terug naar overzicht
8-DAAGSE POLEN

In de kijker

 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Folklore avond

Van 22 april 2018
Tot 29 april 2018

In Polen zitten de restauraties van historische gebouwen in een stroomversnelling. Krakau, met zijn twee miljoen bezoekers per jaar, Auschwitz en Birkenau zijn de klinkende namen van plaatsen die wij bezoeken. Overal vind je goedgevulde kerken en kapellen. De vele kaarsen hierin, de traditionele klederdracht en de vele feestdagen zijn tekenen van een gelovig volk. De verering van hun Paus, zijn geboortehuis en de herinneringen aan hem zijn enorm. Op de terugweg bezoeken we nog Dresden. Deze stad is volledig herrezen na de zware, nutteloze bombardementen van de geallieerden op het einde van WO II.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

Via autosnelwegen rijden we naar het overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting in Duitsland.

DAG 2:

Na het ontbijt verlaten wij het hotel om Polen te bereiken rond de middag. Na onze eerste maaltijd in Polen bezoeken we de stad Breslau (Wroclaw in het Pools), gelegen aan de Oder. Deze historische stad in Silezië behoort tot de mooiste van Polen. Overnachting en avondmaal in Breslau.

DAG 3:

Na het ontbijt gaat het naar Jasna Gora in Czestochowa met de Zwarte Madonna. Bezoek aan dit heiligdom met de icoon die vereerd wordt als de redster van Polen. Vervolgens rijden we verder naar Krakau voor avondmaal en logies.

DAG 4:

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de bekende zoutmijn van Wieliczka. Deze mijn is al meer dan 700 jaar in werking en bestaat uit een labyrint van kilometerslange gangen die diverse ondergrondse zalen verbinden. Daarna verkennen we ook onze verblijfplaats Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen. We maken een stadswandeling door het historisch stadscentrum met één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. We bewonderen de lakenhal, de raadstoren en de Wawelheuvel. Het avondmaal nemen we in een lokaal restaurant met folklore.

DAG 5:

Vandaag rijden we naar het voorgebergte van Pieniny. Daar maken we een vlottentocht op de rivier Dunajec. Na de tocht kunnen we ’s middags genieten van een typische maaltijd. In de namiddag verlaten we het Pieniny voorgebergte langs verschillende traditionele dorpjes. In Debno bezoeken we de monumentale kerk Debno Podhalanskie.

DAG 6:

Ongeveer 50 km ten westen van Krakau bevindt zich de grootste en beruchtste dodenfabriek van het Duizendjarige Rijk. We brengen een bezoek aan het aangrijpende concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau. In de voormiddag bezoeken we het kamp van Auschwitz I, we wandelen langs de verschillende barakken en gaan binnen in diverse tentoonstellingsruimtes. Na het middagmaal rijden we naar Birkenau (Auschwitz II), drie kilometer van Auschwitz I. Daar zien we het station waar de gevangenen toekwamen en de simpele houten barakken waar veel mensen sliepen.

DAG 7:

We nemen het middagmaal in de buurt van Breslau en keren terug naar Dresden, één van de mooiste steden van Duitsland. Wandeling in deze gerestaureerde renaissance stad met o.a. de Semper Opera, de Fürstenzug, de schitterende Frauenkirche, de Zwinger, enzovoort…

DAG 8:

Na het ontbijt rijden we het laatste stuk door Duitsland. Er is een vrij middagmaal onderweg. We komen in de vooravond aan in Moorslede.
 • Prijs

  PRIJS: € 945,00 Per persoon in vol pension€ 965,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 febr. (reis april) en 1 april (reis aug.) Toeslag éénpersoonskamer: € 140,00
 • Inbegrepen

  • Toegangsgelden: bezoek zoutmijn, Auschwitz, Jasna Gora met Zwarte Madonna, vlottentocht, wandeling Dresden, Nederlandstalige lokale gids
  • Folklore avond
  • Toeristentaks Dresden
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.