terug naar overzicht
5-daagse Citytrip PRAAG: DE GOUDEN STAD

In de kijker

 • Boottocht op de Moldau
 • Folklore avond
 • Krizik fonteinen

Van 10 april 2018
Tot 14 april 2018

Men zegt wel eens Praag de “Gouden Stad” of het “Rome van het Noorden”. De historische en culturele schatten treft u in Europa nergens beter aan dan hier. Na de val van de muur en het regime is Praag de barokstad bij uitstek geworden. De troeven van Praag die de toerist charmeren zijn onuitputtelijk: een boottochtje op de Moldau, een wandeling door de drukke en gezellige winkelstraatjes, de Karlsbrug, de joodse wijk en de vele typische restaurants.

 • Oortjes

  oortjes

DAG 1:

We vertrekken richting Frankfurt en Nürnberg naar de Tsjechische grens. Wij rijden door naar Praag voor avondmaal en overnachting.

DAG 1 TOT DAG 4:

Na het ontbijt volgt een eerste kennismaking met de stad. Een geleide wandeling langsheen het oude stadsgedeelte brengt ons naar het marktplein en het stadhuis met zijn astronomisch uurwerk. Via de 500 m lange Karlsbrug gaan we naar de Sint-Nicolaskerk. Na een bezoek aan het kindeke Jezus van Praag, het gouden straatje, het Lorettobedevaartsoord met zijn schatkamer en het Aartsbisschoppelijk Paleis, steken wij de Moldau terug over naar de wereldbekende begraafplaats in de joodse wijk. Verder zien wij het Wenceslasplein, de plaats waar Jan Palach zichzelf in brand stak. Er is ook vrije tijd voor shopping (kristal, porselein,…) of om de unieke Praagse sfeer op te snuiven. We maken een folklore avond, een boottocht op de Moldau met diner aan boord, een bezoek aan een glasblazerij en het klank- en lichtspel van de dansende Krizik fonteinen in de stad mee.

DAG 5:

Na het ontbijt nemen we de terugweg naar België.
 • Prijs

  PRIJS: € 550,00 Per persoon in vol pension€ 570,00 Per persoon in vol pension bij inschrijving na 1 februariToeslag éénpersoonskamer: € 80,00
 • Inbegrepen

  • Toegangsgelden: Praagse Burcht, gouden straatje, glasblazerij, folklore avond en boottocht met eten en muziek
  • Nederlandstalige lokale gids
  • Audiogids (zie pag. 2)
bekijk algemene voorwaarden
Om u in te schrijven voor deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
(meer info)
(meer info)
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.
Als u meer info wenst over deze reis kan u het onderstaande formulier invullen.
Om spam tegen te gaan vragen wij u het getal 5 voluit te typen.