terug naar overzicht
14-DAAGSE RONDREIS GRIEKENLAND: Bakermat van onze beschaving

In de kijker

 • Van Athene over Sparta naar Olympia
 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Nederlandstalige lokale gids

Van 19 april 2018
Tot 2 mei 2018

Het moderne Griekenland is net als België ontstaan in 1830, het is wel vier keer zo groot in oppervlakte. Alhoewel iedereen op school geleerd heeft over Athene, Sparta en de vele dichters en filosofen, is dit land een grote onbekende voor ons. Athene, dé stad van het klassieke Griekenland, het orakel van Delphi, Sparta, het kanaal van Korinthe zijn enkele van de vele plaatsen die wij aandoen. Ouzo, metaxa, feta, mezze, zoete gebakjes, enz… zijn typische lekkernijen. Op de heen- en terugweg maken wij een mini-cruise tussen Italië en Griekenland.

DAG 1 - MOORSLEDE – PARMA:

We vertrekken in de vroege morgen. We rijden via Luxemburg naar ons overnachtingshotel in de buurt van Parma.

DAG 2 - PARMA – ANCONA:

We vervolgen onze weg via Bologna naar Ancona voor de inscheping. Diner en overnachting aan boord.

DAG 3 - IGOUMENITSA – KALAMBAKA:

Na het ontbijt aan boord komen we aan in Igoumenitsa. We rijden verder richting Meteora. Hier zien we overweldigende rotsformaties midden in een vlakte. We bezoeken ‘de rotsen in de lucht’, waar kluizenaars hun kloosters als arendsnesten bouwden, vol ontroerende iconen en fresco’s. Dit is het grootste en belangrijkste complex van Grieks-orthodoxe kloosters in Griekenland. Overnachting in Kalambaka.

DAG 4 - KALAMBAKA – DELPHI:

We reizen door de onbeschrijfelijk mooie natuur naar Delphi. We bezoeken de archeologische site. Deze plaats is niet voor niets wereldbekend omwille van het orakel Apollo, god van het licht. Delphi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland. Het museum toont tal van voorwerpen uit de oudheid. We zien er o.a. het wereldberoemde beeld van de wagenmenner. Overnachting in Delphi.

DAG 5 - DELPHI – ATHENE:

Vandaag gaat het richting Athene. Onderweg stoppen we in het klooster van Osios Loukas, één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van Griekenland. Eénmaal aangekomen in Athene, de hoofdstad van Griekenland, bezoeken we het nationaal museum. Dit is één van de belangrijkste musea ter wereld, over de antieke Griekse cultuur. Overnachting in Athene.

DAG 6 - ATHENE:

We ontdekken de belangrijkste plaatsen in Athene: de Akropolis met het Parthenon, de Propyleen, de tempel van Nike met Athena,… We genieten van de unieke sfeer in de Plaka en in de namiddag stoppen we in Sounion. Hier bewonderen we zestien Dorische zuilen in het lokale grijs-geaderde marmer. Deze maken deel uit van de imposante tempel van de wilde zeegod Poseidon. Door de mooie natuur keren we terug naar Athene voor overnachting.

DAG 7 - ATHENE – TOLO:

We verlaten Athene en rijden naar Korinthe. We bezoeken het Oude Korinthe en het kanaal dat door de Istmus (landengte) van Korinthe loopt. Vervolgens reizen we verder naar Mycene. Volgens archeologisch onderzoek was de burcht van Mycene al bewoond rond 3 000 v. Chr. De leeuwenpoort met de Cyclopenmuren dateert uit de 13de eeuw v. Chr. Daar vinden we ook het graf van Agamemnon. Overnachting in Tolo.

DAG 8 - TOLO:

Vrije dag in het badplaatsje Tolo. Er is evenwel een boottocht met barbecue voorzien. We varen naar een afgelegen eilandje. Terwijl we genieten van zon en zee, eventueel vissen of een deugddoende wandeling maken, maakt de kapitein voor ons een overheerlijke barbecue klaar. Ouzo, wijn, lam, Grieks slaatje, tzatziki,… genieten maar!

DAG 9 - TOLO:

Vandaag is er een bezoek aan Epidaurus, het best bewaarde theater van Griekenland dat nog steeds beschikt over een uitzonderlijke akoestiek. We ontdekken ook het sanctuarium van Asklepios, de god van de geneeskunde. We nemen ook een kijkje in Nauplion, de eerste hoofdstad van Griekenland. De mediterrane sfeer toont zich hier op zijn best.

DAG 10 - TOLO:

Vanuit Tolo maken we een boottocht naar de eilanden Hydra en Spetses. Op Hydra nemen wij onze lunch. Deze twee eilanden zijn autovrij voor toeristen, goederen worden er vaak nog per ezel vervoerd. Beide eilanden waren belangrijk tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog.

DAG 11 - TOLO – OLYMPIA – PATRA:

Door de weelderig begroeide vallei van Elis komen we aan in Olympia. We bezoeken de historische site van Olympia en het gerenoveerde museum waar we kennismaken met de historische basis van de Olympische Spelen. We zien er het wereldberoemde beeld Hermes van Praxiteles. We rijden richting Patra, waar we terug het schip nemen naar Ancona. Overnachting en maaltijden aan boord.

DAG 12 - ANCONA – RIMINI:

Na het ontschepen in de namiddag, rijden we noordwaarts. In de buurt van de bekende badplaats Rimini verblijven we voor avondmaal en overnachting.

DAG 13 - RIMINI – RAVENNA – MILAAN:

Bezoek aan Ravenna met een lokale gids. De stad heeft schitterende mozaïeken uit de Byzantijnse periode. We bezoeken San Vitale, Baptisterium der Orthodoxen en het Sant’Apollinare Nuovo. Daarna vertrekken we richting Milaan voor avondmaal en logies.

DAG 14 - MILAAN – MOORSLEDE:

We rijden dwars door Zwitserland naar de driegrenzenstad Basel. Langsheen de Vogezen en door Luxemburg rijden we terug naar Moorslede. Zo komt er een einde aan onze Griekse Odyssee.
 • Prijs

  PRIJS: € 1850,00 Per persoon in vol pension€ 1875,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februari Toeslag éénpersoonskamer: € 230,00 Toeslag éénpersoonskamer buitenkajuit: € 30,00Toeslag buitenkajuit: € 20,00 Per persoon
 • Inbegrepen

  • Toegangsgelden: kloosters in de Meteora, site en museum Delphi, Osios Loukas, nationaal museum en Akropolis in Athene, Sounion, site Oude Korinthe, doortocht kanaal Korinthe, site van Mycene, Epidaurus, Olympia en Mystras en boottocht naar de eilanden Hydra en Spetses, bezoek aan Ravenna met San Vitale, Baptisterium der Orthodoxen en het Sant’Apollinare Nuovo
 • Opgelet

  • Middagmaal 1ste, 2de, 13de en 14de dag niet inbegrepen
  • De inbegrepen toegangsgelden zijn gebaseerd op de prijzen op datum van 15/9/2017, deze zijn onder voorbehoud van eventuele verhogingen opgelegd door de Griekse overheid.
bekijk algemene voorwaarden
 • Fotoreportage

  Kom naar onze thema reportage van rondreis Griekenland op zaterdag 9 december 2017om 11u00 in CC De Bunder te Moorslede.
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.