terug naar overzicht
8-daagse winterwandelreis Zwitserland - Seelisberg

In de kijker

  • KROKUSVAKANTIE
  • Prachtig zicht op het Vierwoudstrekenmeer
  • Dagrit
  • Half pension

Van 10 februari 2018
Tot 17 februari 2018

Seelisberg, onze verblijfplaats, ligt in het hart van Zwitserland op een schiereiland van het Vierwoudstrekenmeer. Het ligt op een hoogte van 800 m, je kunt er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. De indrukwekkende bergwereld, kleine gezellige dorpjes en bekende steden als Luzern staan garant voor een enige vakantie in een prachtig decor. We verblijven in Hotel Bellevue, een gezellig hotel in typische Zwitserse chaletstijl, ideaal gelegen voor onze uitstappen.

DAG 1:

Via Luxemburg, Straatsburg en Basel rijden we naar onze verblijfplaats gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer, Seelisberg.

DAG 2 - Wandelen op de “Weg der Schweiz” – Urnersee:

We vertrekken met de autocar richting Seedorf. Daar starten we met een volledig vlakke wandeling door het beschermd natuurgebied Reuss delta naar Flüelen. Na het middagmaal nemen we de boot op de fjordachtige Urnersee, een deel van het Vierwoudstrekenmeer. We nemen het kabeltreintje naar Seelisberg, waar we een dorpswandeling maken met koffiepauze.

DAG 3 - Luzern – Carnavalstoet:

Na het ontbijt trekken we naar Luzern, waar we genieten van de carnavalssfeer en een bijzonder kleurrijke carnavalstoet bijwonen. Het stadsbeeld van Luzern wordt gekenmerkt door de overdekte, middeleeuwse kapelbrug met de beschilderde panelen. In de namiddag maken we een romantische boottocht naar Treib, waar we terug een kabeltreintje nemen naar Seelisberg om vervolgens ons hotel te bereiken.

DAG 4 - Winterwandeling Klewenalp – Stockhutte – Glasblazerij:

Vandaag rijden we eerst naar Beckenried waar wij de kabelbaan nemen naar de Klewenalp, op 1 600 m hoogte. We genieten van het zicht op zeven meren van Centraal Zwitserland, om vervolgens onze sneeuwwandeling te beginnen door het skigebied. We nemen onze middagpauze aan de Stockhutte, op 1 250 m. We zweven vervolgens met de gondelbaan naar Emetten. In Hergiswill brengen we nog een bezoek aan de befaamde glasblazerij “Glasi”.

DAG 5 - Realp en Zumdorf “Het kleinste dorp van Zwitserland” – Andermatt en Altdorf:

We reizen via de Seelisbergtunnel, door de Schollenschlucht en via de duivelsbrug naar Realp. Daar starten we met onze sneeuwwandeling tot in Zumdorf, het kleinste dorp van Zwitserland. Hier hebben we onze middagpauze. Daarna rijden we naar Andermatt voor een bezoek aan dit mooie wintersportcentrum. Via de toeristische weg trekken we naar Altdorf, de thuisstad van de Zwitserse volksheld Willem Tell.

DAG 6 - Kloosterdorp Engelberg met koetsrondrit:

We vertrekken naar het kloosterdorp Engelberg, waar wij wandelen door het prachtig winterlandschap naar de waterval. Na de middagpauze beleven wij een romantische rondrit op de paardenkoets en is er nog wat vrije tijd in Engelenberg.

DAG 7 - Seelisberg en Brunnen:

In de voormiddag blijven wij in ons vakantieoord, we wandelen door Seelisberg, met een bezoek aan de Mariënkapelle, het Schillerbalkon,…In de namiddag nemen we de TSB Bahn naar Treib, waar wij de boot nemen naar Gersau. Daar nemen we de postbus naar Brunnen. In Brunnen kunnen wij het informatiecentrum van de befaamde Zwitserse messen “Victorinox” bezoeken, kuieren op de promenade of een koffiepauze nemen. Daarna terug naar Seelisberg met de boot en de TSB Bahn.

DAG 8:

Na het ontbijtbuffet vatten we terugreis aan naar België, tevreden en nagenietend van deze prachtige reis.
  • Prijs

    PRIJS: € 785,00 Per persoon in half pension € 805,00 Per persoon in half pension bij inschrijving na 1 decemberToeslag éénpersoonskamer: € 170,00
  • Opgelet

    • Half pension
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.