m boven zeeniveau overstijgen. Zermatt is een autovrij mondain stadje waar paardensleeën en elektrische autootjes de haastige, met koffers beladen toeristen naar hun bestemming brengen. Vanuit Zermatt nemen we de tandradbaan naar Gornergrat. Vanaf het stationnetje bereiken we het uitkijkpunt op 3 135 m en dwaalt onze blik van de Gornergletsjer over de Monte Rosa tot de Matterhorn.

DAG 5:

Na het ontbijt vatten wij definitief de terugweg aan richting Moorslede. Een onvergetelijke reis die we enkel op deze manier kunnen maken!
 • Prijs

  PRIJS: € 975,00 Per persoon in half pension € 999,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 december Toeslag éénpersoonskamer: € 100,00
 • Inbegrepen

  • Alle treinen in 2de klasse
  • Kleine Simplon Express
  • Middagmaal aan boord van Glacier Express (derde dag)
 • Opgelet

  • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.